Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Ηττήθηκε ο εκλεκτός της ηγεσίας Κώστας Χατζής


Διαστάσεις εσωκομματικής ήττας προσλαμβάνει για τον κ. Αντώνη Σαμαρά η εκλογή του κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου ως νέου πρόεδρου της ΟΝΝΕΔ.

Είναι δεδομένο ότι ο εκλεκτός της Ρηγίλλης που είχε και την έγκριση της ηγεσίας είναι ο ηττημένος της αναμέτρησης κ. Κώστας Χατζής. Στην διαδικασία της εκλογής που ήταν ανοικτή πήραν μέρος περίπου 43.000 νέοι σε όλη την χώρα κάτι που η Ρηγίλλης θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό αφού κατά την άποψή της δείχνει ότι οι νεοδημοκράτες διατηρούν το ενδιαφέρον τους για τις κομματικές διεργασίες. Μάλιστα τονίζει περισσότερο τη μεγάλη συμμετοχή και λιγότερο το αποτέλεσμα. Φυσικά ο πρόεδρος του κόμματος δεν είχε δείξει την προτίμησή του δημοσίως και επισήμως και οι δύο υποψήφιοι ήταν με την ηγεσία. Πάντως ο κ. Χατζής ήταν παλαιότερα στο γραφείο του κ. Σαμαρά στο Υπουργείο Πολιτισμού ενώ στον προεκλογικό αγώνα τον είχαν στηρίξει άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του προέδρου.

Τον κ। Παπαμιμίκο στήριξε ένα ετερόκλητο σύνολο. Μεταξύ άλλων άνθρωποι που είναι κοντά στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη στελέχη που αναφέρονται στον κ. Μειμαράκη αλλά και όσοι ονεδίτες πρόσκεινται στον κ. Ευριπίδης Στυλιανίδη. Ενδιαφέρον προκαλούν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ενώ ο εκλεκτός του κ. Σαμαρά ήταν ο κ. Χατζής ο γραμματέας του κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δούλεψε παρασκηνιακά υπέρ του κ. Παπαμιμίκου.

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=66115

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου