Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Ιθάκη‏...

Από www.harrytsopanos.blogspot.com

Εκει μας οδηγει ο διαχειριστης μας οπως μας υποσχεθηκε χθες, καλα απο υποσχεσεις αυτος εχει γινει πιο ειδικος απο τον μπαμπα του, αλλα τι εννοει με οσα ειπε;

Αναφερομενος στην περιπετεια του Οδυσσεα που φευγοντας απο την Τροια μετα τον πολεμο, ο διαχειριστης μας προσπαθησε να ωραιοποιησει την ταλαιπωρια μας, δεν ανεφερε καθολου πως και μετα απο ποση ταλαιπωρια και οδυνη εφτασε ο Οδυσσεας στην πατριδα του.

Δεκα χρονια συνφωνα με την μυθολογια ταλαιπωρηθηκε ο δολιος ο Οδυσσεας φευγοντας απο την Τροια, ας δουμε λιγο την ταλαιπωρια αυτη και ας...

αναλογιστουμε τι εννοει ο διαχειριστης μας οταν λεει οτι θα μας παει στην Ιθακη...

Το νησι των Λωτοφαγων


Αν εννοει οτι θα μας κανει να ξεχασουμε οτι υποσχεση μας εδωσε και δεν κρατησε μαλλον το ταξιδι που μας εταξε δεν αρχιζει με καλο ανεμο.

Η Χωρα των Κυκλωπων


Εδω μπερδευομε ...ποιος θα ειναι ο Πολυφημος και ποιος ο Κανενας.
Ποιος θα βγαλει το ματι του αλλου;

Αιολος


Αυτη ειναι η αληθινη ιστορια μας.
Μας δοθηκε ενα ασκι με ολους τους ανεμους,φτασαμε τοσο κοντα στον προορισμο μας,και ομως καποιοι αχορταγοι ανοιξαν το ασκι θελοντας μεγαλυτερο πλουτο και βρεθηκαμε παλι μεσα στα κυμματα ψαχνοντας για την πατριδα μας.

Η Γη των Λαιστρυγονων


Ανθρωποφαγοι,εχθροι,τεραστιοι ανθρωποι,θυμιζουν τους σημερινους χρηματιστες και οικονομικους παραγοντες οπως το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε.

Κιρκη


Αλλη μια σταση στο ταξιδι για την πατριδα,εκτος του οτι μεταμορφωθηκαν απο ανθρωποι σε γουρουνια και παλι σε ανθρωπους,δεν βλεπω αλλα κοινα με το δικο μας ταξιδι.

Η χωρα των Κιμμεριων


Αν αυτο σημαινει οτι θα δουμε ολους τους νεκρους μας,ισως σημαινει οτι και θα καταληξουμε κοντα τους απο την ταλαιπωρια.

Σειρηνες


θα μας υποσχεθουν πολλα στο ταξιδι,οσοι ζησουν θα καταλαβουν στο τελος οτι ψεμματα ειναι και αυτα,ας κλεισουμε τα αυτια μας.

Σκυλλα και Χαρυβδη


Η Σκυλλα το θηριο αυτο με τα δωδεκα ποδια και τους εξι λαιμους το ζουμε εδω και δεκαετις στην χωρα μας,λεγετε κρατος,Η Χαρυβδη που ρουφαει νερο και το ξερναει ειναι το συστημα που εχει οργανωσει αυτο το κρατος για να πληγωνει και να ταλαιπωρει τους πολιτες του.
Τις συμπληγαδες πετρες τις περναμε καθε μερα επι 35 χρονια.

Καλυψω


Ειναι οι κοντινοι μας ανθρωποι,οι μονοι που μπορουν να καταλαβουν και να βοηθησουν στα προβληματα μας.

Η χωρα των Φαιακων


Η προετοιμασια και η προσπμονη της επιστροφης στην Ιθακη,εμεις την Ιθακη την ειχαμε,καποιοι αλλοι την εχασαν για μας,και τωρα μας την υποσχονται παλι.

Ιθακη


Ο Οδυσσεας εφτασε στην Ιθακη ντυμενος ζητιανος για να βρει τους μνηστηρες να διεκδικουν την χωρα του και την γυναικα του.

Ετσι και σημερα ο καθε ενας απο εμας ζητιανος θα φτασει στην υποσχομενη απο τον διαχειριστη μας Ιθακη.

Επιτελους ομως πρεπει καποια στιγμη και εμεις να αντιμετωπισουμε ολους αυτους τους μνηστηρες αυτης της χωρας,αυτους που με τις παρανομιες τους μας εδιωξαν απο την χωρα μας.

Κυριε διαχειριστα μας

Την πατριδα μας δεν την πουλησαμε εμεις.
Βρειτε αυτους που την πουλησαν
Και εξοριστε τους απο αυτην.
Μονο τοτε μπορειτε να μιλατε για Ιθακη και συμπνοια.
Εως τοτε καλυτερα να σιωπατε.
Τα ελληνικα σας ειναι ασχημα ετσι κι άλλοιως.

1 σχόλιο:

  1. Αλλα ντ'αλλα της Παρασκευής το γάλα...Κατοικος του νομού Ημι-μαθίας ο συηγγραφέας...Αυτη είναι η ιδεολογική ιντελιγκέντσια του Χατζή;χαχαχχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή