Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Νέος γραμματέας της ΟΝΝΕΔ ο Βασ. Αξιώτης. Ποιοι άλλοι ορίστηκαν σε θέσεις της ΟΝΝΕΔ.

Ο Βασίλης Αξιώτης εξελέγη νέος γραμματέας της ΟΝΝΕΔ από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Η εκλογή έγινε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, στο πλαίσιο της πρώτης Συνόδου της νέας Κ.Ε., όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά το 8ο Συνέδριο της «γαλάζιας» νεολαίας. Παράλληλα αναδείχθηκαν τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ), του Πειθαρχικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής, που αποτελεί νέο όργανο και έχει ως βασική αρμοδιότητα να ελέγχει τα οικονομικά της οργάνωσης. Ο νέος γραμματέας της ΟΝΝΕΔ, κατά την ομιλία του που προηγήθηκε της εκλογικής διαδικασίας, ζήτησε μια «παρεμβατική ΟΝΝΕΔ, με ενεργά μέλη», η οποία θα έχει έντονη πολιτική παρουσία, δράση στην κοινωνία και αισθητή συμμετοχή στα δρώμενα του τόπου.
 
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδ. Παπαμιμίκος, μιλώντας στα μέλη της νέας Κ.Ε., αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στις αλλαγές που επιχειρεί να φέρει στη νεολαία της Ν.Δ., εφαρμόζοντας ανοικτές διαδικασίες παντού. Όπως είπε, στο 8ο Συνέδριο η οργάνωση προχώρησε στο δρόμο των αναγκαίων τομών και αλλαγών, ενώ, πρόσθεσε, ήδη από τον Νοέμβριο είχε ξεκινήσει μια νέα εποχή τόσο για τη Ν.Δ. όσο και για την ΟΝΝΕΔ, αναφερόμενος στην εκλογή των προέδρων τους από τη βάση. Ο απερχόμενος γραμματέας, Κ. Κατσαφάδος, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του, επεσήμανε πως φεύγει σοφότερος, ενώ μιλώντας για την έντονη εκλογική διαδικασία της ανάδειξη του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, τόνισε ότι ήταν δύσκολη, με πόλωση και χτυπήματα κάτω από τη μέση, αλλά «όλα αυτά πρέπει να παραμερίζονται».
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Β. Αξιώτης υπήρξε αρχικά ο τρίτος υποψήφιος για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος ωστόσο απέσυρε την υποψηφιότητά του την τελευταία στιγμή. Επίσης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα, απολαμβάνοντας την πλήρη υποστήριξη του προέδρου, Ανδ. Παπαμιμίκου. Έχει γεννηθεί στις 18 Φεβρουαρίου του 1985, είναι Πολιτικός Μηχανισμός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μιλάει αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ιταλικά.

Δεν έλειψαν οι… ανατροπές, κατά την πρώτη Σύνοδο της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ, με τον Κώστα Χατζή, τον έτερο υποψήφιο για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ να γνωστοποιεί την παραίτησή του από το ανώτατο όργανο της «γαλάζιας» νεολαίας. Ειδικότερα, κατά την έναρξη της Συνόδου ο μέχρι πρότινος γραμματέας της οργάνωσης, Κ. Κατσαφάδος, διάβασε επιστολή του Κ. Χατζή με την οποία γνωστοποιούσε την παραίτησή του από μέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Ο κ. Χατζής υπήρξε εξ οφίτσιο μέλος της Κ.Ε. αφού στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του προέδρου της οργάνωσης, είχε συγκεντρώσει πάνω από το 20%. Ωστόσο, μετά την ήττα του, δεν ήταν λίγες οι φορές που αμφισβήτησε ανοικτά τις επιλογές του νυν προέδρου, Ανδ. Παπαμιμίκου, εκφράζοντας έντονα την αντίδρασή του και οξύνοντας την πόλωση. Μιλώντας στον «Α.Τ.» για τους λόγους τις παραίτησής του, ο κ. Χατζής εξήγησε πως είναι υπέρμαχος της ανανέωσης των μελών και το ζήτημα δεν είναι οι «καρέκλες». Άλλωστε, όπως συμπλήρωσε, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στην Κ.Ε. που μπορούν να τον εκπροσωπήσουν και να εκφράσουν τις θέσεις του. Θυμίζουμε πως από τα μέλη της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, όπως αναδείχθηκαν από το 8ο Συνέδριο της οργάνωσης, ένα περίπου 20% προέρχεται από τον στενό πυρήνα του Κ. Χατζή.

Κατά την πρώτη Σύνοδο των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, όπως προέκυψε από το 8ο Συνέδριο, εκλέχθηκαν τα μέλη των οργάνων της ΚΕ. 

Αυτά είναι:
 
* Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή: Απόστολος Αποστολίδης, Θάνος Καρακόλης, Δήμητρα Λάμπου, Σπύρος Μιχελής, Αλέξανδρος Πασχαλίδης.
 
* Ελεγκτική Επιτροπή: Στέλιος Καλαποτλής, Πέγκυ Κουζέλη, Γιώργος Χατζηγεωργίου.
 
* Πειθαρχικό Συμβούλιο: Γιώργος Ασημακόπουλος, Χρήστος Βρίκος, Σαράντος Ευσταθόπουλος, Γιώργος Καμπάνης, Γιώργος Παπαδομιχελάκης.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΓΙΑΝΝΟΥ
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=17222 

1 σχόλιο:

  1. gia karekles sthmenes milame.apodeixthike h oudeterh stash pou phre aposyrontas thn upopshfiothta tou.sthmmeno oti dn phre meros k kala k oti telika ta xe kanonisei me to papamimiko.xeftilismenh onned.

    ΑπάντησηΔιαγραφή