Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Καταγγελία για τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων

Παπαγεωργίου Φώτης                                                                         Ιωάννινα 9/6/2010
Πρ. Υπεύθυνος Πόλης
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων


           
            Προς: Πρόεδρο Ν.Δ. κ. Σαμαρά Αντώνη
            Κοιν.: Γραμματέα Κ.Ε. Ν.Δ. κ. Ζαγορίτη Λευτέρη


            Θέμα: Εσωκομματικές Εκλογές ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων


Αξιότιμε κε. Πρόεδρε,

Βρίσκομαι στη δύσκολη θέση να απευθυνθώ σε σας, τον Πρόεδρο του κόμματος που πιστά υπηρέτησα και υπηρετώ, για να σας καταστήσω κοινωνό όλων όσων συμβαίνουν στην νεολαία του κόμματος μας και δυστυχώς μόνο ευχάριστα δεν είναι.
Την τελευταία δεκαετία υπηρέτησα το κόμμα μας και την νεολαία από διάφορα μετερίζια. Έχω διατελέσει Υπεύθυνος Σχολής Μαθηματικού Ιωαννίνων και Υπεύθυνος Πόλης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων· σε κάθε θέση ευθύνης όμως ένοιωθα και θα συνεχίσω να νοιώθω ένας απλός στρατιώτης. Ένα μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου μου (και όχι μόνο) διοχετεύτηκε για την υπεράσπιση και διάδοση των ιδεών, των αξιών και των ιδανικών της παράταξης μας. Είναι κάτι για το οποίο νοιώθω μεγάλη ικανοποίηση επειδή είχα την τιμή να σταθώ δίπλα σε αγνούς αγωνιστές με υψηλή ακεραιότητα χαρακτήρα.
Με γνώμονα την νέα πορεία προς το μέλλον που χαράζει η παράταξή μας αποφάσισα να είμαι υποψήφιος για την Προεδρία της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων. Εδώ αρχίζει ένας γολγοθάς, ο οποίος ζημιώνει όχι προσωπικά εμένα αλλά το κύρος και την καλή μαρτυρία της Ν.Δ. που με κόπο προσπαθείτε πρώτος απ’ όλους εσείς να οικοδομήσετε.
Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι ενδεικτικά. Όπως γνωρίζετε οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ έχουν οριστεί για το ερχόμενο Σάββατο 12 Ιουνίου. Στις εκλογές αυτές, ορθώς, έχει αποφασιστεί να συμμετέχουν όλοι οι νέοι που ψήφισαν στις εκλογές για ανάδειξη Προέδρου Ν.Δ. και ΟΝΝΕΔ καθώς και όσοι εγγράφησαν στο διάστημα 2-6 Ιουνίου.
Δυστυχώς μέχρι και σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010 και ενώ έχουν μεσολαβήσει σχεδόν 2 μήνες από τις τελευταίες εκλογές (ΟΝΝΕΔ) οι κατάλογοι των Νομαρχιακών Μητρώων Μελών ΟΝΝΕΔ (ΝΟ.ΜΗ.Μ.Ο.) δεν έχουν αποσταλεί στις τοπικές οργανώσεις και όπως είναι κατανοητό δεν πρόκειται να εμφανιστούν παρά μόνο στο παρά πέντε των εκλογών. Αντιλαμβάνομαι ότι το να καταχωρηθούν οι επιπλέον αιτήσεις (2-6/6/10) χρειάζεται κάποιο χρονικό περιθώριο – αν και οι τρεις μέρες που ήδη έχουν περάσει δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό. Όσον, όμως, αφορά τον προϋπάρχοντα κατάλογο, η κωλυσιεργία, που κοντεύει πλέον τους δύο μήνες, εγείρει πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο προσέγγισης της διαδικασίας που από ανοιχτή θα γίνει  α-νύχτα. Αναρωτιέμαι λοιπόν, ειλικρινά:

1.      Πως είναι δυνατόν, σχεδόν δυο μήνες μετά, να μην έχουν αποσταλεί οι κατάλογοι, που λόγω της διαδικασίας (on-line) καταχωρίζονται άμεσα σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων, δεν χρειάζεται καν να δακτυλογραφηθούν και η επεξεργασία τους είναι θέμα δευτερολέπτων;
2.      Πως μπορεί ένας υποψήφιος να ενημερώσει τα μέλη του ΝΟ.ΜΗ.Μ.Ο. για την υποψηφιότητα του και να ζητήσει την στήριξη τους όταν δεν γνωρίζει καν ποιοι είναι;
3.      Πως είναι δυνατόν, παρότι το αναφέρει ρητά η εγκύκλιος που εστάλη, να μην έχουν ανακηρυχθεί οι υποψήφιοι μέχρι τις 15:00 σήμερα, ούτε να έχει σταλεί ο πίνακας στον πρόεδρο της Ν.Ε.Φ.Ε. μέχρι τις 22:00;
(εγκύκλιος κεφ. 2 παρ. 2 εδαφ.α , http://www.onned.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=572:2010-06-01&catid=20&Itemid=64 )

Αγαπητέ Πρόεδρε, δυστυχώς τα παραπάνω είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου που έχει ήδη αρχίσει να λιώνει και να αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο ορισμένων. Αυτό το πρόσωπο της αηθούς υποκρισίας και του απροκάλυπτου χλευασμού αντικρίζουν καθημερινά εκατοντάδες υγιείς νέοι των Ιωαννίνων που επιμένουν προσβλέπουν στο κόμμα μας και στο πρόσωπό σας την Ελπίδα για την Αναγέννηση της Πατρίδας μας.

Με τιμή,

Παπαγεωργίου Φώτης,
Πρ. Υπεύθυνος Πόλης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων
Υποψήφιος Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου