Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Μια μέρα χωρίς μέσα ενημέρωσης...

Επιτελους μια μερα ξεκουρασης,μια μερα ηρεμιας, μια μερα χωρις δημοσιογραφους.
Τι ξεκουραση που ειναι να μην ακους τις ανοησιες και υπερβολες των πρωινων εκπομπων, τις αναλυσεις ποσα θα παρουμε στην συνταξη, λες και θα μας αφησουν να φτασουμε ως εκει, για το ποσα χανουν οι εργαζομενοι απο τις περικοπες, λες και δεν το νοιωθουν οι ιδιοι πρεπει και να τους το πουν, για τις αλλαγες στα εργασιακα λες και δεν τις ξερουν εκεινοι που εργαζονται ανασφαλιστοι και...
με μισθους πεινας.
Η μεγαλυτερη ξεκουραση ερχεται τις μεσημεριανες ωρες, επιτελους δεν θα ακουσουμε για ολες αυτες τις σταρλετ,τις καλλιτεχνιδες του αιδοιου,τους μεγαλους στιχουργους της Γιουροβιζιον, τα σκανδαλα,τα σι-ντι και ντι-βι-ντι της τσοντας.
Με μια μικρη διακοπη το απογευμα που οι ζωες της αλλης μας ανοιγουν νεους οριζοντες στην δικη μας ζωη, αρχιζει το μεγαλο πανηγυρι, οι βραδυνες ειδησεις.
Οι οποιες αρχιζουν απο τις 6 και τελειωνουν στις 10, τεσσερις ωρες ηδονη, κυνηγητο μαγισσων, μαθηματα δημοκρατιας, ουρλιαχτα, αντιπαραθεσεις.
Ειδησεις .... εκει που ενα θεμα κραταει ολο το προγραμμα, με αυτο αρχιζουν, με αυτο τελειωνουν.
Σπουδαιοι δημοσιογραφοι, που το μονο που δεν αποκαλυπτουν ειναι τις απατες των εργοδοτων τους, μια μικρη δημοκρατικοφασιστικη ομαδα ιδια και ομοια με αυτη που επι δεκαετιες μας κυβερναει.
Ο ενας υποστηριζει τον αλλον, κομματα και δημοσιογραφοι, και ολα πανε κατ'ευχην, και βαφτιζονται νικες οι ηττες μας, και επιτυχιες οι αποτυχιες μας.
Εκει αναλυονται οι δημοσκοπησεις για τους ακαταλληλοτερους που μας φερνουν να μας διαχειριστουν, εκει μαθαινουμε τα"αποφασιζουμε και διαταζουμε" γιατι αντιλογος ετσι και αλλοιως δεν υπαρχει.
Μια μερα ησυχια,μια μερα χωρις ειδησεις, ετσι οπως τις λενε οι δημοσιογραφοι μας τουλαχιστον.
Ωρα να δω κατι αλλο,να ενα ντοκυμαντερ στον ΣΚΑΙ.
Οι τυφλοποντικες και οι φωλιες τους.
Μα τι ομοιοτητα εχει αυτο με την αναρτηση μου;
Ας το δω.

View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου