Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΣΑΜΑΡΑ, ΓΙΑ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ, ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ, ΠΑΥΛΙΔΗ...

Από το Πρώτο Θέμα

Φανερά εκνευρισμένος ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας προέβη σε μία δήλωση-βόμβα σήμερα έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το...
σάλο που ξέσπασε στα Χανιά με τις μαζικές αιτήσεις διαγραφής στελεχών απάντησε σε πολύ έντονο ύφος:

«Δεν καταλάβατε καλά, εγώ δεν θα απολογούμαι για κανέναν. Έχω λάβει εντολή να τα αλλάξω όλα και θέλω να ξεκαθαρίσω μια και καλή ότι δεν θα ανεχθώ νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη, Βουλγαράκη και Ρουσόπουλου».
Είχε προηγηθεί χθες η εκρηκτική συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Χανίων, όπου σηματοδότησε εξελίξεις για το μέλλον της οργάνωσης, μετά τις αποχωρήσεις ιστορικών κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.
Τουλάχιστον 400 αιτήσεις διαγραφής, συνόδευσαν την απόφαση του Γιώργου Βούρβαχη, προέδρου της ΝΟΔΕ Χανίων από το 1994, να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές.
Ακολούθησε και η ανακοίνωση διάλυσης της κομματικής οργάνωσης Ταξί Χανίων της Ν.Δ. με 249 μέλη, ενώ οι αιτήσεις διαγραφής συνέρεαν στα γραφεία της ΝΟΔΕ μέχρι αργά το βράδυ και έπεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτό να γενικευτεί στις κατά τόπους οργανώσεις σε όλη την Κρήτη.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων, αιτιολόγησε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του, λέγοντας ότι είναι αποτέλεσμα της διαφωνίας του για τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από το κόμμα, απόφαση που όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν, «ακρωτηρίασε τη Νέα Δημοκρατία στην Κρήτη και δεύτερον, λόγω των υποδείξεων και των πιέσεων που ασκούνται από τον κομματικό μηχανισμό το τελευταίο διάστημα. Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων, ανέφερε χαρακτηριστικά ό,τι η ημερομηνία προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων, άλλαξε τρεις φορές, ενώ συμπλήρωσε πως, και η πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, «ήρθε και έφυγε γιατί δέχτηκε απειλές και προτροπές, του τύπου θα βάλεις αυτούς που θέλω εγώ».
Μέσα σε μία φορτισμένη ατμόσφαιρα, με αποδοκιμασίες κατά του πρόεδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων, ευχαρίστησε «όλες και όλους όσους συνεργάστηκαν τα τελευταία χρόνια για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Ν.Δ. στα Χανιά» και κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους, γιατί όπως τόνισε, «οι διαδικασίες είναι αδιαφανείς».
Η δυσαρέσκεια των μελών της Νέας Δημοκρατίας στο νομό και γενικότερα στην Κρήτη, προς το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, το τελευταίο, διάστημα είναι έντονη, δεν έλειψαν μάλιστα και οι φωνές, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στα Χανιά που ζητούσαν να «ξηλωθεί» από τους τοίχους, η φωτογραφία του προέδρου της Ν.Δ..
Τελικά, τα μέλη της Ν.Δ., κορυφώνοντας τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στην παρούσα πολιτική ηγεσία, πήραν μαζί τους μια μεγάλη φωτογραφία από την προεκλογική συγκέντρωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1989 στο Σύνταγμα, ενώ στην είσοδο των γραφείων της ΝΟΔΕ, ανήρτησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας τη φράση "Κλειστό λόγω Σαμαρά".

View article...

1 σχόλιο:

  1. Η ΝΔ επί Κώστα Καραμανλή, και επί Σαμαρά στην συνέχεια δεν ανέφερε πουθενά το ΔΝΤ, τις τρόικες κτλ. Μιλούσε για αυτοδιαχείριση της κρίσης με σαφώς καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που μας οδηγεί ο Τζέικομπ (ή ΓΑΠ αν το θέλετε). Έτσι θα αποφεύγαμε τις τρομερες περικοπές και θα είχαμε όραμα ανάπτυξης πέραν του γεγονότος ότι θα είχαμε εμείς την κατάσταση στα χέρια μας. Η Ντόρα ήρθε και είπε ΝΑΙ! Δηλαδή εναντιώθηκε στις προεκλογικές μας εξαγγελίες και στις μετέπειτα μας φιλοδοξίες. Άρα ας πάρει τον δρόμο της. Επίσης ρε παιδιά κατηγορούν τον Καραμανλή ότι από το 2004 έως το 2009 δηλαδή σε 6 χρόνια αύξησε το χρέος 180 δις (που είναι λιγότερα...πάντως το αύξησε). Το πήγε δηλαδή από το 140 στο 320. Για κάθε 3 χρόνια δηλαδή το αύξησε 90δις. Για να ρωτήσω κάτι τώρα, το ΠΑΣΟΚ παρακαλούσε το ΔΝΤ για 110 δις τις επόμενη τετραετία δάνεια και τα πήρε. Δηλαδή σε 4 χρόνια θα αυξήσει το χρέος 110 δις επιπλέον και θα το πάει στα 430 δις!!!!!!!!!!!
    Αυτό είναι πρόοδος? Χειρότερα παμε και απο τις μέρες του Καραμανλή...Μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια και αντί να γίνουμε ένα να τα βγάλουμε στην φόρα εμείς ακόμη πιστεύουμε στο μητσοτακέικο. Φτάνει...ουστ...αρκετά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή