Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Τα οικονομικά όπως τα βλέπει ένας άσχετος


Η οικονομική κρίση επέρχεται όταν συντελείται στασιμότητα στην διαρκή ανάπτυξη της αγοράς και  στην κερδοφορία των μεγάλων οικονομικών σχημάτων με αποτέλεσμα να επιζητούνται νέοι τρόποι  για να συνεχίζουν να βγάζουν χρήματα.

 Οι νέοι αυτοί τρόποι στηρίζονται σε ορισμένες αρχές που είναι:

Α) Δεν συμμετέχουν οικονομικά αυτοί που κέρδισαν τα πολλά χρήματα τις προηγούμενες περιόδους γιατί τα μέτρα παίρνονται για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία αυτής της τάξης.

Β) Οι πραγματικά φτωχοί τους αφήνουν παγερά αδιάφορους γιατί μπορούν να δώσουν ελάχιστα. Απλά από εκεί που πέθαιναν στο ράντζο του Ευαγγελισμού με το όνειρο ότι θα γίνουν καλά  τώρα θα πεθαίνουν σπίτι τους γιατί ούτε την ελπίδα του Ευαγγελισμού θα έχουν.

Γ) Η μεσαία τάξη που έγλειφε τα ψίχουλα από το πάρτυ των λίγων καλείται να επιστρέψει ότι νόμισε ότι έχει κερδίσει. Πίσω bonus, αυξήσεις, δώρα κλπ. Αν προσέξει κάποιος τα μέτρα Παπακωνσταντίνου στόχο έχουν τα εισοδήματα από 40.000 έως 80.000 ευρώ.  Μαζί τους και κάτι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί δικηγόροι μικρομαγαζάτορες που καβάλησαν το καλάμι και εφάρμοσαν την  παροιμία «έκανε η μύγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο».

 Για να εξασφαλιστούν τα παραπάνω και μην γίνει καμιά στραβή και δεν παρθούν τα σωστά μέτρα έχει συσταθεί ένας οργανισμός που αποκαλείται ΔΝΤ για να επιβλέψει ότι θα γίνει σωστά η δουλειά.

Οι άνθρωποι που έχουν πολλά λεφτά είναι αποδεδειγμένα έξυπνοι και δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη σε κάτι ατζαμήδες που αποκαλούνται πολιτικοί.

 Για να έρθει όμως το ΔΝΤ θα πρέπει να κληθεί από την εκάστοτε κυβέρνηση.

 Άρα θα πρέπει να βρεθούν οι κουτοί πολιτικοί που έχοντας άγνοια κινδύνου και θα επιτελέσουν το θεάρεστο έργο της πρόσκλησης και θα φάνε το ξύλο από τον κόσμο.

Στην Ελλάδα παρά τα χάλια δημόσια οικονομικά που είχαμε τα τελευταία τριάντα με σαράντα χρόνια δεν βρίσκονταν οι χαζοί πολιτικοί που θα αυτοκτονήσουν.

Αυτή την αποστολή την ανέλαβε ο Γιώργος.

 Όταν παίζαμε μπάλα και αυτή έπεφτε στην αυλή του μπεκροθόδωρου επειδή οι υπόλοιποι χεζόμαστε να πηδήξουμε την μάντρα για να την πάρουμε βρίσκαμε ένα Γιώργο που τον βάζαμε μέσα και όταν έβγαινε ξεσπάγαμε σε ζωηρά χειροκροτήματα (δηλώσεις Μέρκελ, Ομπάμπα, Σαρκοζί )  για να του τονώσουμε το ηθικό για την επόμενη φορά.

 ΥΓ. Τελικά σωστή θα βγεί η Κατσέλη που του έλεγε:  Γιώργο γράφτους και χάλαγε χρήμα. Μην τους παίρνεις σοβαρά, κορόιδα ψάχνουν να τα παραμυθιάσουν ότι οι μεγάλοι πολιτικοί παίρνουν δυσάρεστες αποφάσεις. Δεν βλέπεις τον Καραμανλή που εφάρμοσε την παροιμία του «φευγάτου η μάνα ποτέ δεν έκλαψε» και το έχει ρίξει στα ταξίδια χωρίς να τον κυνηγάει κανείς. Που πας να μας μπλέξεις αγόρι μου;

 Aris. A

antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου