Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Κλειδώστε τους σ΄ένα μπουντρούμι μέχρι να φέρουν τα λεφτά πίσω

Σκέφτομαι…  Αυτό το σλόγκαν «φέρτε πίσω τα λεφτά»… Αυτό σκέφτομαι.
Ο  «πλούτος» που δημιουργήθηκε μετά το 1996, είναι κατά την γνώμη μου πάνω από το 70% της φούσκας που πληρώνουμε (δεν την πληρώνουμε ακόμα, αλλά όταν συνεννοηθούν  μεταξύ τους, θα την πληρώσουμε)
Για να δούμε όμως που πήγαν τα λεφτά και πως θα τα βρούμε για να τα πάμε στην θέση τους (και να μειώσουμε τα δάνεια)
 Ο οικοδομικός οργασμός:  Εργολάβοι, κτηματομεσίτες, χωματουργοί, τράπεζες, συμβολαιογράφοι δικηγόροι. Πολύς κόσμος, αυτούς τους πιάνεις από την γενική φορολογία. Αυτοί που τα αγόρασαν, πλήρωσαν. Οι άλλοι πήραν τα λεφτά.
Εξοχικά, βίλες, κότερα. Πόσοι να είναι… 10.000; Πάνω τους.
Χρηματιστηριακές εταιρίες, ΑΕΔΑΚ, τράπεζες, ΑΧΕΠΕΥ και ένα σωρό λαμόγια που προέκυψαν και ήταν ξυπόλυτοι το 1995 και τώρα έχουν Ferrari.  3.000 άτομα. (Για την διασταύρωση Ε1 και Ε9)
Πάμε στα μεγάλα κονδύλια: ΥΠΕΘΟ, ΥΠΕΧΩΔΕ, Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών, Ασφαλίσεων, Υγείας, Ανάπτυξης, Άμυνας.  7 Υπουργεία. Περίπου 20 Υπουργοί, 40 υφυπουργοί, 80 Γενικοί Γραμματείς. Όλοι κλειδωμένοι σε ένα μπουντρούμι, χωρίς φαί και νερό, μέχρι νεωτέρας.
Πόσους διαπλεκόμενους τομείς έχουμε; Ενέργεια 3-4 μεγάλους, 4-5 μικρούς. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Κάποιος βρίσκει κάτι ευκαιρίες, λαδώνει το μισό Υπουργείο και την υπόλοιπη ΔΕΗ και γίνεται μεγιστάν.  Τα λεφτά πίσω.  Η πιάτσα τους ξέρει έναν έναν, και τα κλειδωμένα υπαλληλάκια στο μπουντρούμι, όταν πεινάσουν πολύ, θα τραγουδήσουν. Το ίδιο για 3-4 στο Υγείας και τα άλλα Υπουργεία. Με τα Ταμεία θα είναι πιο δύσκολο, θα πρέπει να τσουβαλιαστούν και οι … Πρόεδροι μέχρι να μιλήσουν.
Να σας πω πως το κάνει χώρα στην Βόρεια Αφρική: Εάν κάποιος είναι ύποπτος, του βουτάνε την οικογένεια και την πάνε μέσα, μέχρι να βρει και να φέρει τα λεφτά.   Επιστρέφει το 30%, εκεί είναι πωρωμένοι. Εμείς είμαστε ντελικάτοι, θα επιστρέψει το 60%.
Αν, κύριοι της Κυβέρνησης θέλετε πραγματικά να προλάβετε τον ξεσηκωμό, μαζέψτε τους συναγωνιστές σας σε ένα υπόγειο .
Θα πληρώσει και ο πολύς κοσμάκης… Αλλά αν δεν μαζέψετε μερικούς από τους παραπάνω για τα μάτια, θα τους μαζέψει ο κοσμάκης. Και εσάς μαζί. Τα περί ελλείμματος που σας άφησε η ΝΔ είναι π….ριες που έλεγε και ο κουφός επί Καραμανλή. Τα πλεονάσματα αυτών που σας καρπαζώνουν να πάτε να μαζέψετε.
Άντε, όλο και κάποιος υπουργός με τύψεις θα αρχίσει να κελαηδάει.
A

View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου