Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Να πάψουνε τώρα τα βύσματα στο Πολεμικό Ναυτικό...

Από το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

http://www.diktiospartakos.blogspot.com/

Το Πολεμικό Ναυτικό είναι το σώμα στο οποίο
ʽυπηρετούνʼ τη στρατιωτική τους θητεία πολλά από τα παιδιά της κοινωνικής ʽαφρόκρεμαςʼ. Γόνοι κομματικών και κρατικών στελεχών, γόνοι εφοπλιστών, ʽαστέρεςʼ των τεχνών και του πολιτισμού απολαμβάνουν, προφανώς με γνώση όλης της στρατιωτικής ιεραρχίας, μια ειδική μεταχείριση: απλά δεν κάνουνε τίποτα.
Αρκετοί συνάδελφοι, που δεν εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία κάνουν το λάθος να πιστεύουνε ότι η βελτίωση της ζωής τους έρχεται μέσα από την επικοινωνία με κάποιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Δημοκρατίας ή με κάποιο υψηλόβαθμο αξιωματικό. Αυτή η γενικευμένη, όσο και αναξιοπρεπής πρακτική, εκτός του ότι...

υποχρεώνει το ναύτη και την οικογένειά του απέναντι στους εκπροσώπους της αστικής πολιτικής και στην εξουσία, πολλές φορές δεν φέρνει και κανένα αποτέλεσμα, γιατί έχουνε προτεραιότητα στο βόλεμα οι ναύτες των οποίων το μέσο στέκεται υψηλότερα στην ιεραρχία.
Η κατάσταση αυτή έχει αναδειχθεί ευρύτερα το τελευταίο διάστημα μέσα από τη δράση ναυτών που συζητήσαμε μεταξύ μας το πρόβλημα και βγήκαμε στην αναφορά, ακόμη και ανώτερα κλιμάκια της Ιεραρχίας, ζητώντας εξηγήσεις από τους αξιωματικούς και ανατροπή αυτής της κατάστασης. Απαιτήσαμε ισότητα στις υπηρεσίες και στο φόρτο εργασίας ανάμεσα στους στρατεύσιμους.
Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, ανίκανη να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, εξέδωσε διαταγή για το ζήτημα των υπηρεσιών: Σε όλες τις μονάδες του πολεμικού ναυτικού οι ναύτες θα κάνουνε τουλάχιστον μια εικοσιτετράωρη υπηρεσία κάθε τρεις ημέρες και θα παρουσιάζονται στις πρωινές κλήσεις. Επίσης κλείνουν κάποιες ένοχες μονάδες, όπως το οίκημα Α/ΓΕΝ. Δηλαδή, σύμφωνα με τη διαταγή εξαλείφονται οι κραυγαλέες περιπτώσεις προνομιούχων ναυτών.
Επί της ουσίας το ΓΕΝ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος τιμώρησαν όλους τους συναδέλφους που έκαναν τις υπηρεσίες τους κανονικά, για τις ευνοϊκές άδειες στους γόνους των πλουσίων για να ξεσκάσουν στην Καραϊβική, που έδωσε το ΥΠΕΘΑ-ΓΕΝ!
Δεν έχουμε ψευδαίσθηση ότι χωρίς συνέχιση του αγώνα για υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και ισότητα μεταξύ των στρατεύσιμων θα πάψει η βυσματοκρατία, οι πελατειακές σχέσεις που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Εκκλησία και οι ανισότητες. Από την άλλη μεριά δε μπορεί να συνεχιστεί η απαράδεκτη κατάσταση που θέλει το Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία πάρκινγκ των βυσμάτων. Δε μπορούν να μένουν στο απυρόβλητο οι άδικες ρυθμίσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Επιτελείων που έχουν μετατρέψει σε Παραμεθόριο τις μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού-Αεροπορίας για τις οποίες προβλέπουν άγραφες άδειες, ενώ οι συνάδελφοι μας του Στρατού Ξηράς σε Έβρο-νησιά κάνουν να δουν έξοδο για 30-40 μέρες.
Καλούμε όλους τους στρατιώτες, τους ναύτες και τους αεροπόρους να έρθουνε σε ρήξη με το καθεστώς του μέσου και να απαιτούνε να μην εξαιρούνται οι συνάδελφοί τους από τις υπηρεσίες, απλά επειδή πήρανε τηλέφωνο κάποιον αξιωματικό ή βουλευτή που συλλέγει ψήφους με τέτοιους άθλιους τρόπους. Απαιτούμε δημοσίευση-ανάρτηση των υπηρεσιών 1-1, κυκλική εκτέλεση αυτών, έλεγχο των υπηρεσιών από Επιτροπές Φαντάρων, απαγόρευση αλλαγής τους από εξωτερική παρέμβαση και πειθαρχική δίωξη των διοικητών-αξιωματικών που αυθαιρετούν.
Άμεση μείωση της θητείας για όλους στους 6 μήνες. Καμιά παροχή υπηρεσιών σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, σε Λέσχες Αξιωματικών και ΚΑΥΥ.
Δεσμευόμαστε ότι σε κάθε απόπειρα χρήσης του στρατού εναντίον διαδηλώσεων-απεργιών θα εναντιωθούμε αποφασιστικά.
Είναι απαίτηση πλέον των καιρών η Ελεύθερη Συνδικαλιστική μας έκφραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου