Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Πώς να πείσει τους νέους με τον κ. Παπαμιμίκο;...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Άκουσα την ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στους Δελφούς (επιλέχθηκε το μέρος για χρησμούς, άραγε;) και αποκόμισα μία παραπάνω εξήγηση για τις τελευταίες "τάσεις" που κατέγραψε η MRB.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων της πιο...
έγκριτης ίσως εταιρείας δημοσκοπήσεων, η ΝΔ καταγράφει εκλογική καθίζηση στις "δυναμικές" ηλικίες 25-44 ετών (13,8-15,9%). Και πώς να μην παρατηρούνται ανάλογα αποκαρδιωτικά εκλογικά ποσοστά αντίβαρα ελπίδας, όταν ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να εκφράσει τους νέους, μυρίζοντας ο ίδιος ναφθαλίνη και έχοντας ως επικεφαλής της Νεολαίας του κόμματός του τον κ. Παπαμιμίκο.
"Εσείς είστε το αύριο της Παράταξης. Εσείς είστε το αύριο της Ελλάδας. Εσείς είστε το μέλλον, η συνέχεια, η προοπτική για το καλύτερο…". Για καθέναν που γνωρίζει το ποιόν του κ. Παπαμιμίκου ή απλά τον βλέπει, είναι φοβικό να ακούει ότι αυτός και οι ομοίοι του θα είναι το αύριο της Ελλάδας. Αυτό μπορεί να εισπραχθεί είτε ως κακό χιούμορ, είτε ως προσπάθεια διάχυσης φόβου στους νέους για την Ελλάδα που ονειρεύονται. Σίγουρα πάντως ως άκουσμα και ως θέαμα τους απομακρύνει τόσο από την πρώην ΝΔ, όσο και από την Πολιτική γενικότερα.
"Κάθε μεγάλη περίοδος ανασυγκρότησης της Παράταξης, από σας άρχισε, από την ΟΝΝΕΔ. Από σας κερδήθηκαν, κάθε φορά, οι πρώτες δύσκολες μάχες. Σχολείο υπήρξε ο ΟΝΝΕΔ για όλους μας. Πολύτιμο σχολείο…". Για τον κ. Παπαμιμίκο ειδικά, η ΟΝΝΕΔ υπήρξε πράγματι σχολείο και εφαλτήριο για ίδρυση ΑΕ και ΜΚΥΟ με υψηλότατους τζίρους και διακίνηση υπέρογκων χρηματικών ποσών. Υποσημειώνω ότι από τα θρανία της ΟΝΝΕΔ πέρασαν μεταξύ άλλων, ο κ. Βουλγαράκης, ο κ. Χατζηδάκης κι άλλοι καλοί μαθητές.
"Όταν εμείς οι παλαιότεροι φροντίζουμε να μη σας περάσουμε τα δικά μας «ληγμένα γραμμάτια». Θέλουμε να γίνετε πολύ καλύτεροί μας. Να μην πληρώσετε τις αμαρτίες μας, να διδαχθείτε από τα λάθη μας, να επανορθώσετε τα σφάλματά μας. Αγωνιζόμαστε να γίνετε πολύ καλύτεροί μας". Μα ο κ. Παπαμιμίκος θαυμάζει απεριόριστα κι έχει ως πρότυπο και μέντορά του τον κ. Στυλιανίδη, ο οποίος εμφανώς του έχει περάσει όλα τα "ληγμένα"..
"Ζήτω η ΟΝΝΕΔ!". Ζήτω η ΟΝΝΕΔ (Οργάνωση Νεόμορφων Νεοκλεπτών Εν δυνάμει Δραστών νέων εγκλημάτων εις βάρος των πολλών)!

1 σχόλιο:

  1. Δε θα μας φταίει ούτε η Ντόρα, ούτε ο Βουλγαράκης, ούτε ο Ρουσόπουλος, ούτε κανένας άλλος. Θα μας φταίει το γεγονός ότι μας έδωσαν 800.000 άνθρωποι την ευκαιρία να δημιουργήσουμε το νέο και εμείς παραδώσαμε την ευκαιρία ως εργολαβία στον Παπαμιμίκο και στα προϊόντα του κυβερνητισμού. Ας προσέχαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή