Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΝΝΕΔ: ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ CRUELLA...

Καλέ τώρα στα γεράματα η γυναίκα, είπα να νιώσω κι εγώ λίγο ...up και πήγα μέσα στο πλήθος να χαθώ με τα γαλαζοτεκνά. Και το έπαθα το πρώτο σόκ με το που μπήκα: αντί για γλάστρες που να θυμίζουν Κάραβελ - τι καλές εποχές Νίκο μου- συνάντησα τα χαμογελαστά γαλάζια προσωπάκια των ΟΝΝΕΔΙΤΩΝ να με κοιτούν - μάλλον να με θαυμάζουν ένα πράμα- όλο νόημα. Αχ βρε Νίκο, τι θυμήθηκα. Τέλος πάντων. Ας περιγράψω τώρα σοβαρά:


Λοιπόν τρελά αγόρια, η προσέλευση είχε ξεκινήσει από πολύ νωρίς και κάτι μου έλεγε ότι θα ακλουθούσε χαμός. Δεν άργησαν να έρθουν και οι πολιτικές persones της πόλης. Το must για ένα καλό προσυνέδριο. Νομάρχης, βουλευτές, τοπικά στελέχη της ΝΔ. Γύρω στις 12:00 και λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία ο χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος. Όλες οι καρέκλες γεμάτες και άλλα τόσα γαλαζοτεκνά και γαλαζοτεκνές όρθιες. Συνθήματα, ζωντάνια, πάθος. Τέτοια κλίμα δεν είχα συναντήσει ξανά.(Λέω τώρα, δεν ήταν και Κάραβελ, Νίκο μου). Η αγωνία μου ήταν έντονη για το τι θα πουν οι 4 υποψήφιοι. Πρώτος ο Κώστας Ιωάννου. Αισθητά καλύτερος από τα Γιάννενα. (Έτσι τουλάχιστον έλεγε η Χριστίνα δίπλα μου) Πιο συγκροτημένος λόγος και με περισσότερες ιδέες. Η φιλότιμη προσπάθεια του Ιωάννου βρήκε αντίκρισμα στο κοινό το οποίο και τον χειροκρότησε έντονα. Ακολούθησε Ο Βασίλης Αξιώτης. Το golden boy της ΟΝΝΕΔ προσπάθησε να εμβαθύνει περισσότερο στις θέσεις του όχι με ιδιαίτερη επιτύχια. Ο ΟΝΝΕΔίτης του κολεγίου στοχεύοντας περισσότερο προς το Χατζή υιοθέτησε αρκετές από τις προτάσεις του. Ο περίπου 2500 Δαπίτες και Οννεδίτες από το Αριστοτέλειο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης συνέχισαν να δείχνουν ενός υψηλού επιπέδου πολιτικό πολιτισμό, χειροκροτώντας όλους του υποψηφίους. ¨όμως ανυπομονούσαν για να ακούσουν το δικό τους άνθρωπο. Τον Ανδρέα Παπαμιμίκο. Στη συνέχεια τον Αξιώτη ακολούθησε στο βάθρο ο Χατζής.(Τι μπρουτάλ παιδί, θα ήθελα να βγω για ένα ποτό μαζί του...) Στο ίδιο μήκος κύματος με τα Γιάννενα, με ακραίες θέσεις προσπάθησε να μιλήσει στην ψυχή του κοινού, αλλά μάλλον μάταια. Και αυτός όμως χειροκροτήθηκε. Ακολουθούσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος. Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια με αυτό που έγινε όταν περνούσε ανάμεσα στους υποστηρικτές του για να πάει στο βάθρο. Πανικός.(Αφού ανατρίχιασα η κακίστρο τόσο απο τη συγκίνηση που σηκώθηκα όρθια με τόσα υπερβολικά ανδρογόνα να ακτινοβολούν στην ατμόσφαιρα) 2500 νέοι άνθρωποι φώναζαν ρυθμικά το όνομά του καθόλη τη διάρκεια της ομιλίας. Δε σταμάτησαν καθόλου. Τόσο που ο Χατζής αισθάνθηκε άβολα και έφυγε από την αίθουσα, περνώντας μάλιστα δίπλα μου.(Δεν μου έριξε ούτε μια ματιά το σκληρό αγόρι) Στην ομιλία του ο Παπαμιμίκος ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του και μίλησε πολιτικά για όλα τα θέματα. Οικονομία, Εθνικά, Πολιτικές νεολαίας. Αυτό που ανακοίνωσε για πρώτη φορά είναι οι προτάσεις του για τα ΤΟΣΥΝ. Πραγματικά βήματα μπροστά από τους άλλους.

Αχ, αυτά έγιναν στην ερωτική Θεσσαλονίκη. θα σας κάνω όμως και μια ακόμη χάρη και θα σας πω τα νέα και απο την ακόμη πιο ερωτική Καβάλα...

Δική σας

Cruella


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου