Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010

Δεν ντρέπεται κανείς γι αυτά που συμβαίνουν στον Αιγαίο;

Τουρκικά μαχητικά “έξυσαν” το κατάρτι ελληνικής φρεγατας που έκανε ασκήσεις στο Αιγαίο και στην οποία επέβαιναν οι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ . Σα δεν ντρεπόμαστε…..
Χαμηλή πτήση και «επιδρομή» στη φρεγάτα Σαλαμίς
Σε προσομοίωση βομβαρδισμού ελληνικού πολεμικού πλοίου προέβη σήμερα σμήνος τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο, επιχειρώντας να διακόψει την άσκηση του πολεμικού ναυτικού με την επωνυμία «καταιγίδα» που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δευτέρα στο Αιγαίο.
Τέσσερα τουρκικά μαχητικά τύπου F-16 και τρία τύπου F-4 εισέβαλλαν στο FIR Αθηνών περίπου στις 16.15.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, δύο από τα τουρκικά Φάντομ έκαναν εικονική επιδρομή στη φρεγάτα Σαλαμίς. Με την κάλυψη των υπολοίπων πέντε τουρκικών μαχητικών το ζεύγος των τουρκικών F-14 πέταξε μόλις 500 πόδια (δηλαδή μόλις 166 μέτρα πάνω από το κατάστρωμα της φρεγάτας) πάνω από το «Σαλαμίς», ενώ το ελληνικό πολεμικό έπλεε 14 μίλια νότια της Χίου.
Άκρως επιθετική θεωρείται η σημερινή κίνηση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.
Η ελληνική απάντηση θα είναι ένα διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Στην άσκηση «καταιγίδα» συμμετέχουν 8 φρεγάτες, 11 πυραυλάκατοι και έξι κανονιοφόροι του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίες έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες –τους κυανούς και τους ερυθρούς- για να εκτελέσουν τα εκπαιδευτικά γυμνάσια.
Επισημαίνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας στη φρεγάτα Σαλαμίς επέβησαν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Γιάννης Γιάγκος και ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτρης Ελευσινιώτης προκειμένου να παρακολουθήσουν τη νυχτερινή ανάπτυξη των ναυτικών δυνάμεων.
Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των παιγνίων, ο πτέραρχος Γιάγκος συνεχάρη τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού για την «άψογη σχεδίαση και εκτέλεση των αντικειμένων του επεισοδίου» τις οποίες χαρακτήρισε ως «μια ακόμη απτή απόδειξη των δυνατοτήτων, του επιπέδου εκπαίδευσης αλλά και της ετοιμότητας του ΠΝ».
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=71019

View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου