Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Απογοήτευσε η συγκέντρωση των δημοσιογράφων

Απεργία έκανε χθες Πέμπτη η ΕΣΗΕΑ και σιώπησαν κανάλια και ραδιόφωνα ενώ σήμερα Παρασκευή δεν θα εκδοθούν εφημερίδες. Η απεργία έγινε ως… χρωστούμενη από την προηγούμενη εβδομάδα όταν απήργησαν  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά όχι  οι δημοσιογράφοι.
Βασικό θέμα φυσικά της κινητοποίησης ήταν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και η κατάρρευση των πάντων που φέρνει η κυβέρνηση και το ΔΝΤ. Σοβαρό θέμα για διεκδίκηση αρκεί να υπάρχουν και αυτοί που διεκδικούν. Διότι το να υπάρχουν περίπου 6.000 δημοσιογράφοι μέλη της Ένωσης και κάποιες άλλες χιλιάδες επίσης, αλλά στη συγκέντρωση για ένα τόσο καυτό θέμα να βρίσκονται καμιά 500αριά, ε αυτό δεν χωνεύεται. Μας έβλεπαν από τα παράθυρα της Βουλής και γελούσαν οι βουλευτές. Μας έβλεπε ο κόσμος και μας έβριζε διότι το μποτιλιάρισμα που προξενήθηκε στο κέντρο ήταν άνευ προηγουμένου.
Αν θέλετε κύριοι δημοσιογράφοι, αλλά και κάθε εργαζόμενος σ’ αυτό τον τόπο που βλέπει ότι του διαλύουν το μέλλον, κατεβείτε στο πεζοδρόμιο, βγείτε από τη γυάλα σας, μην αφήνετε να αποφασίζουν άλλοι για εσάς.
Και κάτι τελευταίο: Επειδή πολλοί νομίζουν ότι οι δημοσιογράφοι είναι τίποτε προνομιούχοι της εξουσίας, που πληρώνονται με τρελά λεφτά και παίρνουν απίστευτες συντάξεις, τους λέμε το εξής: Πάνω από 8 στους 10 παίρνουν σύνταξη από 800 έως 1.200 ευρώ και μερικές δεκάδες έχουν συντάξεις πάνω από 1.800 ευρώ.
Επίσης, εκείνοι  που κάνουν πάρτι με το κρατικό χρήμα είναι οι προβεβλημένοι των τηλεοράσεων και των εφημερίδων, οι λακέδες κάθε εξουσίας, οι οποίοι όμως δεν ξεπερνούν τους 100 σ’ αυτόν τον τόπο. Οι υπόλοιποι, χιλιάδες δημοσιογράφοι, τρέχουν σαν σκυλιά κάθε μέρα για να βγάλουν το ψωμί τους και κάτω μάλιστα από απίστευτες πιέσεις των εργοδοτών τους. Τα μπλοκάκια, οι μισθοί πείνας, οι εργασιακές γαλέρες κρύβονται πίσω από κάθε χαμόγελο τηλεστάρ της δημοσιογραφίας. Όσο για το ταμείο των δημοσιογράφων, είναι ένα απόλυτα υγιές ταμείο, που δεν επιβαρύνει ποτέ τον κρατικό προϋπολογισμό.
Και το πιο βασικό, διότι θα πουν κάποιοι για το αγγελιόσημο. Ας το σταματήσουν αλλά ας υποχρεωθούν οι μεγαλοεκδότες – φίλοι των πολιτικών να πληρώνουν από την τσέπη τους τις εισφορές που απαιτούνται. Για το όνειδος αυτό δε φταίνε οι εργαζόμενοι, φταίνε οι εργοδότες.
Απεργός

View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου