Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Εφιάλτες….


Ακόμη κι αν κάποιοι διάκεινται με συμπάθεια στο πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησης και θέλουν να στηρίξουν τα μέτρα – σοκ που ετοιμάζουν, θα δυσκολεύονταν να βρουν συμμάχους τους μέσα στην κοινωνία.
Αν προσπαθούσε κάποιος να αναζητήσει τα πρόσωπα που στηρίζουν, που βάζουν πλάτη στον πρωθυπουργό, αυτές τις δύσκολες ώρες, θα έμενε έκπληκτος με τα ονόματα. Έχουμε και λέμε. Υποστηρικτές των ακραίων αντιλαϊκών μέτρων είναι:
1. Ο Κ. Μητσοτάκης και η Αγία Οικογένεια. Βγήκε και ο Κυριάκος στα κανάλια και ούτε λίγο ούτε πολύ είπε, τι να κάνουμε… σφάξε με αγά μου… Όσο για τον πατριάρχη, τι να πει κανείς. Άνθρωπος που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του (ούτε και η θυγατέρα του άλλωστε), που δεν έχει πάρει μισθό από πραγματική εργασία, τι να πει και ποιος να τον πιστέψει. Άντε μόνο ο Πρετεντέρης.
2. Ο Γ. Καρατζαφέρης, το γνωστό δεκανίκι του Γ. Παπανδρέου τους τελευταίους μήνες. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ανερμάτιστος όπως πάντα, τη μια το παίζει εθνικοσοσιαλιστής και την άλλη ακραίος νεοφιλελεύθερος. Ας του δώσουν κανένα υπουργείο να τελειώνουμε.
3.Ο ΣΕΒ και ο πρόεδρός του Δ. Δασκαλόπουλος, ο βιομήχανος που ενώ δεν έχει βιομηχανία συνεχίζει να είναι πρόεδρος. Είναι λογικό να είναι υποστηρικτής τέτοιων μέτρων που βοηθούν στο να φουσκώσουν τα ταμεία των μεγαλοεπιχειρηματιών, να μειωθεί το εργατικό κόστος, να περικοπούν οι αποζημιώσεις, να διώχνουν και όποτε θέλουν εργαζόμενους.
4.Ο κ. Μίχαλος του  ΕΒΕΑ  συμφωνεί με τα μέτρα και μάλιστα την βγαίνει και από δεξιά. Έπρεπε να έχουν ληφθεί νωρίτερα. Τα’ λεγε αυτά στους υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή ή είχε πιεί το αμίλητο νερό;
5.Οι οικονομολόγοι. Βγήκαν στις τηλεοράσεις κάτι απίθανοι τύποι, καθηγητάδες και μεγαλοστελέχη και με στόμφο υποστήριζαν ότι αυτοί έβλεπαν την καταστροφή να έρχεται και ότι το ΔΝΤ είναι η μόνη σωτηρία. Τι να πει κανείς για τις προβλέψεις τους που πάντα πέφτουν έξω ή μήπως γιατί όλοι αυτοί διεκδικούν κομμάτι από την πίτα της εξουσίας;
6.Τα γνωστά τσακάλια της δημοσιογραφίας, γραφιάδες και παραθυράτοι που μόνο που δεν μας βρίζουν γιατί θα βγούμε στους δρόμους. Επί μέρες καλούσαν την κυβέρνηση να προσφύγει στο ΔΝΤ, επί μέρες έβριζαν τον πρωθυπουργό γιατί είναι άτολμος. Τώρα λοιπόν που τόλμησε ούτε μια κουβέντα συμπάθειας για τον κόσμο που θα πεινάσει. Αλλά γιατί να έχουν καλό λόγο; Μήπως θα χάσουν τα «μαύρα» από τα μυστικά κονδύλια που μοιράζει η εκάστοτε κυβέρνηση ή μήπως θα χαλάσουν το χατίρι των αφεντικών τους;
7. Τέλος, θα δείτε στα φύλλα του Σαββατοκύριακου με ποιο τρόπο, πλαγίως, προσπαθούν κάποιοι εκδότες να μας επιβάλλουν λύσεις από το παρελθόν. Πρόσφατα τρεις πρώην υπουργοί Οικονομίας, οι κ. Αλογοσκούφης, Παπαντωνίου και Μάνος βγήκαν στον Σκάι και έκαναν μαθήματα οικονομικής πολιτικής. Ποιοι;  Οι πρώην υπουργοί που ευθύνονται για την κατάντια της χώρας. Ομοίως και όσοι προωθούν λύσεις τύπου Σημίτη, Αλέκου Παπαδόπουλου και άλλων φαντασμάτων του παρελθόντος.
Όλοι αυτοί, λοιπόν, οι υποστηρικτές του σκληρού πακέτου μέτρων, οι Εφιάλτες της ιστορίας ξεχνούν κάτι: Αν το θύμα, το ψώνιο ξυπνήσει μονομιάς θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.

View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου