Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

"Party animal" ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ


Τελικά οι καλύτερες σπουδές είναι αυτές του διεθνολόγου. Αν κάποιος ειδικευτεί στο σλαβικό ζήτημα, μπορεί να διοικήσει μια εταιρεία ύδρευσης ή να καθοδηγήσει τραμ. Δεν αστειευόμαστε, αυτές υπήρξαν επαγγελματικές ενασχολήσεις του νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου. Από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εμφυτεύθηκε απευθείας στα διοικητικά συμβούλια της ΕΥΑΘ και της Τραμ ΑΕ. Βέβαια αυτή την τύχη δεν την έχει όποιος κι όποιος, δηλαδή ένας απλός φοιτητάκος, άντε με τα διδακτορικούλια του. Ο κ. Παπαμιμίκος ήταν ο απόλυτος άρχοντας της σχολής του. Λένε ότι συνέβαλε πέραν του δέοντος στις εκλογές πρυτάνεων, έκανε ποικίλες διευκολύνσεις στους συμφοιτητές, ανέβασε τα ποσοστά της παράταξης στο 60% και, ως είθισται, ήταν το party animal. Οπου γάμος και γιορτή ο ΟΝΝΕΔίτης πρώτος. Με τις χοροεσπερίδες που διοργάνωνε ενίσχυε οικονομικά την παράταξη.

Ο κ. Παπαμιμίκος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο με τους εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης της πολιτικής. Είναι εφευρετικός, ουδείς αντιλέγει. Είναι επίσης ένας πολύ καλός κομματικός. Η εκλογή του με 55% ως προέδρου της γαλάζιας Νεολαίας είναι η πρώτη μεγάλη νίκη στον κόσμο των ενηλίκων. Ως τώρα οι επιτυχίες του καταγράφονται στη μετεφηβική κλίμακα. Ας δούμε όμως τα βήματα που τον οδήγησαν στη θέση ισχύος. Γεννήθηκε το 1979 στη Λάρισα, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Εισήλθε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας όπου οργανώθηκε πάραυτα στη ΔΑΠ. Ανέλαβε τα οφίκια της σχολής του, μετά της πόλης, κατόπιν άρχισε να εκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Πήρε το πτυχίο, έδωσε εξετάσεις για τη Νομική του Πανεπιστημίου Θράκης, όπου σήμερα είναι τελειόφοιτος. Ενδιαμέσως «παρακολούθησε μαθήματα Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Lille ΙΙΙ» και «έχει απασχοληθεί στον χώρο της πολιτικής επικοινωνίας», όπως αντιγράφουμε από το βιογραφικό του.

Ο κ. Παπαμιμίκος έχει όλο το σθένος (θράσος το ονομάζουν) που χρειάζονται οι πολιτικοί. Να, για παράδειγμα, τα γυρνάει όλα τούμπα όταν η συζήτηση έρχεται στην ίδρυση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας υπό την επωνυμία «ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης». Την εταιρεία ίδρυσε ο ίδιος μαζί με φίλους του, αμέσως μετά την εκλογή του κ. Καραμανλή, με το εξής σκεπτικό: οι κομματικές νεολαίες δεν έχουν ΑΦΜ, οπότε ιδρύοντας εταιρεία θα είχε τη δυνατότητα να πληρώσει από τα φεστιβάλ τον φόρο που αναλογεί. Στον άμεμπτο ισολογισμό φαίνεται να δαπανήθηκαν επακριβώς όσα εισπράχτηκαν! Είναι απορίας άξιον γιατί ο κ. Παπαμιμίκος δεν έκανε μια ανοιχτή πρόταση αλλαγής του καταστατικού ώστε να μετατραπεί σε εταιρεία σύμπασα η ΟΝΝΕΔ και- γιατί όχι;- η Νέα Δημοκρατία. Η πολιτική δράση και τα επαγγελματικά του κ. Παπαμιμίκου κάπου συγκλίνουν. Συμμετείχε σε πέντε εταιρείες και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Σε μία από αυτές, στην οποία συμμετείχε και ο πρύτανης, προσελήφθη, ενώ στις άλλες ήταν εθελοντής. Τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα καθώς στις εταιρείες όπου συμμετέχει υπάρχει κρατική επιχορήγηση (από το υπουργείο Μεταφορών, στο οποίο ο ίδιος διορίστηκε από τον κ. Ευρ. Στυλιανίδη). Για έναν τόσο δραστήριο άνθρωπο όσο ο κ. Παπαμιμίκος είναι ευνόητο να υπάρχει θολό τοπίο: πότε διορίζεται, πότε προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του και ποια είναι τα καθήκοντά του. Ολα αυτά δεν είναι πρωτάκουστα. Οι ΟΝΝΕΔίτες τα κουβεντιάζουν εδώ και μία πενταετία, από τότε που δημοσιεύθηκαν οι πρώτες πληροφορίες για την «ΟΝΝΕΔ ΑΕ». Να επισημάνουμε μία ακόμη αρετή του κ. Παπαμιμίκου: προσαρμόζεται. Στις εσωκομματικές εκλογές του Νοεμβρίου ετάχθη αρχικά υπέρ της κυρίας Μπακογιάννη. Μόλις άλλαξε το κλίμα, εκείνος άλλαξε στρατόπεδο. Εγινε σαμαρικός. Ως υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ υιοθέτησε μερικά τσιτάτα του προέδρου, κυρίως όσα αφορούν το ανοιχτό κόμμα. Κατά τα λοιπά χρησιμοποιεί τον αφηρημένο λόγο των γερόντων της παράταξής του.

Το συμπέρασμα: Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είναι πρώτος στις μεθοδεύσεις, στους ελιγμούς και στην καπατσοσύνη. Το παιδί θα πάει μπροστά: είναι φτιαγμένος κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωσιν της πλειονότητας των στελεχών του κόμματός του.

ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου