Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Επιχείρηση αναστήλωση: Το παλιό «σύστημα Μαξίμου» στηρίζει Καραμανλή

Ολική επαναφορά επιχειρούν οι καραμανλικοί της Ν.Δ., με στόχο να αναστηλώσουν την εικόνα του πρώην πρωθυπουργού και να χαράξουν τις δικές τους γραμμές στο εσωκομματικό τοπίο.

Το μήνυμα που εκπέμπουν γαλάζια στελέχη, τα οποία έως τον περασμένο Οκτώβριο είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο λεγόμενο «σύστημα Μαξίμου», είναι ότι ο Κ. Καραμανλής «είναι παρών», ενώ εξαπολύουν συντονισμένα πυρά στην κυβέρνηση με φόντο την προοπτική του ΔΝΤ.

Κομματικοί παράγοντες συνέδεαν χθες την επανεμφάνιση της «φρουράς» του Καραμανλή και με τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ, καθώς η επικράτηση του Ανδ. Παπαμιμίκου ερμηνεύεται από πολλούς ως «απόδειξη» ότι ο πυρήνας των καραμανλικών διατηρεί τη δυναμική του και είναι ακόμη σε θέση να ελέγξει τις εσωκομματικές εξελίξεις. Τα ίδια στελέχη δεν αποκλείουν η επανεμφάνιση των καραμανλικών να προαναγγέλλει και μια δημόσια παρέμβαση από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης- που κινούνται εντός της γραμμής της Ρηγίλλης- πρωτοστατεί ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος εκτίμησε χθες ότι η χώρα μπορεί να οδηγηθεί ακόμη και στις κάλπες λόγω της δημοσιονομικής κρίσης. «Τίποτα δεν αποκλείεται. Ούτε και οι πρόωρες εκλογές. Οταν μία κυβέρνηση είναι τόσο ανεύθυνη, η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να είναι έτοιμη για οποιαδήποτε εξέλιξη... Ο Παπανδρέου έφτασε τη χώρα σε αυτό το σημείο και άνοιξε διάπλατα την πόρτα στο ΔΝΤ» είπε ο πρώην υπουργός (στο Κανάλι 1), ενώ λίγο αργότερα τη σκυτάλη πήρε ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος με κατηγορηματικό τρόπο ανέφερε ότι ο κ. Καραμανλής δεν πρόκειται να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, όπως ευρέως συζητείται στο εσωκομματικό πεδίο.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «ανέντιμη» την προσωπική κριτική προς τον πρώην πρωθυπουργό και ξιφούλκησε κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου για το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας. «Καμία πρόθεση και κανένας σχεδιασμός για προσφυγή στο ΔΝΤ δεν υπήρχε από την κυβέρνηση Καραμανλή», υποστήριξε και πρόσθεσε με έμφαση: «Τυχόν προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ είναι ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού και των πολύ αδέξιων χειρισμών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου