Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ: Το χρονικό μίας προδιαγεγραμμένης νοθείας

Γράφει ο Γαλάζιος Τσολιάς 

Ενώ η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, επιδιώκοντας την εξωστρέφεια και το άνοιγμά της στην κοινωνία, η ΟΝΝΕΔ, δεν φαίνεται να ενστερνίζεται την ίδια λογική.

Το άνοιγμα των διαδικασιών στις εκλογικές διαδικασίες δεν αποτελεί ούτε μία ad hoc διαδικασία, αλλά ούτε και ένα επικοινωνιακό περιτύλιγμα, πίσω από το οποίο κατασκευάζονται φραγμοί, που μόνο οι ημέτεροι μπορούν να προσπεράσουν.
Οι κανόνες δημιουργούνται από τη διοίκηση, αλλά πρέπει να τηρούνται από όλους. Όταν αυτό δεν συμβαίνει είτε αποδεχόμαστε ότι αποτελούμε μία παράταξη των «λίγων», των «φίλων», των «δικών μας», είτε απλά επιδιώκουμε να εξαπατήσουμε τα μέλη μας. Στην περίπτωση της ΟΝΝΕΔ του σήμερα, ισχύει το 2ο.

Κανόνας 1ος: Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στον Πειραιά οι εγγραφές νέων μελών, πέραν όσων υπήρχαν ήδη στα Μητρώα της Οργάνωσης, μπορούσαν να πραγματοποιηθούν έως και την Κυριακή (6/6) στις 9μμ. Κανόνας που σαφώς ίσχυε για εμάς, αλλά όχι για τους εκλεκτούς της Κεντρικής Διοίκησης που συνεχίζει τις εγγραφές στον Πειραιά, ακόμη και τώρα (9/6), μεταφέροντας στα Μητρώα, όχι απλά Πειραιώτες, αλλά μαζικά φοιτητές της Παντείου.
.
Κανόνας 2ος: Σύμφωνα πάντα με την εγκύκλιο που η ίδια η ΚΔ εξέδωσε, η δημοσιοποίηση των Μητρώων έπρεπε να πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη των εγγραφών και βεβαίως πριν την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, καθώς αυτές έπρεπε να συνοδεύονται και από υπογραφές μελών, η διασταύρωση των οποίων δεν μπορεί να λάβει χώρα εφόσον απουσιάζουν οι κατάλογοι. Οι υποψηφιότητες λοιπόν στις 8/6 κατατέθηκαν στον Πειραιά, αλλά οι κατάλογοι ακόμη όχι.

ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 10/6, δεν ξέρει κανείς που θα διεξαχθούν οι εκλογές !!!!!

Αν λοιπόν η διαδικασία ανάδειξης προέδρων νομαρχιακών επιτροπών είναι μία διαδικασία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα όσων κατέχουν τις θέσεις κλειδιά στην ΚΔ και οι υπόλοιποι αποκλειόμαστε τεχνηέντως, ίσως θα ήταν ευθύτερο η ΚΔ να διορίσει όσους επιθυμεί και να προτείνει και την τροποποίηση του άρθρου του καταστατικού περί δημοκρατικής οργάνωσης, ώστε να παραμείνει τουλάχιστον ειλικρινής τόσο προς τα μέλη της, όσο και προς την κοινωνία.

Ήδη, είναι πολλοί οι απογοητευμένοι. Είναι πολλοί όσοι γύρισαν την πλάτη στη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας μέσα σε μόλις 1,5 μήνα.

Για να μην γίνουν περισσότεροι οφείλει η οργάνωση να αναθεωρήσει άμεσα να πραγματοποιήσει πραγματικές εκλογές. Αυτό συνεπάγεται:
-      να ανοίξει ξανά τις εγγραφές στα μητρώα προς όλους
-      να ολοκληρώσει τις εγγραφές ταυτόχρονα για όλους
-      και να δημοσιοποιήσει τα μητρώα την ίδια στιγμή στους υποψηφίους. 

Σε αντίθετη περίπτωση η Κεντρική Διοίκηση αναλαμβάνει την ευθύνη της μετατροπής της πιο ιστορικής νεολαίας της χώρας μας σε παραμάγαζο. Και αυτή η πράξη δεν παραγράφεται, αλλά φέρει συγκεκριμένες υπογραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου