Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Παραιτήθηκε από την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ...

Ευθύμιος Τσίγκας του Νικολάου

Μέλος Ε.Γ. & Κ.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ.
Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής
Κ. Αντώνιο Σαμαρά
Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας
Αθήνα, 02.06.2010
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Σας απευθύνω την παρούσα επιστολή μου με σκοπό να παραιτηθώ από την θέση μου στο Εκτελεστικό Γραφείο της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας.
Κ. Πρόεδρε είμαι επιστήμονας, δικηγόρος και ασκώ το επάγγελμά μου επί επτά χρόνια, αφιερώνοντας παράλληλα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου στην ενασχόληση με την Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Υπηρετώ την οργάνωση και το Κόμμα επί δεκαπέντε συναπτά έτη, τα περισσότερα εκ των οποίων από...
 θέσεις ευθύνης – ενδεικτικά αναφέρω ότι υπήρξα Υπεύθυνος Σχολής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής Αθηνών, Υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ (δύο θητείες), Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. (επί τρία χρόνια), Υπεύθυνος Οργανώσεων Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Λεκανοπεδίου Αττικής (επί τρία χρόνια), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. (επί έξι χρόνια) κ.α. Συμμετείχα σε όλες τις δραστηριότητες και όλες τις διαδικασίες του Κόμματος, σε όλα τα Συνέδρια του Κόμματος και όλες τις εσωκομματικές αρχαιρεσίες από το 1996 έως σήμερα.
Κ. Πρόεδρε, έχοντας πλήρη συναίσθηση του γεγονότος ότι ο κύκλος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. κλείνει για εμένα μετά από δεκαπέντε χρόνια συνεχούς προσφοράς, εκδήλωσα ήδη από την επομένη της ήττας του Κόμματός μας, τον περασμένο Οκτώβριο, την επιθυμία μου να παραιτηθώ από την θέση μου στο Εκτελεστικό Γραφείο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και μάλιστα προέβην σε δημόσια δήλωση κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, στην οποία παραβρεθήκατε και εσείς για πρώτη φορά ως Πρόεδρος του Κόμματος. Η παρούσα επιστολή μου αποτελεί απλώς συνεπή συνέχεια της ήδη εκπεφρασμένης πρόθεσής μου.
Αμέσως μετά την εκλογή την 18.04.2010 του νέου Προέδρου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., Ανδρέα Παπαμιμίκου, απευθύνθηκα σε αυτόν και του υπέβαλα την παραίτησή μου. Ο κ. Παπαμιμίκος ο οποίος με δέχθηκε στο γραφείο του λίγη ώρα πριν συγκληθεί – για πρώτη φορά μετά την εκλογή του – το Εκτελεστικό Γραφείο αρνήθηκε να αποδεχθεί την παραίτησή μου, μάλιστα μου ζήτησε να παραμείνω στην θέση μου μέχρι το Συνέδριο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. καθ’ ότι αυτό όπως ισχυρίστηκε θα τον διευκόλυνε και θα εξυπηρετούσε την Οργάνωση. Σεβόμενος την προσωπική μου πορεία και έχοντας την επιθυμία ακόμη και η αποχώρησή μου να είναι χρήσιμη για την Οργάνωση, ενόψει μάλιστα και των επικείμενων τότε Φοιτητικών και Σπουδαστικών Εκλογών, δέχθηκα να παραμείνω διευκρινίζοντας ωστόσο στον κ. Παπαμιμίκο ότι η παραίτησή μου θα βρισκόταν στην διάθεσή του ανά πάσα στιγμή. Ως απόδειξη μάλιστα καλής θέλησης συμμετείχα κανονικά στην πρώτη εκείνη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου.
Από την ημέρα εκείνη συνέβησαν διάφορα περιστατικά που με προσέβαλαν βαθύτατα, τα οποία είμαι στη διάθεσή σας, εάν θέλετε να σας τα εκθέσω, με αποκορύφωμα επί δεκαπέντε ημέρες να πληροφορούμαι από φήμες ότι επίκειται άμεση αντικατάστασή μου από «Μεταβατικό Υπεύθυνο Λεκανοπεδίου» και συγκεκριμένα τον κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλο, Πρόεδρο έως σήμερα της Β3 Νομαρχιακής. Οι αλλεπάλληλες προσπάθειές μου να επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. προκειμένου να ενημερωθώ για το βάσιμο των διαδόσεων, που αφορούν την αντικατάστασή μου, απέβησαν άκαρπες έως χθές. Χθές μετά από πέντε τηλεφωνικές απόπειρες και αφού τον εντόπισα στο γραφείο του στην Ο.Ν.ΝΕ.Δ. μου είπε εν ολίγοις ότι έχω ήδη αντικατασταθεί από την περασμένη Παρασκευή με δική του απόφαση. Λίγες ώρες μετά από την τεταμένη τηλεφωνική επικοινωνία, το επιστέγασμα της απρέπειας ήταν ότι αναρτήθηκε Εκλογική Εγκύκλιος στην Ιστοσελίδα της ΟΝΝΕΔ, την οποία υπογράφει ο «αντικαταστάτης» μου. Τέτοιου είδους ατυχείς συμπεριφορές δεν συνάδουν με το πνεύμα του πολιτεύεσθαι το οποίο πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία, δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες του Κόμματός μας.
Κ. Πρόεδρε με σεβασμό απευθύνομαι στο πρόσωπό σας γιατί πιστεύω ότι έχω, όπως κάθε μέλος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και της Ν.Δ., το δικαίωμα, όπως υπηρέτησα με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια την Οργάνωση από τις θέσεις ευθύνης που κατείχα όλα αυτά τα χρόνια, με τους ίδιους όρους να αποχωρήσω.
Κ. Πρόεδρε εκφράζω την ελπίδα η χρονική στιγμή που καταγράφεται η άκομψη προσπάθεια του κ. Παπαμιμίκου να με απομακρύνει, όπως και η βάναυση παραποίηση των Εκλογικών Καταλόγων των Τοπικών Γραφείων της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., που παρατηρήθηκε κατά την πρόσφατη διαδικασία Εσωκομματικών Εκλογών για την ανάδειξη Προέδρων Ν.Ο.Δ.Ε. και Συμβουλίων Τοπικών Επιτροπών, που είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό χιλιάδων μελών σε μια περίοδο που το Κόμμα μας χρειάζεται όσο ποτέ την συμμετοχή όλων, να μην σχετίζονται και με τις επικείμενες εσωτερικές αρχαιρεσίες της Ο.Ν.ΝΕ.Δ.
Σας υποβάλλω την παραίτησή μου από το Εκτελεστικό Γραφείο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και από την θέση του Υπεύθυνου Οργανώσεων Λεκανοπεδίου Αττικής. Την παραίτησή μου υπέβαλα και στον κ. Παπαμιμίκο καθώς – επαναλαμβάνω – αυτό μου επιβάλλει να πράξω η αξιοπρέπειά μου.
Ασφαλώς κ. Πρόεδρε παραμένω ταγμένος στις αρχές και τις αξίες της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., στους σκοπούς και την ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας την οποία θα συνεχίσω να υπηρετώ.
Μετά τιμής
Ευθύμιος Τσίγκας

View article...

8 σχόλια:

  1. φωναζει ο κλεφτης να φοβηθει ο νοικοκυρης.......
    αντε απο εδω ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ....
    ΠΟΣΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Τ.Τ. ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ??????
    ΑΝΤΕ ΧΑΣΟΔΙΚΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αι στο δίαολο άχρηστε αφισοκολλητή του πανιλήθιου Ευρωβολευτή.Και για πες μας πόσα έπαιρνες από τη δουλεία που με τόσο κόπο βρήκες στο Τ.Τ,γελοίε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. re lamogia posa saas edose o "kontos" na ton stirixete kai ka na ton bgalete proedro? giati den mas lete? fovaste kotes?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευθυμη μη μασας!Ολοι οι ανεπαγγελτοι καταστρεφουν την οργανωση! Μια φορά κοντρακιας, γαι παντα κοντρακιας! απο διοικηση μηδεν. κριμα! Νεολαια ΠΑΣΟΚ μας καταντησαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας μας πει ο μπουχέσας αντρέας πως μπηκε στο γραφείο του στυλιανίδη στην ευαθ και τα σχετικα...ο ιωαννίδης και ο πανου με ποιους κυριους καθηγητες συνεργαζόταν και τα πέρναν και μετά ας μιλήσουν τα λαμόγια Α.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και ΠΟΙΟΙ ειναι αυτοι οι καθηγητες... οχι αγνωστοι πάντως...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε μαλακισμένα όλα σας γιατί δεν πάτε να πιάσετε καμιά δουλειά και μας σπάτε τα αρχίδια με την ΟΝΝΕΔ;
    Τσακώνεστε για το ποιος είναι λιγότερο ή περισσότερο λαμόγιο;
    Είστε παγματικά αστεία ανθρωπάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή