Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Με το καλημέρα... άρχισαν τα όργανα για Παπαμιμίκο

Ένα από το κριτήριο που αποφάσισα να στηρίξω τον Κ. Χατζή για Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ είναι ότι είναι καθαρός απ΄όπου κι αν τον πιάσεις... πράγμα που δεν ισχύει για τον έτερο υποψήφιο και νικητή των εκλογών... Προσπαθήσαμε λοιπόν να αποφύγουμε να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα στην περίπτωση Παπαμιμίκου αλλά τελικά δεν το καταφέραμε... έτσι θα αναγκαστούμε να ακούμε ξανά τα ίδια και τα ίδια για ΟΝΝΕΔ ΑΕ, πολιτικά γραφεία κ.λπ. Και μπορεί γι' αυτά να έχουν δοθεί κάποιες εξηγήσεις ή δικαιολογίες αλλά για το σύστημα ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να αποτελούν βούτυρο στο ψωμί τους...


Έτσι λοιπόν με το καλημέρα του νέου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ το ΒΗΜΑ επαναλαμβάνει τα γνωστά, όπως ήταν αναμενόμενο...

Παραβλέπω προς το παρών ότι ο νέος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είναι ή γκαντέμης και μπλέκει σε περίεργες υποθέσεις ή το τραβάει ο οργανισμός, του οπότε το πιθανότερο είναι να μπλεχτεί και στο μέλλον σε περίεργες υποθέσεις....

Αυτό όμως που αναρωτιέμαι είναι πως θα βγει ο Σαμαράς από το κάδρο που τον είδαμε χθες στις χειραψίες με τον Παπαμιμίκο, αν για κακή τύχη και γκαντεμιά ;) σκάσει καμία καταδίκη του νέου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ για τη γνωστή υπόθεση της ΤΡΑΜ ΑΕ που εξετάζει ο εισαγγελέας...

Που θα τρέχουν να κρυφτούν όλοι αυτοί που τον στήριξαν, αν ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ φάει καμία καμπάνα (μαζί με το υπόλοιπο ΔΣ) για έργα του και παραλείψεις όταν ήταν στο ΔΣ της ΤΡΑΜ ΑΕ (μου έρχεται αναγούλα και μόνο που το γράφω ότι άνθρωπος 28 χρονών μπήκε στο ΔΣ Δημόσιου οργανισμού....)

Οι άνθρωποι που ξέρουν βέβαια πρόσωπα και πράγματα, λένε ότι δεν χρειάζεται να ψάχνουμε στο παρελθόν... ο νέος Πρόεδρος θα μας δώσει άφθονη τροφή στο μέλλον... αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά...

Είπαμε το παιδί είναι γκαντέμης ;)

Διαβάστε τώρα και τι γράφει σήμερα το ΒΗΜΑ για να καταλάβετε τι «βαρίδια» θέλαμε να αποφύγουμε και ποιοι θα μας πάνε στη νέα ΟΝΝΕΔ...:

«Τελικά οι καλύτερες σπουδές είναι αυτές του διεθνολόγου. Αν κάποιος ειδικευτεί στο σλαβικό ζήτημα, μπορεί να διοικήσει μια εταιρεία ύδρευσης ή να καθοδηγήσει τραμ. Δεν αστειευόμαστε, αυτές υπήρξαν επαγγελματικές ενασχολήσεις του νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου. Από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εμφυτεύθηκε απευθείας στα διοικητικά συμβούλια της ΕΥΑΘ και της Τραμ ΑΕ. Βέβαια αυτή την τύχη δεν την έχει όποιος κι όποιος, δηλαδή ένας απλός φοιτητάκος, άντε με τα διδακτορικούλια του. Ο κ. Παπαμιμίκος ήταν ο απόλυτος άρχοντας της σχολής του. Λένε ότι συνέβαλε πέραν του δέοντος στις εκλογές πρυτάνεων, έκανε ποικίλες διευκολύνσεις στους συμφοιτητές, ανέβασε τα ποσοστά της παράταξης στο 60% και, ως είθισται, ήταν το party animal. Οπου γάμος και γιορτή ο ΟΝΝΕΔίτης πρώτος. Με τις χοροεσπερίδες που διοργάνωνε ενίσχυε οικονομικά την παράταξη.

Ο κ. Παπαμιμίκος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο με τους εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης της πολιτικής. Είναι εφευρετικός, ουδείς αντιλέγει. Είναι επίσης ένας πολύ καλός κομματικός. Η εκλογή του με 55% ως προέδρου της γαλάζιας Νεολαίας είναι η πρώτη μεγάλη νίκη στον κόσμο των ενηλίκων. Ως τώρα οι επιτυχίες του καταγράφονται στη μετεφηβική κλίμακα. Ας δούμε όμως τα βήματα που τον οδήγησαν στη θέση ισχύος. Γεννήθηκε το 1979 στη Λάρισα, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Εισήλθε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας όπου οργανώθηκε πάραυτα στη ΔΑΠ. Ανέλαβε τα οφίκια της σχολής του, μετά της πόλης, κατόπιν άρχισε να εκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Πήρε το πτυχίο, έδωσε εξετάσεις για τη Νομική του Πανεπιστημίου Θράκης, όπου σήμερα είναι τελειόφοιτος. Ενδιαμέσως «παρακολούθησε μαθήματα Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Lille ΙΙΙ» και «έχει απασχοληθεί στον χώρο της πολιτικής επικοινωνίας», όπως αντιγράφουμε από το βιογραφικό του.

Ο κ. Παπαμιμίκος έχει όλο το σθένος (θράσος το ονομάζουν) που χρειάζονται οι πολιτικοί. Να, για παράδειγμα, τα γυρνάει όλα τούμπα όταν η συζήτηση έρχεται στην ίδρυση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας υπό την επωνυμία «ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης». Την εταιρεία ίδρυσε ο ίδιος μαζί με φίλους του, αμέσως μετά την εκλογή του κ. Καραμανλή, με το εξής σκεπτικό: οι κομματικές νεολαίες δεν έχουν ΑΦΜ, οπότε ιδρύοντας εταιρεία θα είχε τη δυνατότητα να πληρώσει από τα φεστιβάλ τον φόρο που αναλογεί. Στον άμεμπτο ισολογισμό φαίνεται να δαπανήθηκαν επακριβώς όσα εισπράχτηκαν! Είναι απορίας άξιον γιατί ο κ. Παπαμιμίκος δεν έκανε μια ανοιχτή πρόταση αλλαγής του καταστατικού ώστε να μετατραπεί σε εταιρεία σύμπασα η ΟΝΝΕΔ και- γιατί όχι;- η Νέα Δημοκρατία. Η πολιτική δράση και τα επαγγελματικά του κ. Παπαμιμίκου κάπου συγκλίνουν. Συμμετείχε σε πέντε εταιρείες και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Σε μία από αυτές, στην οποία συμμετείχε και ο πρύτανης, προσελήφθη, ενώ στις άλλες ήταν εθελοντής. Τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα καθώς στις εταιρείες όπου συμμετέχει υπάρχει κρατική επιχορήγηση (από το υπουργείο Μεταφορών, στο οποίο ο ίδιος διορίστηκε από τον κ. Ευρ. Στυλιανίδη). Για έναν τόσο δραστήριο άνθρωπο όσο ο κ. Παπαμιμίκος είναι ευνόητο να υπάρχει θολό τοπίο: πότε διορίζεται, πότε προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του και ποια είναι τα καθήκοντά του. Ολα αυτά δεν είναι πρωτάκουστα. Οι ΟΝΝΕΔίτες τα κουβεντιάζουν εδώ και μία πενταετία, από τότε που δημοσιεύθηκαν οι πρώτες πληροφορίες για την «ΟΝΝΕΔ ΑΕ». Να επισημάνουμε μία ακόμη αρετή του κ. Παπαμιμίκου: προσαρμόζεται. Στις εσωκομματικές εκλογές του Νοεμβρίου ετάχθη αρχικά υπέρ της κυρίας Μπακογιάννη. Μόλις άλλαξε το κλίμα, εκείνος άλλαξε στρατόπεδο. Εγινε σαμαρικός. Ως υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ υιοθέτησε μερικά τσιτάτα του προέδρου, κυρίως όσα αφορούν το ανοιχτό κόμμα. Κατά τα λοιπά χρησιμοποιεί τον αφηρημένο λόγο των γερόντων της παράταξής του.

Το συμπέρασμα: Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είναι πρώτος στις μεθοδεύσεις, στους ελιγμούς και στην καπατσοσύνη. Το παιδί θα πάει μπροστά: είναι φτιαγμένος κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωσιν της πλειονότητας των στελεχών του κόμματός του.»


http://dexiextrem.blogspot.com/2010/04/blog-post_6070.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου