Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Εντάσεις, ενστάσεις και πολλές γκρίνιες ενόψει εκλογών για τα μέλη ΝΟΔΕ - Χωρίς εκλογικούς καταλόγους στην ΟΝΝΕΔ

Γράφει ο Γαλάζιος Τσολιάς 

Τριτοκοσμική οργάνωση είναι αυτή που χαρακτηρίζει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, την ΟΝΝΕΔ και την ΔΑΠ ΝΔΦΚ. Πλέον τα δείγματα γραφής σε επίπεδο οργάνωσης είναι απογοητευτικά και εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως μέσα σε λίγους μόλις μήνες και ύστερα από μία άψογη εκλογική διαδικασία, για την ανάδειξη του νέου προέδρου, δεν υπάρχουν μητρώα εγγεγραμμένων μελών και εκλογικοί κατάλογοι.Η κατάσταση λίγες ημέρες μετά τις εκλογές για την ανάδειξη των νομαρχιακών επιτροπών, καθώς επίσης και της ΔΑΠ ΝΔΦΚ και μία μόλις ημέρα πριν τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ, αλλά και των μελών της ΝΟΔΕ, είναι εκρηκτική. Σε τοπικό επίπεδο αναδείχθηκε χθες με τις δηλώσεις του νέου γραμματέα πόλης ΔΑΠ ΝΔΦΚ Στέλιου Βέργου και του μέλους της ΔΑΠ Μιχάλη Λαζάνη.Το πρώτο περίεργο είναι πως με εντολή της κεντρικής διοίκησης της ΔΑΠ, ουσιαστικά δεν αναγνωρίζεται η εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα στις 4 Ιουνίου στα Γιάννινα και στην υπόλοιπη χώρα και χωρίς κανείς να καταλάβει το πως και το γιατί, χθες διενεργήθηκαν (;) νέες εκλογές!Αυτές όμως έγιναν χωρίς να το γνωρίζουν τα μέλη της ΔΑΠ, χωρίς επίσης κανείς να γνωρίζει που στήθηκαν οι κάλπες, αφού στα κεντρικά γραφεία της ΝΟΔΕ όπου υποτίθεται ότι θα έπρεπε να διεξάγονται οι εκλογές, δεν υπήρχε κανείς.Δεκάδες μέλη της ΔΑΠ συγκεντρώθηκαν στη ΝΟΔΕ το μεσημέρι και εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στις μεθοδεύσεις κεντρικών μηχανισμών, προκειμένου να εξυπηρετήσουν προσωπικές και συγκεκριμένες ομαδικές πολιτικές.Ο Στέλιος Βέργος τόνισε πως οι εκλογές έγιναν με κάθε νομιμότητα και τηρώντας τις απαιτούμενες εγκυκλίους ενώ υπάρχουν όλα τα σχετικά παραστατικά υπογεγραμμένα, ακόμη και από τον εκλογικό αντιπρόσωπο της κεντρικής γραμματείας της ΔΑΠ.«Πρόκειται για παράνομη απόφαση και ενέργεια. Οι εκλογές έγιναν κανονικά, υπάρχουν τα πρακτικά σε κάθε σχολή με την σφραγίδα της ΔΑΠ και την υπογραφή του εκπροσώπου του κεντρικού συμβουλίου. Σήμερα, υποτίθεται ότι διεξάγονται ξανά εκλογές, όμως δεν υπάρχει κανείς στα γραφεία της ΔΑΠ και δεν υπάρχει η παραμικρή ανακοίνωση. Κανείς δεν γνωρίζει που γίνονται εκλογές σήμερα. Κάποιοι θέλουν εκλογές εν μια νυκτί, για να υποστηρίξουν μια μικρή μειονότητα. Τέτοιες τακτικές δε θα περάσουν έτσι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εκλογές στην ΟΝΝΕΔ

Το θέατρο του παραλόγου παρατηρείται και ενόψει της αυριανής εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των προέδρων των νομαρχιακών επιτροπών της ΟΝΝΕΔ και των συνέδρων.Σύμφωνα με τον Μιχάλη Λαζάνη, κανείς δεν είναι σε θέση να πει πως θα εξελιχθεί η διαδικασία, αφού όλοι αγνοούν εάν έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.«Η παρανομία και ο παραλογισμός δεν έχουν τελειωμό. Αν αυτή είναι η νέα ΟΝΝΕΔ που επιζητά ο κ. Παπαμιμίκος, δε θα μας βρει ούτε κοινωνούς ούτε εκφραστές της προσπάθειας αυτής», τόνισε.Σχετικά με τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ επιστολή στον πρόεδρο Αντ. Σαμαρά έστειλε και ο πρώην υπεύθυνος πόλης της ΔΑΠ Φώτης Παπαγεωργίου.Όπως σημειώνει, ενώ έχουν μεσολαβήσει δύο μήνες από τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ οι κατάλογοι των μητρώων μελών δεν έχουν αποσταλεί στις τοπικές οργανώσεις.«Η κωλυσιεργία που κοντεύει πλέον τους δύο μήνες εγείρει πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο προσέγγισης της διαδικασίας που από ανοιχτή θα γίνει α-νύχτα. Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να μην έχουν αποσταλεί οι κατάλογοι και πως μπορεί ένας υποψήφιος να ενημερώσει τα μέλη του μητρώου για την υποψηφιότητά του και να ζητήσει τη στήριξή τους όταν δε γνωρίζει καν ποιοι είναι. Δυστυχώς τα παραπάνω είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου που έχει ήδη αρχίσει να λιώνει και να αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο ορισμένων. Αυτό το πρόσωπο της αηθούς υποκρισίας και του απροκάλυπτου χλευασμού αντικρίζουν καθημερινά εκατοντάδες νέοι των Ιωαννίνων», καταλήγει ο κ. Παπαγεωργίου.

Οι υποψήφιοι

Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκαν χθες οι υποψηφιότητες για τις εκλογές, για την ανάδειξη μελών της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής του νομού Ιωαννίνων, καθώς και για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο επικείμενο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ανά κατηγορία οι υποψήφιοι είναι οι εξής:

1. Υποψήφιοι για μέλη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων

Αφροδίτη Αβάζου, Γιώργος Γεωργίτσης, Βασίλης Γιουλιάδης, Γεώργιος Γκρίλλας, Γεώργιος Γοργόλης, Φίλιππος Ευαγγέλου, Μπέτυ Ευσταθιάδου – Ρουσσάκη, Νίκος Καλαμπόκης, Αναστάσιος Κατσιούρας, Νίκος Καττής, Μαρία Κεφαλά, Γιάννης Κιτσάκης, Παναγιώτης Κολιός, Νίκος Κρικώνης, Κώστας Κωστούλας, Βασίλης Μάντζιος, Αναστασία Μπινιέρη, Απόστολος Ντιναλέξης, Ευάγγελος Πάκος, Μαρίνα Πανταζή, Ελένη Παπασπύρου, Ιωάννα Πάτση, Αριστέα Τζέρμπου, Σοφία Τσάρα και Νικολέτα Φερεντίνου.

2. Υποψήφιοι αντιπρόσωποι Περιφερειακής Οργάνωσης

Μικτό: Αλέξανδρος Γεωργιάδης, Άγγελος Ευθυμιάδης, Κώστας Ιγνατιάδης, Γιάννης Κίτσιος, Σπύρος Κίτσιος, Δημήτρης Κούτρας, Νίκος Κωτσίνας, Σωτήρης Μπακόλας, Χρήστος Παντούλας, Κωνσταντίνος Σκομπρίδης, Χρήστος Σλούτας, Σπύρος Τασιούλης και Γεώργιος Φυραρίδης.

Γυναίκες: Αλκινόη Γούδα, Βασιλική Γύρα- Ναυρόζογλου, Ιωάννα Πάτση, Σοφία Τσάρα και Μαρία Τσιάρα.

3. Υποψήφιοι αντιπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Νικόλαος Μακόπουλος,

4. Υποψήφιοι αντιπρόσωποι Συνεταιριστών- Αγροτοσυνδικαλιστών

Γεώργιος Ρόμπολος.

2 σχόλια:

  1. Πρόεδρε πάρε θέση σ'αυτό το ρεζιλίκι.Δε είναι δυνατόν να καταντήσουν κάποιοι την ΟΝΝΕΔ μαγαζάκι τους.Ειτέλους πάρε θέση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απορία... ποις φταιει που δεν πήγαν τα μητρώα; ποιος φταιει για τον απκλεισμο;;;; επισημη αναρτηση εγινε στοα σαιτ της ΟΝΝΕΔ οτι λειπουν μητρωα αλλα οι μιζεροι στον κόσμο τους.. Δε τα κατεθεσαν ποτε σε ενδειξη μομφης προς τον νεο προεδρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή