Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Καταγγελία για παράνομες εκλογές στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                                                     Ιωάννινα 10/6/2010
Ελ. Βενιζέλου 2-4


            Πρός:  Πρόεδρο Ν.Δ. κ. Σαμαρά Αντώνη
            Κοιν.: Γραμματέα Κ.Ε. Ν.Δ. κ. Ζαγορίτη Λευτέρη
                        Γενικός Διευθυντής Ν.Δ. κ.  Δασκαλάκη
                        Διευθυντή Γραφείου Τύπου Ν.Δ. κ.  Μουρούτη
                        Γραμματέα Κ.Ο. Ν.Δ. κ. Τασσούλα
                        κ. Αρβανιτόπουλο

Θέμα:  Καταγγελία για αποκλεισμούς μελών και νοθεία στη
Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνων


Αξιότιμε κε. Πρόεδρε,

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε για τη νοθεία και τους αποκλεισμούς μελών που προσπαθούν να επιβάλουν στην οργάνωσή μας ο Γραμματέας της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Γιώργος Παπαδομιχελάκης και ο Πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Παπαμιμίκος Αντρέας συνεπικουρούμενοι από ομάδα άεργων και αιωνίων φοιτητοπατέρων της πόλης μας.
Θα αναφέρουμε μόνο τα γεγονότα και τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεση σας έτσι ώστε να μπορέσετε μόνο σας να σχηματίσετε άποψη για την σήψη και την παρακμή στην οποία οδηγούν οι συγκεκριμένες ενέργειες.
Στις 4 Ιουνίου 2010 ημέρα Τετάρτη, αποστάλθηκε με email στον απερχόμενο Υπεύθυνος Πόλης της Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνων Βασιλάκο Νικόλαο η εγκύκλιος του Γραμματέα της ΔΑΠ ΑΕΙ που αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών [1] . Αυτό καθιστά κατάφορη παράβαση του Άρθρου 23, Παράγραφος 5 του καταστατικού της παρατάξης όπου ρητά αναφέρεται: «Οι συντελεστές καθορίζονται μαζί με τις υπόλοιπες λεπτομέρειες των εκλογών με απόφαση που παίρνει ετήσια η Κ.Γ. ταυτόχρονα με την προκήρυξη» [2]. Είναι σαφές ότι αρμόδια για την σύνταξη της εγκυκλίου είναι η Κ.Γ. και όχι ο Γραμματέας.
Παρ’ όλα συμμορφωθήκαμε με την παραπάνω εγκύκλιο [1] που προέβλεπε διεξαγωγή εκλογών από Πέμπτη 3/6/2010 εώς Κυριακή 6/6/2010 (άρθρο 1, παρ β.) και με το καταστατικό [2] αρθρο 23 παρ. 4  που ορίζει ως καταλυτική ημερομηνία εκλογών την 5η Ιουνίου κάθέ έτους. Έτσι με απόφαση της Γραμματείας Πόλης προκηρύχθηκαν εκλογές για την Παρασκευή 4/6/2010 η οποία τοιχοκολήθηκε στα γραφεία της παράταξης και έγινε ενημέρωση των μελών όλων των σχολών. Για να μην υπάρχουν περιπτώσεις αποκλεισμών ή υπονοιών για οτιδήποτε οι εκλογικοί κατάλογοι καταρτίστηκαν με όσους συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. στις φοιτητικες εκλογές της 19ης Μαΐου, σύμφωνα πάντα και με την εγκύκλιο [1] (άρθρο 9, παρ. α). Συνοπτικά να αναφέρουμε σε 10 σχολές ψήφισαν πάνω από 500 μέλη σε σύνολο περίπου 700 μελών, ενώ τρεις σχολές παρ’ότι είχαν ενημερωθεί, δεν προσήλθαν καθόλου. Τα συνολικά μέλη της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. ανέρχονται σε 899 (ψηφοδέλτια 2010).
Όλους τους εκλογικούς καταλόγους και τα πρακτικά των εκλογών τα έχουμε αποστείλει από 5/6/2010 τόσο στον Γραμματέα ΔΑΠ ΑΕΙ όσο και στο γραφείο σας στη Ρηγίλλης. Τα αποτελέσματα κοινοποιήθηκαν με δελτίο τύπου και δημοσιεύτηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και blogs αντίστοιχου ενδιαφέροντος [3].
Παρόλα αυτά την Πέμπτη 9 Ιουνίου  εμφανίζονται στα γραφεία της Ν.Ο.Δ.Ε. Ιωαννίνων οι κ.κ. Γεωργιάδης και Χατζηγεωργίου αυτοαποκαλούμενοι μέλη εφορευτικής επιτροπής με σκοπό τη διεξαγωγή εκλογών στη Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ Α.Ε.Ι Ιωαννίνων , ενώ όλες οι εκλογικές εσωπαραταξιακές διαδικασίες είχαν ήδη ολοκληρωθεί 5 μέρες πριν. Επικαλούνται μάλιστα ως επιχείρημα δύο παρεναίσεις που απεστάλησαν γραπτά στα γραφεία της Ν.Ο.Δ.Ε , μία από τον γραμματέα της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ  A.E.I.  Γιώργο Παπαδομιχελάκη (υπογεγραμμένη από τον ίδιο) και μία από τον πρόεδρο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο ( ανυπόγραφη ), οι οποίες παροτρύνουν και παρακαλούν τη Ν.Ο.Δ.Ε. Ιωαννίνων να τους επιτρέψει την πραγματοποίηση εσωκομματικών εκλογών της Δ.ΑΠ.-Ν.Δ.Φ.Κ Α.Ε.Ι. Ιωαννίνων [4].
Αποκορύφωμα της προσπάθειας αποκλεισμού των ΥΓΙΩΝ ΔΑΠΙΤΩΝ αποτελει ανυπόγραφη ανακοίνωση [5] που αναρτήθηκε στις 11:00 σήμερα το πρωί στις κολώνες κάτω από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων για την διεξαγωγή εκλογών χωρίς καν να αναφέρουν το που θα γίνουν αυτές και ορίζουν ως ώρα κατάθεσης υποψηφιοτήτων την 9η πρωινή. Δύο ώρες πριν την ανάρτηση της ανακοίνωσης δηλαδή.
Με μεγάλη λύπη διαπιστώνουμε λοιπόν πως ακόμα και οι άνθρωποι της κεντρικής διοίκησης της φοιτητικής μας παράταξης δε σέβονται ούτε το καταστατικό της, ούτε και τις εγκυκλίους τις οποίες οι ίδιοι αποστέλλουν , αλλά επιδιώκουν μόνο να προωθήσουν στην ηγεσία της παράταξης στην πόλη μας, κάποιες υποκινούμενες φράξιες που προφανώς αντί να αγωνίζονται στα αμφιθέατρα των σχολών τους, όπως κάνουμε όλοι , προτιμούν να ενεργούν παρασκηνιακά [6]. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι οι συναγωνιστές μας στις τρεις σχολές που δεν προσήλθαν στις νόμιμες εκλογές της ΔΑΠ υπέστησαν οδυνηρές ήττες στις φοιτητικές εκλογές απόρροια των αγκυλώσεων που τους έχουν δημιουργήσει γνωστοί-άγνωστοι φοιτητοπατέρες, νταβατζήδες της νύχτας, που παραμένουν στα Ιωάννινα με μόνο στόχο την διάλυση της παράταξης.
Αν λοιπόν η κεντρική διοίκηση έχει ως σκοπό την επανάληψη της συγκεκριμένης νόμιμης εκλογικής διαδικασίας , για να την αντικαταστήσει με μία παράνομη με μόνο μέλημα την  ανέλιξη στη Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ τέτοιων στοιχείων , δε μπορεί παρά μόνο να πάψει να μας εμπνέει οποιοδήποτε σεβασμό.
 Κυρίως όμως δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να καρπωθεί αγώνες και προσπάθειες χρόνων , χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό θεμιτό και κυρίως αθέμιτο μέσο. Γνωρίζουμε όντας όλοι μας πιστοί αγωνιστές της παράταξης  , να διεκδικούμε ότι δικαιούμαστε και ότι μας αξίζει . Με βάση αυτές τις αρχές επιτυγχάνουμε να διατηρούμε τόσα χρόνια τη  Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ πρώτη δύναμη σε όλο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων . Είναι αδύνατο λοιπόν να συμβιβαστούμε με τέτοιες αντιδημοκρατικές τακτικές , που σηματοδοτούν πολιτικό πραξικόπημα με όλη τη σημασία της έκφρασης. Επιφυλασσόμαστε για την κατάληξη των γεγονότων, τονίζοντας πως η Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ Α.Ε.Ι Ιωαννίνων θα πρέπει να παραμείνει ότι με πολύ κόπο καταφέραμε να δημιουργήσουμε, η υγιής δηλαδή παράταξη των μεγάλων ιδανικών και των μεγάλων αγώνων.

ΥΓ. Και λίγα μαθηματικά. στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές η Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ. έλαβε πάνω από 1700 ψήφους. Το μεγαλύτερο ποσοστό όπως είναι λογικό αφορά Γιαννιώτες που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο. Μαζί με τις οικογένειες τους αυτοί οι αγωνιστές ξεπερνούν τις 6000 άτομα χωρίς να υπολογίζεται ο αντίκτυπος που έχουν στον κοινωνικό τους περίγυρο. Κάποιοι άεργοι φοιτητοπατέρες εδώ στα Γιάννενα ίσως τους θέλουν αναλώσιμους.

Με τιμή,
για την Γραμματεία Πόλης
Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνων 

         Στέργος Βέργιος                                       Βασιλάκος Νικόλαος
        Υπεύθυνος Πόλης                                     Αν. Υπεύθυνος Πόλης


          Ιωαννίδης Άγης                                Κοντογεωργάκη Παναγιώτης


      Μαλέσκος Δημήτρης                                      Μαρκής Χρήστος     


    Πότσης Κωνσταντίνος                                   Ταμπάκης Παύλος    


    Τσοκανάρας Δημήτρης








ΑΝΑΦΟΡΕΣ
[1] Εγκύκλιος του Γραμματέα της Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. Α.Ε.Ι. Γιώργου Παπαδομιχελάκη για την διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών http://bit.ly/b6idDj
[2] Καταστατικό της Δ.Α.Π. Ν.Δ.Φ.Κ. μέρος 1ο ­ http://bit.ly/bcqskq  & μέρος 2ο http://bit.ly/9RCN7r
[3] Αναφορά σε τοπικα ΜΜΕ και blogs για τις εκλογές στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων http://bit.ly/acpYKK
[4] Φαξ από Γ. Παπαδομιχελάκη και Α. Παπαμιμίκο για διεξαγωγή αντικαταστατικών εκλογών ΔΑΠ-ΝΔΦΚ http://bit.ly/cSRAfP
[5] Ανακοίνωση που αναρτήθηκε στις 11:00 κάτω από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων http://bit.ly/bx5gee
[6] Δείγμα γραφής http://bit.ly/cpkE7V

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου