Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ

Απο ΤΟ ΒΗΜΑ Οnline


Συγγνώμη από τους νέους ζήτησε, για λογαριασμό της προηγούμενης γενιάς, όπως είπε, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ. Η προηγούμενη γενιά άφησε να οδηγηθούν τα πράγματα εδώ και υποθήκευσε το μέλλον των νέων, είπε χαρακτηριστικά...

«Έχουμε χρέος να διορθώσουμε το κακό που έγινε και να μετατρέψουμε αυτή την κρίση σε ευκαιρία, να αγωνιστούμε ώστε να βγούμε από την κρίση όσο το δυνατόν ταχύτερα και με το μικρότερο κόστος και να χτίσουμε μαζί μια πολύ καλύτερη Ελλάδα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «η νεολαία της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης είναι η πρωτοπορία για την αναγέννηση της χώρας».

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στην εκλογή προέδρου της ΟΝΝΕΔ, υπογραμμίζοντας ότι «για πρώτη φορά μια πολιτική νεολαία εξέλεξε τον πρόεδρό της με ανοιχτές διαδικασίες που σημαίνουν ανοιχτή οργάνωση στην κοινωνία».

Η νεολαία αναζητεί τρόπους για να συμμετάσχει στην πολιτική χωρίς στερεότυπα και ξύλινο λόγο και εμείς οφείλουμε να κρατήσουμε τις πόρτες ανοιχτές, είπε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι η ΟΝΝΕΔ αναζωογονεί το κόμμα και θα συμμετάσχει καίρια στην ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στις φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, λέγοντας ότι η ΔΑΠ υπήρξε πάντα αποφασιστική δύναμη μέσα στα πανεπιστήμια, επί 24 χρόνια εκλέγεται πρώτη δύναμη και ότι αυτή την πρωτιά «οφείλουμε να την κρατήσουμε και φέτος». Σημείωσε, δε, ότι η φετινή, θα είναι «μια πρωτιά με ευρύτερο νόημα».

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την αλλαγή του νόμου-πλαίσιου, για την αλλαγή του νόμου για το άσυλο και για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και ανέφερε ότι «αυτές είναι θέσεις που τις ασπάζεται η κοινωνία».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η ΔΑΠ πρέπει να αναδειχθεί σε δύναμη αλλαγής και να ανοίξει τους ορίζοντες της ανώτατης παιδείας για να μπει φρέσκος αέρας.

Ομιλία Παπαμιμίκου

«Έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην παράταξη, την ιστορία της και τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά» δήλωσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, στην πρώτη του ομιλία μετά τις ανοιχτές εκλογές που τον ανέδειξαν πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ.
Τόνισε ότι σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, γιατί «φοράνε όλοι την ίδια φανέλα και όσα τους ενώνουν είναι περισσότερα και ισχυρότερα από όσα τους χώρισαν στο παρελθόν», ενώ υπογράμμισε πως οι 43.000 νέοι που ψήφισαν στις εκλογές έδωσαν το μήνυμα ότι οι νέοι επιστρέφουν στην πολιτική και οι πολιτικοί στους νέους.
Ξεκαθάρισε ότι «δεν θα δεχθεί κανένα πισωγύρισμα από οποιονδήποτε παραμένει δέσμιος του παρελθόντος» και εγγυήθηκε «διαδικασίες ανοιχτές και καθαρές στην ανάδειξη των νέων οργάνων».

Αναφερόμενος στις επικείμενες φοιτητικές εκλογές, είπε ότι «οι νέοι απογοητεύονται όταν βλέπουν τα αποτελέσματα των πολιτικών του παρελθόντος», ενώ επέκρινε την κυβέρνηση ότι «υποθηκεύει το μέλλον».

Οι πολιτικοί των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα, είπε, χρωστάνε στη γενιά μας μια μεγάλη συγγνώμη. «Θα πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα πρέπει, έστω κι αυτή την ύστατη ώρα, να γίνουν όλοι φορείς της αλλαγής, να γίνουμε όλοι μας η αλλαγή που θέλουμε να δούμε, να προχωρήσουμε με τόλμη και αποφασιστικότητα στη νέα μεταπολίτευση» τόνισε.

Μίλησε, τέλος, για την ανάδειξη της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά στην εξουσία και τη δημιουργία «μιας Ελλάδας της αξιοπρέπειας και όχι της αρπαχτής και της ζητιανιάς».

View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου