Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Πρώτη η ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές

Η ΔΑΠ αναδεικνύεται και φέτος νικήτρια των φετινών εκλογών με δεύτερη ενισχυμένη την ΠΑΣΠ. Σύμφωνα με την παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, με καταμετρημένα τα 50 από τα 202 εκλογικά τμήματα, η ΔΑΠ προηγείται με 40,22% έναντι της ΠΑΣΠ με 29,19%. Ακολουθεί η Πανσπουδαστική με 12,62% και τα ΕΑΚ με 8,72%. Από την πλευρά της η νεολαία του ΣΥΝ έδωσε τα δικά της αποτελέσματα σύμφωνα με τα οποία  πρώτη έρχεται η ΔΑΠ με 32,6%, δεύτερη η ΠΑΣΠ με 27,2% και Τρίτη η Πανσπουδαστική με 14,3%.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Α. Παπαμιμίκος τονίζει ότι η ΔΑΠ ΝΔΦΚ παραμένει πρώτη δύναμη για 25η συνεχή χρονιά και καλεί το σύνολο των παρατάξεων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εκδώσουν από κοινού αποτελέσματα. “Τη στιγμή που οι νέοι αμφισβητούν τα πάντα έδειξαν την απόλυτη εμπιστοσύνη στην παράταξή μας“, δήλωσε ο Α. Παπαμιμίκος.
Ο γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Κώστας Πανταζής ανέφερε ότι η επιλογή των φοιτητών στην ΠΑΣΠ ήταν ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.
Ο γραμματέας ΠΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης τονίζει ότι ο συσχετισμός στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ “δεν είναι αναλλοίωτος, μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει και αυτή είναι η ελπίδα ενάντια στον εκφυλισμό που επικρατεί και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με ευθύνη των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη νεολαία και την ενοχή των υπολοίπων“.
Σε ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού τονίζεται ότι “η αύξηση των δυνάμεων της Αριστερής Ενότητας μας γεμίζει αισιοδοξία, αυξάνοντας παράλληλα τις ευθύνες που έχουμε μπροστά μας»
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

View article...

2 σχόλια:

 1. ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΗΣ Φ.Ο.Σ.
  http://afoilumpen.blogspot.com/2010/05/blog-post.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΗΣ Φ.Ο.Σ.
  Για άλλη μία χρονιά, ζήσαμε μέσα στα πανεπιστήμια, αυτό που γνωρίζει η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών. Ότι οι Δημοκρατικές διαδικασίες και οι φοιτητικές εκλογές αποτελούν δύο έννοιες αντίθετες. Και φέτος η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ συνεργαζόμενη με Αριστεριστές και αναρχικούς, απέκλεισε με παράνομες διαδικασίες τα ψηφοδέλτια της Φ.Ο.Σ., της φοιτητικής παράταξης του ΛΑ.Ο.Σ., από τις εκλογές του Παντείου Πανεπιστημίου, της Νομικής Αθηνών, του Πανεπιστημίου Πειραιώς και των ΤΕΙ Χαλκίδος. Έτσι προφανώς αντιλαμβάνονται την πολυδιαφημιζόμενη από την ΟΝΝΕΔ του κου Παπαμιμικου, «ανοιχτή δημοκρατία».
  Οι παράνομες και αντισυνταγματικές διαδικασίες που έχει επιβάλει η ΔΑΠ σε αυτές τις σχολές, αποτελούν όχι μόνο μείζων πολιτικό ζήτημα, αλλά και νομικό θέμα που αφορά πλέον στην συνδιοίκηση των Πανεπιστημίων από όργανα που προκύπτουν από αυτή την παρανομία. Υπό αυτό το καθεστώς, οι φοιτητές της Φ.Ο.Σ. καλούνται πλέον να κατοχυρώσουν το Συνταγματικά ατομικά τους δικαιώματα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, καλώντας τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση αλλά και προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη.
  Η Φ.Ο.Σ. στις φετινές φοιτητικές εκλογές, παρά το καθεστώς των διώξεων που υφίσταται, κατάφερε να αυξήσει κατά 50% τις σχολές στων οποίων τις εκλογές συμμετείχε και να αγγίξει σε κάποιες από αυτές ποσοστά της τάξης του 10%.

  ΑπάντησηΔιαγραφή