Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Νέα πρόκληση της Frankfurter Allgemeine


Αν δεν είναι προβοκάτσια είναι η απόλυτη ξεφτίλα. Δείχνει που έχουμε φτάσει, αλλά και πόσο επικίνδυνα για τα εθνικά μας θέματα μπορούν να γίνουν τα πράγματα στο μέλλον. Η γερμανική φυλλάδα Frankfurter Allgemeine αποφάσισε στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο να μας γυρίζει 200 χρόνια πίσω, όταν είμαστε υπό τουρκική κατοχή.
Το σκίτσο που δημοσίευσε στην πρώτη της σελίδα προκαλεί αν μη τι άλλο ανατριχίλα, αλλά και προβληματισμό για το τι μπορεί να σημαίνει λίγες ημέρες πριν έλθει στην Αθήνα ο Πορθητής Ερντογάν.
Το σκίτσο έχει την Ακρόπολη με τουρκική σημαία και δύο τουρίστες Γερμανούς να λένε ότι είναι χαρούμενοι που η Ελλάδα κυριεύτηκε από την Τουρκία και έτσι θα σωθούν τα χρήματά τους. Και δίπλα στο ιερό μνημείο ένα κιόσκι να πουλάει γύρο.
Πέρα από την πλάκα, τα πράγματα έχουν και μεγάλη δόση σοβαρότητας.
Η Γερμανία είναι ως γνωστό η χώρα με τους περισσότερους Τούρκους μετανάστες, είναι σχεδόν τουρκοκρατούμενη. Επίσης, οι Γερμανοί διάκεινται παραδοσιακά φιλικά προς την Άγκυρα, άλλωστε οι ψήφοι των Τούρκων μεταναστών μετράνε πολύ.
Επομένως εξηγείται γιατί η συγκεκριμένη φυλλάδα να μας ξεφτιλίζει με τέτοιο τρόπο.
Από την άλλη, θα έλεγε κανείς ότι κρύβεται κι ένας διακαής πόθος των Γερμανών να σβηστούμε από το χάρτη ή να υπάρχουμε μόνο για διακοπές.
Ωστόσο, όταν πρόκειται για εθνικά θέματα θα έπρεπε ακόμη και ανόητοι δημοσιογράφοι να είναι πιο σοβαροί. Διότι τι θα έλεγε η Μέρκελ αν αύριο γέμιζε η Αθήνα με φωτογραφίες της πύλης του Βρεδεμβούργου ή άλλων μνημείων της Γερμανίας με τη σβάστικα;

View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου