Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Οι «κόκκινες γραμμές» που πατήθηκαν


Ορισμένα πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε, ορισμένες υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν, ορισμένες κόκκινες γραμμές που πατήθηκαν πριν αλέκτορα φωνήσαι.
- Λεφτά υπάρχουν. Προεκλογική παρλαπίπα του κ. Παπανδρέου. Φυσικά και υπάρχουν αλλά τα έχει το ΔΝΤ και τα πουλάει ακριβά.
- Θα κάνουμε αναδιανομή του πλούτου από κάτω προς τα πάνω. Η αναδιανομή γίνεται αλλά με αντίστροφη πορεία. Οι φτωχοί γίνονται ακόμη φτωχότεροι, οι μεσαίοι γίνονται νεόπτωχοι και οι πλούσιοι απλώς… ανησυχούν. Μη σας πω ότι χαίρονται που θα κάνουν περικοπές μισθών και προσωπικού.
- Δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα το 2010, το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης είναι υπεραρκετό. Δεν έχουν περάσει παρά λίγες εβδομάδες από τις πομπώδεις δηλώσεις των κυβερνώντων. Τα μέτρα που έρχονται θα κάνουν το ΠΣΑ να μοιάζει με ασπιρίνες.
- Υπάρχουν “κόκκινες γραμμές” και τους βάζουμε στις συζητήσεις μας με το ΔΝΤ. Ολοι οι υπουργοί με μια φωνή το έλεγαν τις προηγούμενες ημέρες. Τώρα,  κόκκινη γραμμή έφτασε στις συντάξεις. Εχει άλλο πάτο…
- Ο μηχανισμός στήριξης είναι αποκούμπι για την ελληνική οικονομία. Το είπε στην ουσία ο Γ. Παπανδρέου από το Καστελλόριζο. Τώρα θα καταλάβουμε όλοι πόσο μεγάλο στήριγμα θα είναι στις κρύες νύχτες του κατοχικού χειμώνα.
- Θα δώσουμε 1 δισ. άμεσα για την Παιδεία. Οσο το είδαν οι φορείς της Παιδείας τόσο το βλέπετε κι εσείς. Αντίθετα, τις περικοπές σε μισθούς και το πάγωμα των προσλήψεων το “βάφτισε” η κ. Διαμαντοπούλου “επανάσταση του αυτονόητου”.
- Καλύτερη υγεία για όλους, μας υποσχέθηκε το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα βλέπουμε περικοπές παντού, κλείσιμο νοσοκομείων, πάγωμα προσλήψεων την ίδια στιγμή που τα πιράνχας συνεχίζουν να κάνουν πάρτι με τις προμήθειες και τα φάρμακα.
- Πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα μας έταξε ο κ. Παπανδρέου και η κ. Μπιρμπίλη. Τι έκανε; Νομιμοποιεί εκατομμύρια τετραγωνικά ημιυπαιθρίων με το πρόσχημα ότι τα χρήματα θα πάνε σε ένα πράσινο ταμείο. Στη μετά ΔΝΤ εποχή άμα η κ. Μπιρμπίλη τα δει αυτά τα χρήματα εμείς καταδικάζουμε τον εαυτό μας να κάνει αναδάσωση μια ζωή με τη χορηγία του Σκάι.
- Ορθή διαχείριση του ΕΣΠΑ, ταχύτατες διαδικασίες απορρόφησης των πόρων, υποσχέθηκαν. Ρωτήστε την κ. Κατσέλη πόσο επιτυχημένη είναι στον τομέα αυτό. Θα εκπλαγείτε από την απάντησή της. Μαύρο χάλι, συνεχίζουμε να χάνουμε πόρους γιατί δεν μπορούμε να τους απορροφήσουμε.
Αυτά είναι ορισμένα από τα έργα και ημέρες του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Δεν τέλειωσε όμως ακόμη. Οσο αναπνέουμε θα δούμε και άλλα…
 Αριστερός Ψάλτης

View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου