Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστολή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ στον Πρωθυπουργό για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Ο Πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, σχετικά με τα σημερινά επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η “ανασυγκρότηση” της Ελληνικής Ανώτατης Εκπαίδευσης που επιχειρεί η κυβέρνηση του μνημονίου, σε καμία περίπτωση δε μπορεί να επιβληθεί με τη χρήση φονικών αντικειμένων, εναντίον φοιτητών από τα μέλη της κυβερνητικής Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Το να καταδικάσουμε τέτοιες επικίνδυνες συμπεριφορές, είναι το αυτονόητο και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, για να προστατεύσουμε την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση ιδεών στα πανεπιστήμια.

Σε αυτούς, λοιπόν, που προσπαθούν να συκοφαντήσουν το φοιτητικό κίνημα, εμείς απαντάμε με τα δικά μας “δημοκρατικά” όπλα, τις ιδέες, τις προτάσεις και τους αγώνες μας.

Καλούμε όλους τους νέους, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, να συμπορευτούμε, ώστε να αποτελέσουμε την ελπίδα σε αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα. Προς αυτή την κατεύθυνση απέστειλα επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου».

Ακολουθεί η επιστολή του Προέδρου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., στον Πρωθυπουργό, κ. Γ. Παπανδρέου.

Αθήνα 22.09.2010

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Σας αποστέλλω την επιστολή αυτή για να σας ενημερώσω για περιστατικά πρωτόγνωρης βίας για τα ελληνικά Πανεπιστήμια που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Στελέχη της Νεολαίας του κόμματός σας και της ΠΑΣΠ έχουν αποφασίσει να επιβάλουν το δικό τους «νόμο» προχωρώντας σε κινήσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και χαρακτηρίζονται από ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με το ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα:

24 Σεπτεμβρίου 2009 – ΑΣΟΕΕ
Μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ επιτίθενται σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τραυματίζοντας 4 άτομα, τα οποία και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο.

30 Οκτωβρίου 2009 - ΑΣΟΕΕ
Μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ επιτίθενται με τη συνοδεία «εξωπανεπιστημιακών», για δεύτερη φορά σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τραυματίζοντας 3 άτομα αυτή τη φορά τα οποία και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και κατέθεσε έγγραφη διαμαρτυρία σε εσάς προσωπικά, αλλά και στον τότε Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σ.Ξυνίδη προκειμένου να σταματήσουν τα περιστατικά βίας

19 Μαΐου 2010 - Φοιτητικές Εκλογές Νομική Αθήνας
Μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ επιτίθενται με μανία σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 2 φοιτητές, οι οποίοι και οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο.

13 Σεπτεμβρίου 2010 - Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών - Κομοτηνή
Επίθεση από μέλη της ΠΑΣΠ Κομοτηνής στον Υπεύθυνο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν σοβαρά.

21 Σεπτεμβρίου 2010 - Τμήμα Πολιτικών Επιστημών Αθήνας
Μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ επιτίθενται σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προκαλώντας εκτεταμένα επεισόδια.

22 Σεπτεμβρίου 2010 - Θεσσαλονίκη – Σχολή Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ)
Ο Γραμματέας της ΠΑΣΠ της ΣΘΕ επιτέθηκε σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με τη συνοδεία «εξωπανεπιστημιακών», ένας εκ των οποίων επιτέθηκε και τραυμάτισε στο κεφάλι με τη λαβή περιστρόφου όπλου μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Για το γεγονός αυτό έχει ενημερωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η οποία διεξάγει έρευνα.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών, όπου οφείλουμε να αποτρέπουμε παρόμοιες συμπεριφορές αλλά και σε μια εποχή που η νεολαία πλήττεται από παντού λόγω των νέων οικονομικών μέτρων.

Κ. Πρωθυπουργέ και Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ,

Δυστυχώς, τα φαινόμενα αυτά πρέπει να σταματήσουν, ώστε να μην φτάσουμε σε σημείο να θρηνήσουμε ακόμα και θύματα στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Ίσως κάποιοι για τους δικούς τους λόγους να επιζητούν ακραίες εντάσεις με απώτερο στόχο να αποδυναμώσουν το φοιτητικό Κίνημα και να περιορίσουν προσεχώς τη δύναμη του, μέσα από κινήσεις που μόνο στόχο έχουν να το δυσφημίσουν.

Μήπως όμως, πίσω από τις πράξεις αυτές υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί που ωθούν τα στελέχη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ σε πράξεις βίας προκειμένου να δημιουργήσουν εσκεμμένες εντάσεις και να εδραιώσουν την προσωπική τους θέση; Άραγε το κόμμα σας δεν πρέπει επιτέλους να καταδικάσει δημοσίως τις βιαιότητες αυτές και να σταματήσει άμεσα το νοσηρό αυτό φαινόμενο; Διότι σε διαφορετική περίπτωση θα αποδειχθεί και αυτό συνένοχο.

Σε όλα αυτά ζητάμε τη δική σας παρέμβαση, προκειμένου να επέλθει η λογική και η σύνεση στα μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα στο χώρο των Πανεπιστημίων, σε μια δύσκολη περίοδο για το λαό και τη χώρα.

Με εκτίμηση,
Ανδρέας Παπαμιμίκος
Πρόεδρος Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας

3 σχόλια:

  1. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ.ΓΙΑ ΕΜΕΤΟ.ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ ΕΧΕΙΣ ΤΡΕΛΛΑΘΕΙ.ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ?ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η βαρυσήμαντη επιστολή Παπαμιμίκου στον Πρωθυπουργό έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της αδιαφορίας στα περιστατικά βίας απ' όπου και αν προέρχονται. Ο Πρόεδρος μας θέτει το πρόβλημα υπό τον τύπο των ήλων πρωτοπορώντας ώστε να ξεκινήσει μια προσπάθεια αφύπνισης των υγειών φοιτητών και φοιτητριών που δεν ανέχονται άλλο την υποβάθμιση των πανεπιστημίων. Ας δείξουμε επιτέλους μεγαλοψυχία, ας αποβάλλουμε την μιζέρια και ας στηρίξουμε την πρωτοβουλία Παπαμιμίκου για το καλό όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο αριστοτελειο κατοικοεδρευουν τα τσιρακια του παπαμιμικου (με αρχηγο τον καλαμποτλή)και δεν αφηνουν κανεναν να κανει εγραφες εκτος της δαπ.Αν εμφανιστει καποιος απο αλλο κομμα αυτοι τον κυνηγανε να τον δειρουν οποτε οι πασπιτες εκαναν την επανασταση τους.

    Ο Παπαμιμικος δεν μπορει να βαλει πλεον χερι στα τσιρακια του γιατι αυτοι τον εκαναν προεδρο και αν τους στενοχωρησει θα μεινει μονος οποτε αρχισε να κλαιγεται στον παπανδρεου.

    Ασε που αυτος τους εμαθε αυτες τις τραμπουκικες μεθοδους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή