Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Η ΟΝΝΕΔ και η συστημική υποψηφιότητα Παπαμιμίκου


Σε λυσσαλέο πόλεμο υπέρ της υποψηφιότητας του Ανδρέα Παπαμιμίκου για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα τα blog που όχι μόνον υποστήριξαν τη Ντόρα, αλλά καθύβριζαν νυχθημερόν τον Αντώνη Σαμαρά.

Γιατί άραγε; Μήπως γιατί με την υποψηφιότητά του θα επιχειρήσουν να πλήξουν τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Ν.Δ. τον Αντώνη Σαμαρά;

Μήπως γιατί την υποψηφιότητά του στηρίζουν οι στενότεροι συνεργάτες από τα απολιθώματα της κυβερνητικής περιόδου της Ν.Δ., δηλαδή οι συνεργάτες Αλογοσκούφη, Βουλγαράκη κλπ;

Μήπως γιατί οι στενότεροι συνεργάτες του κ. Παπαμιμίκου (οι κ. Τοκάκης, Κατσαφάδος) ήταν από τους φανατικότερους υποστηρικτές της κας Ντόρας Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές εκτοξεύοντας τότε ύβρεις κατά του Αντώνη Σαμαρά;

Μήπως γιατί η διαπλοκή μεταξύ πρυτάνεων, ΜΚΟ, επιχορηγήσεων επί υπουργίας Μπακογιάννη στο ΥΠΕΞ σημαίνει ότι μπορεί να έχει στο χέρι το νέο Πρόεδρο;

Αυτά τα ερωτήματα δεν χρειάζονται απάντηση.

Δείτε μόνο πόσο πανομοιότυπη είναι η στρατηγική του κ. Παπαμιμίκου και της κας Μπακογιάννη ως υποψήφιοι Πρόεδροι: Και οι δύο χρησιμοποίησαν μεγάλο όγκο υπογραφών για να «πείσουν» για τη δύναμή τους. 1000 η Ντόρα, 10.000 ο κ. Παπαμιμίκος.

Απέναντι στις 1000 συστημικές υπογραφές της Ντόρας τότε ο Αντώνης Σαμαράς είχε να επιδείξει 28 υπογραφές Οννεδιτών (μεταξύ των οποίων ο Κώστας Χατζής), που τον καλούσαν, να είναι υποψήφιος.

Σήμερα, το «σύστημα» των υπουργικών γραφείων, των Διοικητικών Συμβουλίων, των Ινστιτούτων, οι βολεμένοι δηλαδή, βρίσκονται στο πλευρό Παπαμιμίκου.

Επικαλούνται την νομιμοφροσύνη τους στο νέο Πρόεδρο, παρότι οι μισοί στήριξαν μετά μανίας τη Ντόρα.

Ανακαλύπτουν και ρίχνουν «λαγούς» ως υποψήφιους, που θα κόψουν ψήφους από το Χατζή, στην εκλογική διαδικασία, όπως προσπάθησε τότε και η Ντόρα.

Μην απορήσετε αν δείτε και δημοσκόπηση για την ΟΝΝΕΔ, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές.

Όμως οι γνήσιοι αγωνιστές της ΟΝΝΕΔ γνωρίζουν. Αυτό που κατάφερε ο «μηχανισμός» Παπαμιμίκου είναι να συσπειρώσει το πολιτικά καταδικασμένο πολιτικό προσωπικό και να δημιουργήσει και πάλι κινηματικού τύπου διαδικασίες ακόμα και μέσα στην ΟΝΝΕΔ.

Είναι το ίδιο κίνημα που εξέλεξε στις 29 Νοεμβρίου τον Αντώνη Σαμαρά Πρόεδρο της ΝΔ.

Είναι το ίδιο κίνημα που σύντομα, θα τον κάνει Πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων.

Δ. Μανιάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου