Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

3.000 καταγγελίες για φοροδιαφυγή από πολίτες


3.000 είναι οι φοροφυγάδες που έχουν καταγγελθεί στο 1517, το τηλέφωνο για φοροδιαφυγή, από πολίτες. Πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή είναι οι γιατροί, συμβολαιογράφοι, υδραυλικοί...



...οι οποίοι δεν κόβουν αποδείξεις...

Σύμφωνα με τους πολίτες δύσκολα παίρνουν αποδείξεις, αφού οι επαγγελματίες που πρέπει να τις κόψουν τους αναφέρουν χίλιες δυο δικαιολογίες, ενώ διαφορετική είναι η τιμή με και χωρίς απόδειξη.


Share on Facebook

View article...

1 σχόλιο:

  1. φορολογούμενος γονέας13 Μαΐου 2010 στις 7:27 μ.μ.

    Οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων δεν κόβουν αποδείξεις .

    Κάποιος μαθηματικός που κάνει φροντιστήρια [έχει άδεια] δίνει μόνο μία απόδειξη συγκεντρωτική για κάθε σχολικό έτος , η οποία είναι 200 ή 300 ευρώ, ενώ εισπράτει το μήνα 140 ευρώ για κάθε μαθητή ( δηλαδή 140 Χ 9 = 1160 Ευρώ το σχολικό έτος )

    Προβάλει την δικαιολογία ότι δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώνει ο ίδιος το
    ΦΠΑ στην ΔΟΥ.

    Ο φορολογούμενος πολίτης τι πρέπει να γράψει στην φορολογική του δήλωση . Πως μπορεί να δικαιολογήσει όλο το ποσό που κατέβαλλε για τα μαθήματα του φροντιστηρίου του παιδιού του. Μπορει να προσκομίσει στην Εφορία μαζί με την φορολογική του δήλωση σχετική υπεύθυνη δήλωση. Γίνεται αποδεκτή ή κινδυνεύει να πάει κατηγορούμενος ,αφού δεν έχει αποδείξεις για όλο το ποσό που κατέβαλε στον Φροντιστή μαθηματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή