Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Επιστράτευση των απεργών αποφάσισε ο GAP... ζήτω η χούντα!! Πανηγυρίζει και ο Παπαμιμίκος...


Επίταξη των φορτηγών δημοσίας χρήσης ανακοινώθηκε πριν λίγα λεπτά. Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από τον Παπαδόπουλο... εε τον GAP ήθελα να πω αλλά το ίδιο είναι... Οι ιδιοκτήτες επιμένουν στη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, και απαντάνε «ας έρθουν να μας βρούνε να μας παραδώσουν τα χαρτιά της επίταξης»...


Κρίμας που φτάσαμε σ' αυτή τη λύση... καλά να πάθουν οι οδηγοί αφού δεν άκουσαν τον Παπαμιμίκο της ΟΝΝΕΔ που τους προέτρεψε να λήξουν την απεργία τους...

Ελπίζουμε το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει γρήγορα «στη θέσπιση ενός πλαισίου για το ουσιαστικό άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων σύμφωνα και με την υπάρχουσα κοινοτική οδηγία» προκειμένου να ικανοποιήσει την επιθυμία του Παπαμιμίκου.

Με τον τρόπο αυτό, όπως τονίζει ο Παπαμιμίκος «θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους νέους να βγουν στο προσκήνιο και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απαλλάσσοντας τη χώρα από συντεχνιακές λογικές και δίνοντας νέα ώθηση για την ανάπτυξη της οικονομίας».

Ωραίο όραμα έχει για τους νέους ο Παπαμιμίκος...
να βγούνε στο προσκήνιο σαν φορτηγατζήδες...

Ρε παλικάρι πριν από λίγες μέρες η Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε 7.500 αποσπάσεις όταν πέρσι μας είχε ζαλίσει τ΄αυτιά για τις 1120 της ΝΔ... δεν σ' ακούσαμε να είπες κάτι...

Χθες ανακοίνωσε ότι αναγνωρίζει κολέγια μεταξύ των οποίων και το DEREE... δεν σ' ακούσαμε να τη ρωτήσεις αν οι απόφοιτοί του θα μπορούν να κάνουν διδακτορικά και να γίνονται καθηγητές σε κανονικά παν/μια όπως η κολλητή της η Δραγώνα...

Πριν μερικές μέρες ο Λοβέρδος υποχρέωσε τους συνομηλίκους σου (που δουλεύουν γιατί εσύ δεν δουλεύεις...) να βγαίνουν στη σύνταξη μετά από 40 χρόνια δουλειάς... πάλι δεν ακούσαμε κουβέντα από το στόμα σου

Αντ' αυτού θυμήθηκες να βγεις να κάνεις το εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ και να ζητήσεις να λύσουν οι φορτηγατζήδες την απεργία... σα δε ντρέπεσαι...

Από Δεξί Εξτρέμ

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Περιοδείες σε Γιάννενα, Κατερίνη, Πάτρα ξεκίνησε ο Παπαμιμίκος

Περιοδείες σε όλη την Ελλάδα ξεκίνησε σήμερα ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος με στόχο να μεταφέρει τη νέα νοοτροπία συμμετοχικότητας, διαφάνειας και ανανέωσης στις τοπικές οργανώσεις της "γαλάζιας" Νεολαίας.



Πρώτος του σταθμός είναι τα Γιάννενα, όπου θα έχει επαφές με τους νέους προέδρους και τα στελέχη των Νομαρχιακών επιτροπών της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου.



Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στην Κατερίνη, όπου θα έχει συναντήσεις με του Οννεδίτες της Βόρειας Ελλάδας και στη συνέχεια προγραμματίζεται περιοδεία στην Πελοπόννησο με σταθμό στην Πάτρα, όπου θα προεδρεύσει σε σύσκεψη στελεχών της ΟΝΝΕΔ απο όλη την Πελοπόννησο.



Στις περιοδείες του ο κ. Παπαμιμίκος συνοδεύεται απο τον αντιπρόεδρο της Νεολαίας Κώστα Κατσαφάδο, τον υπεύθυνο Οργανώσεων Επαρχίας Γιάννη Μαρτάτο, τον υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού Νίκο Λυσιγάκη και άλλα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της Οργάνωσης.



Επίσης, απο τον υπεύθυνο Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ Ελπιδοφόρο Παπανικολόπουλο. Και αυτό γιατί στόχος της έντονης αυτής κινητοποίησης είναι να εστιάσουν όλα τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ ανα την Ελλάδα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή τους στα "γαλάζια" ψηφοδέλτια.

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Διδακτρα στους αιωνιους φοιτητες μελετά το υπουργείο Παιδείας

Δίδακτρα στους αιώνιους φοιτητές μελετά το υπουργείο Παιδείας.. Πιο συγκεκριμένα, όποιοι έχουν υπερβεί έστω και κατά ένα (1) χρόνο τις σπουδές τους, και για κάθε ένα (1) μάθημα που χρωστάνε για το πτυχίο, θα πρέπει να πληρώνουν 888 ευρώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου.


Όλο μαζί, 11888! Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Πέρα από την πλάκα, η απόφαση μπορεί να είναι εν μέρει σωστή (για φοιτητές που ξεπερνούν κατά πολύ το χρόνο φοίτησης της σχολής) αλλά δεν αναμένεται να αποφέρει τα οικονομικά οφέλη που ελπίζει ο Παπακωνσταντίνου (γιατί εκεί αποσκοπούν στο να μαζέψουν λεφτά) μιας και οι αιώνιοι φοιτητές δεν θα πληρώσουν και θα ξεγραφτούν από τις σχολές.

Το θέμα όμως είναι αλλού:

Αν γινόταν αυτές οι "σκέψεις" επί "επάρατης Δεξιάς", θα φλέγονταν τα πανεπιστήμια... πόσο μάλλον να το έκανε και πράξη η ΝΔ...

Να δούμε τώρα τι θα πουν και τι θα κάνουν οι προοδευτικοί καθηγητάδες, φοιτητοπατέρες και λοιποί αληταράδες του ΓΑΠοΣΥΡΙΖΑ...

Ακολουθεί η είδηση από το esos.gr

Στενεύει η «ασυδοσία» στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ με τολμηρές αποφάσεις που αναμένεται να λάβει μέσα στο 2010 η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου και ο υφυπουργός Γιάννης Πανάρετος .
Σύμφωνα με πληροφορίες του esos.gr ανάμεσα στα μέτρα που θα λάβει το υπουργείο Παιδείας για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ είναι:

- Η επιβολή διδάκτρων στους αιωνόβιους φοιτητές και ειδικότερα δωρεάν φοίτηση ενός ή δύο ετών πέραν των προβλεπόμενων χρόνων σπουδών και όσοι επιθυμούν να συνεχίζουν τη φοίτησή τους θα καταβάλουν δίδακτρα, με το σκεπτικό ότι το ελληνικό κράτος, αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης, δεν μπορεί να πληρώνει σπουδές 8-10 και 15 χρόνια για κάθε φοιτητή .
- Τα δίδακτρα θα καθορίζονται από τις ίδιες τις Συγκλήτους ή τα Συμβούλια των ΤΕΙ.
- Τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα αναγκαστούν να καθορίζουν δίδακτρα της «αγοράς», καθώς το υπουργείο Παιδείας θα δίνει χρήματα στα Ιδρύματα για την κάλυψη μόνον των φοιτητών που θα δικαιούνται δωρεάν φοίτηση.
- Στη συνέχεια το υπ. Παιδείας θα προχωρήσει σε απογραφή του αριθμού των φοιτητών κατά τμήμα και Ίδρυμα, καθώς και του διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού. Στόχος θα είναι να διαπιστωθεί πόσοι περισσότεροι εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι υπηρετούν στα Ιδρύματα σε σχέση με τον πραγματικό αριθμό φοιτητών. Σημειώνεται ότι υπάρχουν Ιδρύματα που δηλώσουν δεκάδες χιλιάδες φοιτητές , αλ΄΄α στην πραγματικότητα οι ενεργοί φοιτητές είναι μερικές χιλιάδες και όχι δεκάδες χιλιάδες.
- Αφου γίνει η απογραφή θα ακολουθήσουν αναγκαστικές μετατάξεις ή μετακινήσεις προσωπικού.


http://dexiextrem.blogspot.com/2010/07/blog-post_8168.html

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Μανώλης Μπικάκης: Ο Ελληνας καταδρομέας που σταμάτησε μόνος του την επέλαση του Αττίλα!



Όταν κάποιος φίλος στρατιωτικός στη Λήμνο μου είχε αναφέρει στα ανδραγαθήματά του νόμιζα ότι επρόκειτο για έναν ακόμη μύθο, μια ακόμη υπερβολική ιστορία που κυκλοφορεί στο στράτευμα. Όμως, χάρη σε έναν καλό φίλο που μου έστειλε το σύνδεσμο ο μύθος απέκτησε ονοματεπώνυμο και υπόσταση: ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ.

Ο Έλληνας, κρητικός στην καταγωγή, που τίμησε την Πατρίδα και την κρητική λεβεντιά, που τα τελευταία χρόνια μαστίζεται από τους άνανδρους εισβολείς «εντός» και «εκτός» συνόρων.
Τι κατάφερε ο Μανώλης Μπικάκης; Τίναξε μόνος του στον αέρα 6 τουρκικά τεθωρακισμένα άρματα (τανκς) και εμπόδισε ένα ολόκληρο Τάγμα Πεζικού του Αττίλα, εξοντώνοντας τους περισσότερους από τους Στρατιώτες που το απαρτίζαν!

Δεν του δόθηκε όμως ποτέ το χρυσούν αριστείον ανδρείας… Η άγνωστη ιστορία του, από τότε που δημοσιεύτηκε κυρίως στο διαδίκτυο, κάνει τους Έλληνες που νοιάζονται να ριγούν από συγκίνηση, μα και να σφίγγουν τα δόντια από αγανάκτηση! Όμως ένα είναι βέβαιο. Καθένας που θα διαβάσει για τούτο το παλικάρι, θα νιώσει πως δίκαια του αξίζει μια θέση δίπλα στους μεγαλύτερους Ήρωες του Ελληνισμού!

Και καθένας θα θελήσει να γίνει «Μπικάκης» σαν έρθει η ώρα να ξοφλήσει η Ελλάδα τους λογαριασμούς της με τους παρανοϊκούς Στρατηγούς της Τουρκίας, που κρατώντας σε στρατιωτική κατοχή τη μισή σχεδόν Κύπρο για 36 ολόκληρα χρόνια και παραβιάζοντας σχεδόν καθημερινά την Ελλάδα, παραβιάζουν την Ειρήνη, αλλά και την υπομονή του Θεού, που θα αποδώσει κάποτε Δικαιοσύνη…

Ο Έλληνας «Ράμπο»

«…Η προδοσία της Κύπρου βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Αττίλας προχωρά και οι Καταδρομείς βρίσκονται στην Μεγαλόνησο να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη. Ανάμεσα σ’ αυτούς ένας απόγονος των Μινωιτών τοξοτών, του...........
Δασκαλογιάννη, του Γιαμπουδάκη, ο καταγόμενος από το χωριό Ασή Γωνιά, στα σύνορα Ρεθύμνου – Χανίων, καταδρομέας Μπικάκης, μια ηρωική μορφή των μαχών, ανάμεσα σε όλες τις άλλες των Ελλήνων πολεμιστών της Α΄ Μοίρας της ΕΛΔΥΚ και των Κυπρίων καταδρομέων.
Η μοίρα χωρίζεται σε ζευγάρια έχοντας βαρύ οπλισμό, μερικά οπλοπολυβόλα και ΠΑΟ (Πυροβόλο Ανευ Οπισθοδομήσεως). Σε ένα από αυτά ο Μπικάκης μαζί με τον έτερο κρητικό Μπιχανάκη καλούνται να υπερασπιστούν την περιοχή αριστερά της αντιπροσωπίας της “Ford”, γνωστό ως ανώνυμο λόφο αφού οι Τούρκοι προωθούνται στα προάστια της Λευκωσίας.
Ο Μπιχανάκης μεταφέρει και εναποθέτει 8 βλήματα ΠΑΟ και ο Μπικάκης με το ΠΑΟ του παρατηρεί τον χώρο και το πεδίο βολής που του έδινε. Υπό συνεχή βροχή από όλμους των 4,2 χιλιοστών των Τούρκων, ο Μπικάκης μετακινείται προς άλλο σημείο, πιστεύοντας ότι ο Μπιχανάκης τον είχε αντιληφθεί, όμως απορροφημένος από την μεταφορά των βλημάτων, δεν είδε την μετακίνηση του Μπικάκη και αμέσως άρχισε να τον καλεί χωρίς να λαμβάνει απάντηση. Γύρισε πίσω και ανάφερε την απώλεια του συντρόφου του. Όμως ο Μπικάκης ζει και με την σειρά του ψάχνει τον σύντροφο του, νομίζοντας ότι σκοτώθηκε. Δεν παίρνει απάντηση, αφού το μόνο που ακούει είναι οι εκρήξεις από τους όλμους των Τούρκων!
Παρόλο που γνωρίζει ότι είναι μόνος, δεν λιποψυχεί αλλά μένει στη θέση του, ακολουθώντας τις εντολές που είχε. Μία ανεπανάληπτη και ανορθόδοξη αναμέτρηση ανάμεσα στον ΑΝΘΡΩΠΟ και στις μηχανές. Τοποθετεί το βλήμα, φέρνει το ΠΑΟ στον ώμο του και το μάτι του στην διόπτρα. Έρχονται 6 άρματα Μ-48-Α2 και πίσω τους ένα Τουρκικό Τάγμα Πεζικού!
Στα 300 μέτρα εγκλωβίζει το 1ο άρμα και στα 270 μέτρα το κάνει παλιοσίδερα, αναγκάζοντας τα δυο άτομα του πληρώματος να το εγκαταλείψουν! Αλλάζει θέση, εγκλωβίζει το 2ο άρμα και το τυλίγει στις φλόγες χωρίς να γλιτώσει κανείς! Στα 200 μέτρα καταστρέφει και το 3ο άρμα, ενώ οι Τούρκοι τον ψάχνουν σαν τρελοί, αλλάζει θέση και καταστρέφει και το 4ο μην αφήνοντας κανένα ζωντανό!!!
Τα δύο εναπομείναντα άρματα φοβούνται και κρύβονται, όμως το 5ο κάνει το λάθος και εμφανίζεται δίνοντας την ευκαιρία στο Μπικάκη να το στείλει από εκεί που ήρθε! Το 6ο και τελευταίο οπισθοχωρεί ελπίζοντας ότι θα γλιτώσει 700 μέτρα μακριά από τον Μπικάκη, αυτός όμως το καταστρέφει και αυτό! Τα πληρώματά τους, που μέρες πριν έκαιγαν άμαχους, γυναίκες, ιερείς και παιδιά, κάηκαν σε λίγα λεπτά από τον μοναχικό Κρητικό εκδικητή! Θαρρείς κι ήταν ένα μακάβριο παιγνίδι θανάτου, που από Θεία θέληση έπρεπε να το κερδίσει ο Άνθρωπος…
Οι Τούρκοι πεζικάριοι βλέποντας το θάνατο μπροστά τους τρέχουν να καλυφθούν στη σχολή Γρηγορίου. Τα δυο εναπομείναντα βλήματα του Μπικάκη ρίχνονται στο ισόγειο και στον δεύτερο όροφο του κτιρίου! Ποσά πτώματα μέτρησαν οι Τούρκοι στο κτίριο δεν μαθεύτηκε ποτέ… Παρέμεινε τέσσερις μέρες χωρίς τροφή, πολεμώντας με ένα πολυβόλο, που βρήκε πεταμένο στον διπλανό λόφο και έχοντας δίπλα του τη φωτογραφία της Ελένης που τον περίμενε στη Κρήτη!
Ο Καταδρομέας Μπικάκης (όπως και κανένας άλλος Αξιωματικός ή οπλίτης από όσους έλαβαν μέρος στην άνιση τούτη Μάχη) δεν έλαβε ποτέ κάποια ηθική αμοιβή ή έπαινο! Η πρόταση του Διοικητού του, για άμεση απονομή του Χρυσούν Αριστείου Ανδρείας, έμεινε για πάντα στα συρτάρια των “ΗΓΕΤΩΝ”. Από ένοχη σιωπή; Από ντροπή; Από προκατάληψη; Κανένας ποτέ δεν έμαθε…
Όταν απολύθηκε από το Στρατό, εργάστηκε σαν οικοδόμος. Έκανε οικογένεια και παιδιά. Άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο ατύχημα το 1994, στην εθνική οδό Αθηνών Πατρών, φεύγοντας από τη ζωή – όπως κι άλλοι μαχητές Καταδρομείς, Ελδυκάριοι και κυβερνήτες των Νοράτλας – με την πίκρα της μη αναγνώρισης…
Τιμήθηκε μετά θάνατον από την Λέσχη Καταδρομέων Ημαθίας. Η τιμητική πλακέτα απεστάλη από τον – εν ζωή τότε – Πρόεδρο της Λέσχης Δρούγκα Στέφανο, στους Γονείς του στην Κρήτη… Κανένας Δάσκαλος ή ιστορικός δεν μίλησε ποτέ στους μαθητές του γι αυτόν… Κανένας ποιητής δεν αφιέρωσε λίγη απ τη σοφία του για κάποιες αράδες από λέξεις…έστω για ένα τραγούδι.
Σε ολάκερη την Ελλάδα, μήτε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, δεν υπήρξε ποτέ κάποιος δρόμος που να χωρέσει το όνομά του…
Εμμανουήλ Μπικάκης, ένας μεγάλος, σύγχρονος εθνικός Ήρωας Πολέμου, που κρύψανε οι άνανδροι, για να μην φαίνεται τόσο ανυπόφορη η ανανδρία τους…

View article...

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ


Σήμερα, 15 Ιουλίου, 2010 με απόφαση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου ορίζεται το Εκτελεστικό Γραφείο της ΟΝΝΕΔ με την ακόλουθη σύνθεση:

Αντιπρόεδρος                                        Κατσαφάδος Κώστας
Υπεύθυνος Οργανώσεων Επαρχίας            Μαρτάτος Ιωάννης
Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής              Σακαρετσάνος Δημήτρης
Υπεύθυνος Οργανώσεων Θεσσαλονίκης     Γρομπανόπουλος Στράτος
Υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ                     Ιωαννίδης Αθανάσιος
Υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ                     Αντωνάκης Γρηγόρης
Υπεύθυνος ΜΑΚΙ                                   Παπαποστόλου Απόστολος
Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης           Παπανικολόπουλος Ελπιδοφόρος
Υπεύθυνος Ειδικών Οργανώσεων              Πετρόπουλος Βασίλης
Υπεύθυνος Οργανώσεων Εξωτερικού        Σκιαδόπουλος Πάρης
Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού            Λυσιγάκης Νικόλαος

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Πρώην κυβερνητικό στέλεχος και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, στους "53" της Ντόρας...

Πρόκειται για τον Γιάννη Οικονόμου, που τον είχε και εκπρόσωπο στις εσωκομματικές εκλογές. Ποια ... νέα και άφθαρτα πρόσωπα;

Από τον Κώστα Ζωγράφο
.
Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε πει ότι τα 53 στελέχη, που θα την πλασιώνουν στο Forum που συγκρότησε, είναι νέα και άφθαρτα και ότι δεν είχαν μέχρι τώρα σχέση με την πολιτική.
Δεν είναι ο πρώην Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή επί κυβέρνησης της ΝΔ;
Δεν έχει διατελέσει Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ;
Δεν είχε καταλάβει την εντέκατη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ στις...
 τελευταίες εκλογές του 2009;
Δεν ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Φθιώτιδα στις προηγούμενες εκλογές;
Δεν διετέλεσε εκπρόσωπος της Ντόρας Μπακογιάννη κατά την περίοδο της εσωκομματικής μάχης για την ηγεσία της ΝΔ;
Αυτός δεν είναι ή πρόκειται για συνωνυμία; 
Αν είναι αυτός, μήπως η Ντόρα λέει ...φούμαρα περί νέων και άφθαρτων προσώπων;

View article...

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΜΑΡΤΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Β3 Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΣΑΚΑΡΕΤΣΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΑΚΗΣ, 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΜ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε. 
 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΠΑΙΔΗ ΡΕΒΕΚΚΑ.

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Σαμαράς: Οι νέοι θέλουν όραμα



Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική τόνισε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς κατά την προ Ημερησίας Διατάξεως στη Βουλή, με θέμα τις αλλαγές που πλήττουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των νέων, το δικαίωμα στη μόρφωση, στον πολιτισμό,
στον αθλητισμό και στον ελεύθερο χρόνο τους.
Το κεντρικό ζήτημα είναι η Κρίση και οι μεγάλες αλλαγές που προκαλεί στην κοινωνία, ειδικά στο χώρο της Νεολαίας.
Ο τρόπος, όμως, που βλέπει ο καθένας από μας το πρόβλημα είναι διαφορετικός. Η ιδεολογία μας δεν είναι η ίδια, η οπτική μας δεν είναι ίδια…
Εμείς, λοιπόν, πιστεύουμε ότι τα προβλήματα αυτά δεν είναι μόνον οικονομικά, ούτε σχετίζονται αποκλειστικά  με την Οικονομική κρίση, αλλά παραπέμπουν σε μια κρίση πολύ βαθύτερη και πολύ πιο μακροχρόνια.
Που μέρος της και μόνο είναι η κρίση δανεισμού της χώρας, το σκληρά μέτρα που επιβλήθηκαν και ο φαύλος κύκλος της ύφεσης στην οποία οδηγούν.
Εμείς καταψηφίσαμε το Μνημόνιο. Και θα μας ήταν ιδιαίτερα εύκολο και βολικό να τα αποδώσουμε όλα στο Μνημόνιο και στην Οικονομική κρίση.
Αλλά υψηλή ανεργία ανάμεσα στου νέους υπήρχε και πριν την κρίση. Διάδοση των ναρκωτικών υπήρξε και πριν. Αύξηση των κρουσμάτων βίας στα γήπεδα υπήρξε και πριν. Σοβαρά προβλήματα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα υπήρχαν κα πριν. Το γεγονός ότι το σύστημα αυτό το σχολικό παράγει με περισσότερο κόπο πολύ φτωχότερα αποτελέσματα, κι ότι οι νέοι μας σήμερα τελειώνουν το Λύκειο, μετά από τόσες αλλεπάλληλες «εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις», πολύ πιο φτωχοί σε γνώσεις, σε δυνατότητα χρήσης της μητρικής μας γλώσσας, της Ελληνικής, σε γνώσεις Ιστορίας, σε μαθηματικές επιδεξιότητες, σε κριτική σκέψη, όλα αυτά υπήρχαν και πριν την κρίση.
Μπορεί οι πολλοί να μην τα έβλεπαν …
Και σίγουρα η κρίση έχει ανοίξει τα μάτια πολλών. Γιατί χειροτερεύει τα προβλήματα…
Τα χειροτερεύει, αλλά δεν τα δημιούργησε η Οικονομική κρίση.
Όταν μιλάμε για  Νεολαία πιστεύω κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,  πρέπει να θυμόμαστε δύο πράγματα:
* Πρώτον, ότι κι εμείς ήμασταν κάποτε παιδιά και να κατανοούμε πώς νιώθουν εκείνα. Να προσπαθούμε να μπούμε  στη θέση τους…
* Αλλά, παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι τώρα είμαστε γονείς. Κι όσο κι  αν κανείς νοσταλγεί τα νιάτα του, απέναντι στα παιδιά παραμένει πάντα γονέας.
Και το γονεϊκό ρόλο πρέπει να παίξουμε. Όχι να τα κολακεύουμε. Όχι να γινόμαστε «ίδιοι» μαζί τους.
Δηλαδή να τα οδηγούμε. Να μην δικαιολογούμε τα σφάλματά τους. Κυρίως να τα αποτρέπουμε, από τα δικά μας τα σφάλματα.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ζημιά που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας, από το να τα κολακεύουμε…
Αλλά οφείλουμε, όμως, να είμαστε δύο φορές  πιο αυστηροί με τους εαυτούς μας.
Και να γνωρίζουμε καλά τις ανάγκες των παιδιών μας. Όχι μόνο τις υλικές τους ανάγκες …
Τι θέλουν, άραγε, τα παιδιά; Τι περιμένουν από μας; Τι οφείλουμε να τους παράσχουμε, είτε ως φυσικοί γονείς, είτε  ως Πολιτεία;
* Πρώτον, τους οφείλουμε Πρότυπα και Αξίες. Ηθικά και κοινωνικά πρότυπα. Νεολαία χωρίς πρότυπα είναι καράβι χωρίς τιμόνι, χωρίς πυξίδα.
Όλοι έχουν ανάγκη να πιστεύουν κάπου. Ιδιαίτερα οι νέοι χρειάζονται  το «μπούσουλα» στη ζωή που ξεκινάνε.
Η έλλειψη προτύπων τους είναι ανυπόφορη. Διότι δεν ξέρουν που να πάνε, δεν ξέρουν ποιον να εμπιστευθούν, δεν ξέρουν τι και πώς να αμφισβητήσουν. Όσο λιγότερο πιστεύουν σε πρότυπα, τόσο μεγαλύτερη ανασφάλεια και έλλειψη αυτοπεποίθησης έχουν…
Σήμερα λοιπόν, που ζούμε σε αυτή την περίοδο της μεγάλης κρίσης, η νεολαία έχει πράγματι δύο φορές μεγαλύτερη ανάγκη για πρότυπα και αξίες. Κι όμως, σήμερα η νεολαία έχει απλά μπροστά της μισο-γκρεμισμένα πρότυπα…
Και σε αυτό φταίει η δική μας γενιά. Γιατί τόσα χρόνια γκρεμίζαμε τα πρότυπα της ελληνικής κοινωνίας. Όλα τα πρότυπα. Όχι μόνο τα λεγόμενα παραδοσιακά, που κάποιοι τα θεωρούν και «παλαιομοδίτικα». Αλλά και τα πιο διαχρονικά. Αυτά που κρατάνε τις κοινωνίες όρθιες και ενωμένες παντού!
Η εργατικότητα δεν είναι ξεπερασμένο πρότυπο. Ούτε η ευθύτητα. Ούτε η εντιμότητα. Ούτε η αξιοσύνη ούτε η αξιοκρατία. Ούτε η γενναιότητα ούτε η αυταπάρνηση. Ούτε η γενναιοδωρία. Ούτε το αίσθημα ευθύνης…
Μάθαμε ποτέ στα παιδιά μας αυτές τις αρετές;
Τα γαλουχήσαμε με το δικό μας Λόγο, αλλά κυρίως με το δικό μας προσωπικό παράδειγμα;
Μάθαμε στα παιδιά  να δουλεύουν σκληρά για να προκόψουν, ή τα μάθαμε να λουφάρουν;
Τα μάθαμε να ζουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, ή τα μάθαμε να καταναλώνουν με βουλιμία;
Τους μάθαμε τη χαρά της προσφοράς;
Την αρετή της αξιοπρέπειας; Να σέβονται τον εαυτό τους, αλλά και τον διπλανό τους;
Τα μάθαμε όλα αυτά;
Κακά τα ψέματα: Πιστεύω ότι όταν μια κοινωνία προσχωρεί στην εκμαυλιστική λογική του εύκολου κέρδους, και στην εκφυλιστική λογική της «ήσσονος προσπάθειας», όταν γενικό «δόγμα» και γενικό σύνθημα που συγκινεί τους πάντες είναι ότι «ο καθένας ότι φάει, ό,τι πιει κι ό,τι αρπάξει», ο καθένας να «βολευτεί» όπου προλάβει, τότε η νεολαία παίρνει το χειρότερο παράδειγμα. Και είναι απολύτως ευάλωτη στη μεγάλη κρίση που υπάρχει και στη μεγαλύτερη που ακολουθεί …
Σε μας η μεγάλη κρίση άργησε, αλλά  τελικά είναι εδώ.
Και τώρα πρέπει να ανακαλύψουμε ότι τόσα χρόνια δεν ήταν «στραβός ο γιαλός», εμείς «στραβά αρμενίζαμε».
Και τώρα οφείλουμε να ανακαλύψουμε και πάλι ότι η κοινωνία έχει  ανάγκη από πρότυπα και αρχές και περισσότερο τα παιδιά.
* Το δεύτερο που χρειάζονται τα παιδιά μας είναι προοπτική.
Τι θα πει, αλήθεια, Προοπτική; Το λέμε, το επαναλαμβάνουμε, σπάνια το ορίζουμε. Για μένα για να είμαι σαφής, προοπτική σημαίνει προσδοκία για το μέλλον και αίσθηση κατεύθυνσης προς στο μέλλον.
Έχουμε προοπτική όταν ξέρουμε τι θέλουμε, που πάμε και πως θα φτάσουμε εκεί. Και αντίθετα, έχουμε έλλειψη προοπτικής, όταν νιώθουμε καρυδότσουφλα στο πέλαγο.
Έχουμε λοιπόν σήμερα, προοπτική; Τα παιδιά μας έχουν;
Η απάντηση είναι όχι!
Σήμερα ζούμε μια κρίση. Αντιμετωπίζουμε τη βεβαιότητα ότι η κρίση αυτή θα χειροτερέψει. Κάποιοι ελπίζουν ότι τα πράγματα ίσως γίνουν καλύτερα, αργότερα. Αλλά κανείς δεν αμφισβητεί ότι θα χειροτερέψουν πριν αρχίσουν να βελτιώνονται, κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον.
Κακά τα ψέματα όμως: Μια χώρα όπου ήδη η ανεργία πλησιάζει το 12% πριν καλά-καλά αρχίσει ακόμα η κρίση της, να φαίνεται με τα πιο άσχημα σημάδια της μια χώρα που οι περισσότεροι προεξοφλούν ανεργία  της τάξης του 20% μέσα στον επόμενο χρόνο, κι όταν η νεανική ανεργία είναι συνήθως δύο φορές μεγαλύτερη, μια τέτοια χώρα προσφέρει πολύ μεγάλη ανασφάλεια στη Νεολαία της . Και καθόλου, μα καθόλου Προοπτική…
Πόση είναι σήμερα η ανεργία των νέων για τις ηλικίες μέχρι 24 ετών; Κοντά στο 30%, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη μόλις αγγίζει το 20%. Μιάμιση φορά μεγαλύτερη.
Πέφτει στο μισό βέβαια, για τις ηλικίας μεταξύ 25 και 34. Αλλά και στις ηλικίες αυτές είναι  σίγουρα πολύ ανώτερη απ’ ό,τι το μέσον όρο της Ευρώπης. Στις υπόλοιπες ηλικίες οι αποστάσεις της ελληνικής ανεργίας με την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα συρρικνώνονται. Πάνω από τα δύο τρίτα της μεγάλης διαφοράς της ανεργίας από τους ευρωπαϊκούς δείκτες, οφείλεται κυρίως στην ανεργία των νέων ως 30 ετών.
Το λέω αυτό,  γιατί άκουσα προηγουμένως τον πρωθυπουργό να λέει ότι το ΠΑΣΟΚ κόπτεται για την καινούργια γενιά. Κάποτε κόπτονταν ως αντιπολίτευση για τη γενιά των 700 ευρώ. Η κυβέρνηση, όμως, έδειξε στη πράξη τη «φροντίδα» της, η κατώτατη αμοιβή έχει πάει στα 592 για την ακρίβεια.
Γι΄ αυτό και η προοπτική θολώνει.
Και βλέπουμε για πρώτη φορά νέα παιδιά να θέλουν να ξενιτευτούν. Φεύγουν, όχι για λίγα χρόνια σπουδών, αλλά για να αναζητήσουν αλλού να ριζώσουν.
Και βλέπω, αυτές τις ημέρες, για πρώτη φορά., στα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, το εξής περίεργο να συμβαίνει: H Zήτηση, κ. Παπανδρέου, για ΤΕΙ Αθηνών να είναι κάποιες φορές μεγαλύτερη από ΑΕΙ της περιφέρειας.
Οι νέοι, δηλαδή, θυσιάζουν φιλοδοξίες, επιδιώξεις, γιατί οι οικογένειές τους δεν αντέχουν οικονομικά να τα σπουδάσουν τα παιδιά αυτά μακριά από το σπίτι τους.
Αυτά κάποτε νομίζαμε ότι είχανε τελειώσει εκεί στις αρχές της δεκαετίας του ’70.
Τώρα, τρεισήμισι δεκαετίες αργότερα, έχει ξαναρχίσει…
Και τα παιδιά που μένουν υποβαθμίζουν συνεχώς τα όνειρά τους.
Βλέπετε ότι το πρόβλημα δεν είναι απλά, αν θα πάρεις σύνταξη στα 35 χρόνια δουλειάς ή στα 37 ή στα 40. Το πρόβλημα είναι από πότε θα αρχίσεις να εργάζεσαι. Αν αρχίσεις να εργάζεσαι στα 30 σου, θα πάρεις σύνταξη κοντά στα 70. Και δεν είναι εύκολο πια για ένα νέο άνθρωπο να πιστέψει ότι θα βρει δουλειά πολύ νωρίτερα, όταν γύρω του ένας στους τρεις συνομηλίκους του είναι άνεργοι…
Οι παλιοί λέγανε, πως:
— Όταν είσαι νέος μπορείς, να ονειρεύεσαι τα πάντα.
— Όταν είσαι στην ακμή σου, να υπολογίζεις τα πάντα.
— Κι όταν είσαι απόμαχος της ζωής, να αναπολείς τα πάντα.
Όμως μέσα σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση της σημερινής κρίσης, η νεολαία μας δεν δικαιούται να ονειρεύεται τίποτα, μόνο η δικιά μας η γενιά υποχρεούται  να μετανιώνει για τα πάντα. Για να εξιλεωθούμε, βέβαια, οφείλουμε να αλλάξουμε τα πάντα.
Γιατί έχουμε κλέψει από τα παιδιά το όνειρο. Κλέψαμε από την Ελλάδα το μέλλον και τώρα οφείλουμε να αλλάξουμε και να τα αλλάξουμε όλα, για να  επανορθώσουμε.
Και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο σε μια κοινωνία από μια νεολαία παραδομένη στη μοιρολατρία, που δραπετεύει ακόμα και στο εξωτερικό για να γλιτώσει. Εκεί φτάσαμε. Αυτό πρέπει να επανορθώσουμε.
Και εμείς αυτό αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε: Να δείξουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος για να βγούμε από την κρίση.
Γιατί ο δρόμος που επέλεξε η κυβέρνηση, οδηγεί σε βαθύτερη κρίση. Εμείς θέλουμε να ανοίξουμε το δημόσιο διάλογο, που αφορά όλους μας. Αλλά κυρίως αφορά τη νεολαία, η οποία πρέπει να πιστέψει. Και εμείς της δίνουμε το δικαίωμα να πιστέψει ότι υπάρχει και ένας διαφορετικός δρόμος για την έξοδο από την κρίση.
Και ο δρόμος που επιλέγουν κάποιοι άλλοι, ο δρόμος της καθημερινής επαναστατικής γυμναστικής, δεν δημιουργεί Προοπτική. Μάλλον απελπισία δημιουργεί.
Όταν κλείνουμε τα λιμάνια, όταν δεν βοηθιέται η δυνατότητα να «πιάσουν» οι τουρίστες στα νησιά, ή στα λιμάνια, νομίζω ότι απλά πολλαπλασιάζονται τα λουκέτα, αυξάνει η ανεργία, κυρίως των νέων. Αν πάρετε,  στα τουριστικά επαγγέλματα, είναι κυρίως νέα παιδιά.
Πολλοί, λοιπόν, μιλάνε για δικαιώματα. Αλλά στερούν από τους νέους ένα άλλο βασικό δικαίωμα: την ευκαιρία.
Και όταν οι νέοι δεν έχουν ευκαιρίες, τα υπόλοιπα δικαιώματά τους αποδυναμώνονται.
Προσπαθούμε, λοιπόν, εμείς να σπάσουμε την εθνική κατάθλιψη, που διαχέεται παντού γύρω μας: Από τα μαγαζιά στο κέντρο της πόλης που βάζουν λουκέτα, ως τα επαρχιακά κέντρα, που αδειάζουν από κόσμο, ως τα χωράφια που εγκαταλείπονται και χερσώνουν.
Και μια που το έφερε η συζήτηση, πριν δύο μέρες, η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε πλήρη πρόταση και Σχέδιο για την κρίση. Με στοιχεία, με επιχειρήματα, με αναφορές σε απόψεις διαπρεπών Οικονομολόγων, με προτάσεις, με ιεραρχήσεις, με προτεραιότητες, με οικονομετρικά μοντέλα, τα περισσότερα κοστολογημένα.
Πότε θυμάστε, κ. Πρόεδρε, κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να έχει καταθέσει τέτοια πρόταση;
Εσείς, προηγουμένως, στην ομιλία σας, μας είπατε ότι πρέπει οι Έλληνες να μάθουμε και τα κόμματα να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις.
Εμείς καταθέσαμε ένα ολοκληρωμένο, συναινετικό, διαφορετικού λόγου, διαφορετικού τρόπου σχέδιο, για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Είναι ρεαλιστικό, υλοποιήσιμο σχέδιο, ένα σχέδιο το οποίο θα περίμενε κανείς, τουλάχιστον, να μελετηθεί, να αξιολογηθεί και αν είναι δυνατόν και να αξιοποιηθεί. Όπως το ζήτησα στην παρουσίαση του σχεδίου αυτού από την κυβέρνηση.
Όμως, αντιθέτως, ποια ήταν η απάντηση και η δική σας και του εκπροσώπου σας;
— Για όλα φταίει η Νέα Δημοκρατία!
Λυπάμαι που σας το λέω, κ. Παπανδρέου, αλλά έχει κολλήσει η βελόνα!
Χαλασμένο γραμμόφωνο παλαιάς εποχής. Επιμένετε εκεί μονότονα:
— Για όλα φταίει η Νέα Δημοκρατία!
Είναι η σίγουρη απάντηση του εκπροσώπου σας κάθε φορά.
Ξέρετε, όταν υποβάλει η αντιπολίτευση προτάσεις κι εσείς τους λέτε ότι αυτοί φταίνε για όλα, δύο τεινά συμβαίνουν:
Ή μεγάλη αμηχανία έχετε, γιατί δεν το περιμένατε…
Ή μια αθεράπευτη μισαλλοδοξία.
Και απ’ ό,τι φαίνεται αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας.
Εμείς μπορούμε να κάνουμε και σκληρή κριτική, αλλά μπορούμε να θέτουμε και θετικές προτάσεις.
Από την άλλη πλευρά, τι βλέπουμε. Βλέπουμε μόνο εμμονές που αποθαρρύνουν, αν θέλετε, και κάθε συναινετική δική μας διάθεση και δημιουργούν μια μοιρολατρία στον κόσμο.
Και εν πάση περιπτώσει, ο Ελληνικός λαός τώρα έχει μάθει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος, που μπορεί να δημιουργήσει Ελπίδα.
Αλλά Ελπίδα πραγματική, σε στέρεες βάσεις. Όχι σαν το επιχείρημα, που μας είπατε προηγουμένως, για την ανάγκη να ανοίξουμε ναυτιλιακές σπουδές.
Εσείς είστε που μόλις έχετε καταργήσει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Το εθνικό συγκριτικό μας πλεονέκτημα, το καταργήσατε.
Όπως και ο Τουρισμός. Και λέτε να πάμε σε δευτεροβάθμιες εξισώσεις, να πιάσουμε τις εμπορικές σπουδές, τις ναυτιλιακές σπουδές.
Και κάτι ακόμα, γιατί πρέπει να το κλείσουμε αυτό το θέμα, να βοηθήσω και εγώ το φοβερό σας επιχείρημα, που είπατε για τα ρουσφέτια της Νέας Δημοκρατίας (πέραν της «ΑΓΡΟΓΗΣ») που αναφέρατε και να προσθέσω, αν θέλετε, ένα ακόμα επιχείρημα, υπέρ σας. Το νόμο, κ. Παπανδρέου, με τον οποίο μονιμοποίησε η Νέα Δημοκρατία 35 χιλιάδες συμβασιούχους, που παράνομα είχατε προσλάβει από τα παράθυρα και που τους εκβιάζατε, για να τους έχετε αιχμαλώτους, από εκλογές σε εκλογές.
Το μεγαλύτερο ρουσφέτι, δηλαδή, που έχει κάνει ποτέ της η Νέα Δημοκρατία  ήταν η νομιμοποίηση δεκάδων χιλιάδων δικών σας ρουσφετιών.
Ήταν η νομιμοποίηση δικών σας ρουσφετιών!
Αλλά αυτό, κ. Παπανδρέου, είναι για να μας «βρίζουν» οι δικοί μας, όχι εσείς!
Εν πάση περιπτώσει, όλο αυτό το ζοφερό κλίμα, εμείς δίνουμε μάχη για να το αλλάξουμε.
Γιατί, αν δεν το κάνουμε, τότε η μοιρολατρία και η εγκατάλειψη στη νεολαία εγκυμονούν πολύ μεγάλους κινδύνους…
Πολλοί ανησυχούν για τη διάδοση των ναρκωτικών.
Υπάρχουν τρεις λόγοι που οδηγούν σε τέτοια φαινόμενα:
— Πρώτον, ή κατάρρευση αξιών και προτύπων.
— Δεύτερον, η έλλειψη προοπτικής, η μοιρολατρία.
— Τρίτον, η ανεκτικότητα σε όσους κερδοσκοπούν πάνω σε μια ιδιαίτερα ευάλωτη σήμερα νεολαία. Και προωθούν, βέβαια, τη θανατηφόρα πραμάτεια τους…
Οι πρώτοι δύο λόγοι πυροδοτούν την αυξημένη «ζήτηση» ναρκωτικών.
Ο τελευταίος διευκολύνει την «προσφορά» ναρκωτικών.
Και οι τρεις μαζί διαχέουν τα ναρκωτικά σε όλη την κοινωνία.
Η κοινωνία μας, τα τελευταία 30 χρόνια, από τα τρία αυτά αίτια, έχει ενισχύσει, δυστυχώς, και τα τρία!
Όταν οι νέοι δεν μπορούν να ονειρεύονται με υγιή τρόπο, γίνονται πιο επιρρεπείς στη λύση της «ουσίας», στον τεχνητό παράδεισο. Να διαφύγουν από τη γκρίζα πραγματικότητα.
Όταν τους κλέβεις το αύριο, τους σπρώχνεις πιο εύκολα στον έμπορο που καραδοκεί στην γωνία. Γιατί τον αφήσαμε να καραδοκεί στη γωνία…
Οφείλουμε, λοιπόν, να δώσουμε Ελπίδα, Πρότυπα και Αρχές σε αυτά τα παιδιά.
Γιατί και το τρίτο που έχει ανάγκη το νέο το παιδί σήμερα είναι η Παιδεία.
Και εδώ μόνο δυο λόγια. Δεν μιλάω για Εκπαίδευση. Απλά. Μιλάω για Παιδεία. Όχι ξερές γνώσεις. Πρέπει να τους ανοίξουμε την πόρτα στην πνευματική αναζήτηση, να τους γαλουχήσουμε στην τέχνη της συζήτησης, αλλά να τους γαλουχήσουμε και στην πειθαρχία του Λόγου. Να τους ξεναγήσουμε στο «Σπήλαιο των Ιδεών» του Πλάτωνα, αλλά και στο ανηφορικό μονοπάτι το δύσκολο του Αριστοτελικού Λόγου.
Ιδέες, Λόγος, Αισθητική, είναι η βάση της Παιδείας. Αλλά είναι αυτά ακριβώς που λείπουν από τα σχολεία μας. Όπου κερδίζει έδαφος συνεχώς η αποδόμηση των ιδεών και ο κυνισμός.
Πράγματι, είναι απίστευτο, αλλά στα σχολεία μας «διαδίδουμε» πολλές φορές τον κυνισμό!
Βγάζουμε την Ελληνικότητα από τα ελληνικά σχολικά βιβλία! Διδάσκουμε όλο και περισσότερο την λεγόμενη «αμφισβήτηση». Χωρίς να δίνουμε στα παιδιά μας τι είναι αυτό που πρέπει να αμφισβητήσουν.
Και εν πάση περιπτώσει, η αμφισβήτηση δεν διδάσκεται. Είναι άσκηση κριτικής σκέψης. Η αμφισβήτηση, αν θέλετε, προκύπτει ως ωρίμανση. Αλλά για να μάθεις να αμφισβητείς, πρέπει προηγουμένως να μάθεις να έχεις πιστέψει σε κάποιο ιδανικό, σε κάποια άποψη στέρεη.
Για να ωριμάσεις πνευματικά, πρέπει να αμφισβητήσεις κάποια στιγμή ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό. Αλλά για να αμφισβητήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό, πρέπει να έχεις και ταυτότητα. Προσωπική και συλλογική.
Για να μάθεις να σέβεσαι τον άλλο, πρέπει να σέβεσαι τον εαυτό σου. Να είσαι υπερήφανος, δηλαδή, για τον εαυτό σου…
Αλλιώς με ανασφάλεια χωρίς υπερηφάνεια, δεν σέβεσαι τίποτα.
Η μισαλλοδοξία δεν διαδίδεται ανάμεσα σε λαούς με ισχυρή ταυτότητα, αλλά ανάμεσα σε ανασφαλείς πληθυσμούς χωρίς ταυτότητα.
Μια νεολαία που γαλουχείται στον κυνισμό, είναι μια νεολαία που δεν μαθαίνει τον αυτοσεβασμό. Και είναι ευάλωτη σε μοιραίους πειρασμούς και πιο επιρρεπής σε αυτό-καταστροφικές τάσεις…
Μια Νεολαία με ιδεαλισμό, με πίστη δεν έχει κίνδυνο να πέσει ούτε σε «ουσίες», ούτε σε βία, ούτε στον εξτρεμισμό.
Αντίθετα, όταν καλλιεργείται ο κυνισμός, να μην μας φαίνεται περίεργο όταν τα ναρκωτικά κερδίζουν συνεχώς έδαφος, οι κουκουλοφόροι πολλαπλασιάζονται, τα καλύτερα μυαλά δραπετεύουν στο εξωτερικό και οι υπόλοιποι δείχνουν παραδομένοι σε μια σκληρή, άσχημη γι΄ αυτούς μοίρα…
Σκοτώνουμε, λοιπόν, τα όνειρα των παιδιών μας. Εγώ θα έλεγα και πιο συγκεκριμένα, σκοτώνουμε τα όνειρα εκείνων που ήδη φοιτούν σε Πανεπιστήμια και νιώθουν αιχμάλωτα ομάδων διαφόρων εξω-πανεπιστημιακών, συχνά, αναρχικών, που δυναστεύουν ολόκληρη την Πανεπιστημιακή κοινότητα. Φοιτητές και καθηγητές!
Κλείνουν τα Πανεπιστήμια. Τα καταλαμβάνουν. Επιδίδονται σε βιαιοπραγίες. Στο όνομα της «ελεύθερης διακίνησης ιδεών» για τα οποία σήμερα συζητούμε. Προπηλακίζουν όποιον διαφωνεί μαζί τους.
Δεν ξέρω αν έχει κανείς αναρωτηθεί, πως  θα σκέφτεται μέσα του ένα παιδί όταν πηγαίνει στα πανεπιστήμια όπου επικρατούν συνήθως συνθήκες αδιανόητες για οποιαδήποτε  άλλη χώρα του κόσμου;
Τι σκέπτονται όταν συνειδητοποιούν ότι ο τρόπος λειτουργίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο; Όπως πουθενά δεν υπάρχει και το χάος και η αναρχία που επικρατεί πολλές φορές μέσα στους Πανεπιστημιακούς χώρους…
Και μη μου πείτε ότι η Νέα Δημοκρατία ανέχθηκε ή δεν άλλαξε το σύστημα όταν κυβέρνησε. Γιατί θα με αναγκάσετε να σας θυμίσω ότι προσπάθησε να το αλλάξει και σε κάποιο σημαντικό βαθμό το άλλαξε. Αλλά όλοι οι υπόλοιποι ήταν αντίθετοι. Όλοι οι υπόλοιποι υποστηρίζατε τις αντιδράσεις των οργανωμένων ομάδων που δεν ήθελαν να χάσουν το καθεστώς της ασυδοσίας τους. Με ελάχιστες, αλλά και αξιοσημείωτες εξαιρέσεις ανθρώπων ανάμεσά σας –για να είμαι δίκαιος- που ζήτησαν ακόμα και την κατάργηση της ασυλίας στα Πανεπιστήμια.
Οι υπόλοιποι ήταν απέναντι, και δεν βοήθησαν να λυθεί ένα θέμα που παραλύει την προοπτική της Ελληνικής Νεολαίας.
Για αυτό και εμείς σήμερα δεσμευόμαστε να καταργήσουμε αυτή την ασυλία της παρανομίας στα Πανεπιστήμια.
Έχω αληθινή απορία να δω: Οι υπόλοιπες παρατάξεις για αυτό, τι λένε;
Και μια και ο λόγος για δεσμεύσεις, όπως αυτή είναι δέσμευση δική μας, να θυμίσω ότι πριν έξι μήνες, σε μιαν άλλη Προ Ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή είχα ζητήσει κι είχατε δεσμευτεί κύριε Πρόεδρε ότι ως τον Ιούνιο – δηλαδή ως το μήνα που ήδη πέρασε – να είχε φέρει η Κυβέρνηση στη  Βουλή για ψήφιση νομοθετικές παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της Διαφθοράς και την Αποκατάσταση της Διαφάνειας. Τις οποίες θα είχε διαμορφώσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Μόλις ο Πρόεδρος προηγουμένως ανακοίνωσε ότι σήμερα κατετέθη –αν άκουσα καλά- το ζήτημα της βουλευτικής ασυλίας. Άριστα.
Υπάρχει, όμως, ακόμα ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών, υπάρχει το πολιτικό χρήμα, οι δικές μας οι προτάσεις είναι στη Βουλή, έχουν δοθεί, έχουν ήδη αρχίσει και ας έχει προηγηθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, που εσείς είχατε συγκαλέσει, και εγώ είχα ζητήσει τότε από τη συζήτηση στη Βουλή.
Εκείνα που λέγαμε τότε, εμείς τα εννοούσαμε…
Ζητάμε μια κομματική, ευρεία κοινή θέση. Και να σκοτώσουμε τη  Λερναία Ύδρα, τη διαφθορά,  που δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια…
Και αν το εννοούσατε εσείς, όπως πιστεύω και εγώ, παράκληση, έστω και καθυστερημένα, φέρτε το να το ψηφίσουμε. Θα είναι και αυτό ένα μήνυμα Αξιοπιστίας προς την Ελληνική Νεολαία…
Στο πολιτικό σκηνικό –και τελειώνω κύριε Πρόεδρε- υπάρχουν σήμερα τριών ειδών δυνάμεις:
– Εκείνοι που καλλιεργούν τη μοιρολατρία, παγιδεύουν το λαό στη μοιρολατρία. Καταδικάζουν τη νεολαία στον κυνισμό.
Αναφέρομαι σε αυτούς που υποστήριξαν ως μοναδική «λύση» από την κρίση, ένα δρόμο αδιέξοδο – το περιβόητο Μνημόνιο – που οδηγεί σε βαθύτερη κρίση, σε μεγαλύτερη ύφεση, σε μόνιμη οικονομική παράλυση, σε δυσθεώρητο υπερδανεισμό.
–Υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι κερδοσκοπούν στην οργή της κοινωνίας. Και κυρίως στην οργή της νεολαίας. Δηλαδή, στο ριζοσπαστισμό της. Στο δυναμισμό της.
– Υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν Ελπίδα. Που κηρύσσουν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος πέρα από τα αδιέξοδα. Που θέλουν να προσφέρουν γόνιμη, πραγματική Προοπτική. Όχι φρούδες Ελπίδες. Δηλαδή, μια Ελπίδα Ρεαλιστική, χτισμένη πάνω σε στέρεες βάσεις.
Έτσι λοιπόν,
Αυτές οι τρεις δυνάμεις που υπάρχουν, εμείς ανήκουμε στην τελευταία κατηγορία, γινόμαστε δύναμη της Ελπίδας.
Δεν κατηγορώ κανέναν. Αλλά ο καθένας ας κατατάξει τον εαυτό του όπου νομίζει…
Για να το πω με τρεις λέξεις, αυτό που χρειάζεται η νεολαία είναι: Πρότυπα, Ιδανικά και Προοπτική.
Και κάτι ακόμα: Ευκαιρίες.
Η Νεολαία δεν χρειάζεται «προστάτες». Ούτε «καθοδηγητές». Ούτε λαϊκιστές …
Εμείς αγωνιζόμαστε να προσφέρουμε αυτά που χρειάζεται:
– Παιδεία και Ελπίδα!
Χωρίς Παιδεία και Ελπίδα, η νεολαία είναι το μεγαλύτερο θύμα της κρίσης.
Με Παιδεία και Ελπίδα, μη φοβάστε τη νεολαία μας.
Και μη φοβάστε για τη νεολαία μας…
Θα βρει το δρόμο της και θα γίνει πολύ καλύτερη από μας.
Ευχαριστώ πολύ.


View article...

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Οι υποψήφιοι για τη θέση του Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ στο “mixer”...


Από το http://galaziesapopseis.blogspot.com/2010/07/mixer.html 


Ο Γιώργος Παπαδομιχελάκης, ο νυν Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ, σε λίγες μέρες θα αποτελεί παρελθόν από την ηγεσία της φοιτητικής οργάνωσης της ΝΔ. Ύστερα από 1 χρόνο παραμονής σε αυτή τη θέση, όπου επιχείρησε να κρατήσει κάποιες ισορροπίες αλλά στην ουσία στιγματίστηκε από την επιλογή του να πάρει σαφέσταση θέση υπέρ του Ανδρέα Παπαμιμίκου, ήρθε η ώρα της αντικατάστασης. Να αναφέρουμε ότι ο Γιώργος Παπαδομιχελάκης αναλαμβάνει τον τομέα του Πειθαρχικού της ΟΝΝΕΔ και όχι τη θέση του Γραμματέα της ΚΕ που επιθυμούσε.


Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος θα τοποθετήσει στη θέση του Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάποιο πρόσωπο της εμπιστοσύνης του. Οι υποψήφιοι για τη θέση αυτή είναι ο Σάκης Ιωαννίδης, ο Γιάννης Μαρτάτος και ο Άγγελος Κωνσταντίνου, με τους δυο πρώτους να μοιάζουν επικρατέστεροι. Κοιτάζοντας όμως καποιος το βιογραφικό των υποψηφίων πρέπει τουλάχιστον να προβληματιστεί και να αναρωτηθεί μήπως τελικά κάτι δεν πηγαίνει καλά στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.


Ο Σάκης Ιωαννίδης, ο οποίος είναι και ο πιθανότερος, προέρχεται από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Υπήρξε αρκετά καλός συνδικαλιστής από όσο λένε οι γνωρίζοντες. Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι “κατάφερε” να πάρει το πτυχίο του ύστερα από 8,5 χρόνια, ενώ ταυτόχρονα εργαζότανε σε θέσεις στο Ινστιτούτο Καραμανλή. Μέχρι και Διευθυντής της Ακαδημίας έχει διατελέσει...Αν είναι δυνατόν! Ταυτόχρονα οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Σάκης Ιωαννίδης έχει μια “μόνιμη” σχέση με τα νυχτερινά μαγαζιά και το αλκοόλ...


Ο Γιάννης Μαρτάτος, ο δεύτερος φημολογούμενος, προέρχεται από το Οικονομικό της Νομικής. Οι πληροφορίες λένε ότι προσπάθησε να ελέγξει τη Σχολή με διάφορους τρόπους και για το λόγο αυτό, το ενεργό κομμάτι της ΔΑΠ στο Οικονομικό της Νομικής του “έδωσε τα παπούτσια στο χέρι”. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο εν λόγω άνθρωπος δεν έχει πλέον καμία επαφή με την πρώην Σχολή του και κανένα έρεισμα, αλλά μόνο αντιπάθειες. Το επαγγελματικό του βιογραφικό θα λέγαμε ότι είναι κενό, αφού αν ψάξει κανείς θα βρει ότι έχει ασχοληθεί μόνο με επιδοτούμενα προγράμματα, κάποιες μικρές δημόσιες συμβάσεις και φυσικά...με τη βιομηχανία των νυχτερινών κέντρων! Έτσι εξηγείται μάλλον το ακριβό ντύσιμο και το ακριβό αυτοκίνητο, από όσα μας λέει το νυν αλλά και το πρώην περιβάλλον του...


Ο Άγγελος Κωνσταντίνου, προερχόμενος από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και υπασπιστής του υποψήφιου βουλευτή Κώστα Κατσαφάδου, ακούγεται ως το τρίτο αλλά λιγότερο πιθανό όνομα. Αυτός από όσο μαθαίνουμε ασχολείται με εκδρομές και διατηρεί τουριστικό γραφείο μαζί με τον πολιτικό του προιστάμενο. Και οι δικές του σχέσεις με τα νυχτερινά μαγαζιά χαρακτηρίζονται άριστες...


Και το ερώτημα είναι απλό...Κατανοούμε την ανάγκη του Ανδρέα Παπαμιμίκου να ελέγξει τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όπως άλλωστε έκαναν και οι προκάτοχοί του. Γιατί όμως τέτοιος ξεπεσμός...Αν υποθέσουμε ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με την εικόνα και τη συμπεριφορά της πρέπει να αποτελεί πρότυπο για τη νεολαία και ότι ο Γραμματέας της ΔΑΠ οφείλει να είναι ο πρώτος διδάξας, τότε κάτι δεν πάει καλά...Ξέρετε πολλούς νέους ηλικίας 26-27 ετών που να μην έχουν εργαστεί κανονικά ούτε μια μέρα στη ζωή τους και να μπορούν να ζουν άνετα, ενώ παράλληλα να χτίζουν και πολιτική καριέρα στην πλάτη κάποιων κορόιδων; Τί σχέση έχουν αυτοί που χρηματοδοτούνται από άλλες δραστηριότητες, προκειμένου να ασχοληθούν επαγγελματικά με την πολιτική, με τη γενιά των 700 ευρώ και της ανεργίας;

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Το προφίλ των ΟΝΝΕΔιτών της Ντόρας Μπακογιάννη


Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν σε ορισμένους ΟΝΝΕΔίτες που θα ακολουθήσουν την κ. Μπακογιάννη στο νέο πολιτικό φορέα που ετοιμαζει και θα ηγηθούν της νεολαίας του,Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά ορισμένα στελέχη...


Μελάς Γιάννης: Γιός του γνωστού πρών βουλευτή της ΝΔ στην Ά Πειραιά,Παναγιώτη Μελά.Στέλεχος της ΔΑΠ ΤΕΙ Αθήνας στη ΣΤΕΦ και γνωστός ΟΝΝΕΔίτης στον Πειραιά.Στήριξε τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του την κ. Μπακογιάννη στον προεκλογικό της αγώνα για την προεδρεία του κόμματος.Αποτελεί έναν απο τους πιο στενούς συνεργάτες του Παναγιώτη Γεωργόπουλου και έναν απο τους μεγαλυερους ''εχθρούς'' του κ. Μιχαλολιάκου.Εργάζεται στο Υπουργείο Εσωτερικών

Τσίνας Γιώργος:Τέος υπεύθυνος της ΔΑΠ μαθηματικού Αθήνας και επί σειρά ετών μέλος της Γραμματείας πόλης.Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Β7 νομαρχιακής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και μέλος Κ.Ε ΟΝΝΕΔ.Στο τελευταίο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ ανακοίνωσε την αποχώρησή του απο την οργάνωση με ψεύτικες και φθηνές προφάσεις.Αρέσκεται στο να ''πουλαει'' φύκια για μεταξωτές κορδελες σε όλους.Είναι ο ''εγκέφαλος'' της ομάδας και φημολογείται ότι θα είναι ο προέδρος της νεολαίας του νέου κόμματος.Στα χαρτιά είναι μαθηματικός αν και δεν σκαμπάζει και πολλά απο μαθηματικά.Έχει διατελέσει συνεργατης του πρώην υφυπουργού οικονομίας Θανάση Μπούρα

Αρμπής Γιάννης:Το γνωστό golden boy της ομάδας Μπακογιάννη με το κλασσικό college look.Στήριξε στον Κώστα Χατζή αν και το στυλ του ταιριάζει γάντι στην ομάδα Βασίλη Αξιώτη.Μέντορας του ο Γ.Τσίνας.Στέλεχος της ΔΑΠ μαθηματικού,έχει διατελέσει αντιπρόεδρος Β7 ΟΝΝΕΔ και συνεργάτης της πρώην υπουργού απασχόλησης κ.Πετραλιά.Αρεσκεται στο να αγοράζει την εκτίμηση των άλλων με κεράσματα και με εκβιασμούς.Επίσης στο ενεργητικό του έχει και καμιά εικοσαριά μπράβους που έφερε στο Acropol την ημέρα των εκλογών της ΟΝΝΕΔ.Εργάζεται στο υπουργείο εργασίας και τον τελευταίο καιρό περνάει την ώρα του στο yacht γνώστου καραμανλικού στελέχους της ΟΝΝΕΔ, με cocteil parties και αιθέριες υπάρξεις....

Δέρβος Κώστας:Πρών υπεύθυνος ΔΑΠ ΑΣΠΑΙΤΕ και πρών αντιπρόεδρος της Α4 νομαρχιακής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.Είναι απο τους πιο παλιούς υποστηρικτές της κ. Μπακογιάννη και ένα από τα αγαπημένα ''παιδιά'' του Γεωργόπουλου.Ήταν ένας απο τους βασικούς συνεργάτες του Ανδρέα Παπαμιμίκου, στην προεκλογική του εκστρατεία και τον βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις στην Ά Αθηνών.Επαγγελματική αποκατάσταση μηδεν,γι αυτό ασχολείται με τη νυχτα.'΄'Εργάζεται'' σε γνωστό club της παραλιακής.Δηλαδή κλείνει χορούς για σχολές εκεί και βγάζει χρήματα αναλόγως τα...''κεφάλια''.Επίσης είναι πολιτικός φίλος του πρών προέδρου της Α4 νομαρχιακής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ ,του βετεράνου πλέον Μανώλη Κορφιανάκη,ενώ διατηρεί πολυ καλές σχέσεις με τον κ. Ξεπαπαδάκο.

Μιχελιουδάκης Γιάννης:το πρωτοπαλίκαρο της Ντόρας στην Κρήτη.Έχει σπουδάσει στα ΤΕΙ της Αθήνας και είναι ''σειρά'' του Π. Γεωργόπουλου.Ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Χανίων αλλά παραιτήθηκε μετά την εκλογή Σαμαρά προτάσσοντας ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα σε αυτον και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.Φήμες λένε ότι θα κατέβε ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλός στις επικειμένες εκλογές,στα Χανιά.Υπήρξε ένας από τους πιο σκληρούς πολέμιους του πρών προεδρου της ΟΝΝΕΔ Γιώργου Παπανικολάου.

Αυτά είναι τα ''βιογραφικά'' ορισμένων μπακογιαννικών στελεχών.Όπως όλοι διακρίνουμε είναι μια παρέα βολεμένων που μαζί με κάποιους ακόμα φιλοδοξούν να γκρεμίσουν τη Νέα Δημοκρατία του προέδρου Αντώνη Σαμαρά.Θα τους αφήσουμε;

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Η Ντόρα Μπακογιάννη με μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ

Από εκδήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη στο Γκάζι. 

Υψηλά ιστάμενοι ΟΝΝΕΔίτες δίνουν βροντερό παρών ...


Δείτε το βίντεο από το πάρτυ νεολαίας της Ντόρας Μπακογιάννη!!!

Δείτε το με προσοχή...


Νέος γραμματέας της ΟΝΝΕΔ ο Βασ. Αξιώτης. Ποιοι άλλοι ορίστηκαν σε θέσεις της ΟΝΝΕΔ.

Ο Βασίλης Αξιώτης εξελέγη νέος γραμματέας της ΟΝΝΕΔ από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Η εκλογή έγινε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, στο πλαίσιο της πρώτης Συνόδου της νέας Κ.Ε., όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά το 8ο Συνέδριο της «γαλάζιας» νεολαίας. Παράλληλα αναδείχθηκαν τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ), του Πειθαρχικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής, που αποτελεί νέο όργανο και έχει ως βασική αρμοδιότητα να ελέγχει τα οικονομικά της οργάνωσης. Ο νέος γραμματέας της ΟΝΝΕΔ, κατά την ομιλία του που προηγήθηκε της εκλογικής διαδικασίας, ζήτησε μια «παρεμβατική ΟΝΝΕΔ, με ενεργά μέλη», η οποία θα έχει έντονη πολιτική παρουσία, δράση στην κοινωνία και αισθητή συμμετοχή στα δρώμενα του τόπου.
 
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδ. Παπαμιμίκος, μιλώντας στα μέλη της νέας Κ.Ε., αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στις αλλαγές που επιχειρεί να φέρει στη νεολαία της Ν.Δ., εφαρμόζοντας ανοικτές διαδικασίες παντού. Όπως είπε, στο 8ο Συνέδριο η οργάνωση προχώρησε στο δρόμο των αναγκαίων τομών και αλλαγών, ενώ, πρόσθεσε, ήδη από τον Νοέμβριο είχε ξεκινήσει μια νέα εποχή τόσο για τη Ν.Δ. όσο και για την ΟΝΝΕΔ, αναφερόμενος στην εκλογή των προέδρων τους από τη βάση. Ο απερχόμενος γραμματέας, Κ. Κατσαφάδος, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του, επεσήμανε πως φεύγει σοφότερος, ενώ μιλώντας για την έντονη εκλογική διαδικασία της ανάδειξη του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, τόνισε ότι ήταν δύσκολη, με πόλωση και χτυπήματα κάτω από τη μέση, αλλά «όλα αυτά πρέπει να παραμερίζονται».
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Β. Αξιώτης υπήρξε αρχικά ο τρίτος υποψήφιος για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος ωστόσο απέσυρε την υποψηφιότητά του την τελευταία στιγμή. Επίσης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα, απολαμβάνοντας την πλήρη υποστήριξη του προέδρου, Ανδ. Παπαμιμίκου. Έχει γεννηθεί στις 18 Φεβρουαρίου του 1985, είναι Πολιτικός Μηχανισμός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μιλάει αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ιταλικά.

Δεν έλειψαν οι… ανατροπές, κατά την πρώτη Σύνοδο της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ, με τον Κώστα Χατζή, τον έτερο υποψήφιο για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ να γνωστοποιεί την παραίτησή του από το ανώτατο όργανο της «γαλάζιας» νεολαίας. Ειδικότερα, κατά την έναρξη της Συνόδου ο μέχρι πρότινος γραμματέας της οργάνωσης, Κ. Κατσαφάδος, διάβασε επιστολή του Κ. Χατζή με την οποία γνωστοποιούσε την παραίτησή του από μέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Ο κ. Χατζής υπήρξε εξ οφίτσιο μέλος της Κ.Ε. αφού στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του προέδρου της οργάνωσης, είχε συγκεντρώσει πάνω από το 20%. Ωστόσο, μετά την ήττα του, δεν ήταν λίγες οι φορές που αμφισβήτησε ανοικτά τις επιλογές του νυν προέδρου, Ανδ. Παπαμιμίκου, εκφράζοντας έντονα την αντίδρασή του και οξύνοντας την πόλωση. Μιλώντας στον «Α.Τ.» για τους λόγους τις παραίτησής του, ο κ. Χατζής εξήγησε πως είναι υπέρμαχος της ανανέωσης των μελών και το ζήτημα δεν είναι οι «καρέκλες». Άλλωστε, όπως συμπλήρωσε, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στην Κ.Ε. που μπορούν να τον εκπροσωπήσουν και να εκφράσουν τις θέσεις του. Θυμίζουμε πως από τα μέλη της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, όπως αναδείχθηκαν από το 8ο Συνέδριο της οργάνωσης, ένα περίπου 20% προέρχεται από τον στενό πυρήνα του Κ. Χατζή.

Κατά την πρώτη Σύνοδο των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, όπως προέκυψε από το 8ο Συνέδριο, εκλέχθηκαν τα μέλη των οργάνων της ΚΕ. 

Αυτά είναι:
 
* Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή: Απόστολος Αποστολίδης, Θάνος Καρακόλης, Δήμητρα Λάμπου, Σπύρος Μιχελής, Αλέξανδρος Πασχαλίδης.
 
* Ελεγκτική Επιτροπή: Στέλιος Καλαποτλής, Πέγκυ Κουζέλη, Γιώργος Χατζηγεωργίου.
 
* Πειθαρχικό Συμβούλιο: Γιώργος Ασημακόπουλος, Χρήστος Βρίκος, Σαράντος Ευσταθόπουλος, Γιώργος Καμπάνης, Γιώργος Παπαδομιχελάκης.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΓΙΑΝΝΟΥ
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=17222