Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Να μην περάσει η νέα προβοκάτσια που προετοιμάζουν οι μέτοχοι της Νέας ΟΝΝΕΔ ΑΕ

Σχετικά με κάποιο δημοσίευμα του parapolitika.gr που προετοιμάζει το κλίμα για προγραφές στην ΟΝΝΕΔ (λέει ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στην ΟΝΝΕΔ αλλά όχι τώρα επειδή επίκεινται οι φοιτητικές εκλογές και η κατάσταση είναι δύσκολη μιας και ο Παπανικολάου άφησε χάος...) θέλω να καταθέσω τις παρακάτω σκέψεις μου:



Πολλά μπορεί να προσάψει κανείς στον νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ. Ιδεολογία light (για να μην πούμε 0%), προβοκάτσιες, νοθείες κλπ.

Αν είναι κάτι όμως που αποδεικνύεται περίτρανα είναι ότι δεν είναι ηλίθιος. Αντιθέτως, πρόκειται για έναν πανούργο άνθρωπο που προχθές απέδειξε ότι γνωρίζει άριστα να κόβει αζιμούθιο στα μυστικά μονοπάτια της κομματικής ανέλιξης.

Όμως οι εκλογές δεν ήταν παρά μόνο η αρχή. Ο νέος πρόεδρος γνωρίζει ότι αν θέλει να επιζήσει στον καινούριο του ρόλο χρειάζεται να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο. Μπορεί τα επίσημα αποτελέσματα να κατέγραψαν 56 - 44, όμως ο κ. Παπαμιμίκος γνωρίζει ποια ήταν τα
πραγματικά αποτελέσματα. Γνωρίζει, λοιπόν, και κατανοεί ότι για να αποκτήσει την κυριαρχία που επιθυμεί, θα πρέπει να απομακρύνει από το θέατρο επιχειρήσεων όλους όσους στήριξαν την υποψηφιότητα Χατζή, είτε ασπαζόμενοι το τρίπτυχο Ήθος - Ιδεολογία - Μαχητικότητα, είτε απλώς από αντίδραση σε αυτά που πρεσβεύει το μέχρι τώρα βιογραφικό του κ. Παπαμιμίκου. Και πρέπει να τους απομακρύνει, γιατί γνωρίζει ότι αν τους αντιμετωπίσει σε επίπεδο πολιτικής ή/και ιδεολογικής αντιπαράθεσης είναι χαμένος από χέρι.

Στο παραπάνω πλαίσιο εντάσσεται προφανώς και το εν λόγω άρθρο του parapolitika, που ως γνωστόν υπήρξε αγωγός παραπληροφόρησης υπέρ του κ. Παπαμιμίκου δημοσιεύοντας δήθεν γκάλοπ, δήθεν exit poll, δήθεν e-mail για νοθείες που σχεδίαζε ο Χατζής κλπ.

Διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές, όπως λένε και οι "σύμμαχοι", την εν λόγω δημοσίευση αυτό που καταλαβαίνει κανείς είναι ότι μια νέα προβοκάτσια είναι στα σκαριά. Μια προβοκάτσια που έχει ως στόχο ένα άσχημο - ως τελείως αρνητικό (π.χ. η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να απωλέσει την πρωτιά μετά από 2,5 δεκαετίες) - αποτέλεσμα στις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές. Ένα αποτέλεσμα που εντέχνως θα χρεωθεί αφενός στον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ (και τους πέριξ αυτού) κ. Παπανικολάου που "είχε αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους", αφετέρου σε δήθεν αντάρτες του Κώστα Χατζή (όσο και αν ο τελευταίος προσπαθεί ήδη από τη νύχτα της 18ης Απριλίου να αποκλείσει τέτοια ενδεχόμενα) που μετά ο κ. Παπαμιμίκος θα απομακρύνει εύκολα.

Ας μην γελιόμαστε. ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ταυτίζονται τα τελευταία χρόνια. Η ΟΝΝΕΔ πρακτικά δεν υπάρχει αν εξαιρέσουμε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Οποιοδήποτε λοιπόν αποτέλεσμα στις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές θα επηρεάσει άμεσα τις εξελίξεις στην ΟΝΝΕΔ. Αν του βγει η προβοκάτσια, ο νέος πρόεδρος θα έχει εκπληρώσει τον στρατηγικό ΑΝΣΚ του. Θα είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Αν πάλι δεν του βγει, ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ θα πιστωθεί το όποιο θετικό αποτέλεσμα, θα έχει δηλαδή μια μικρή τακτική νίκη που θα φροντίσει να την παρουσιάσει ως την πρώτη του μεγάλη επιτυχία, την οποία κατόρθωσε παρά την διαλυμένη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που άφησε ο προκάτοχός του και τους αντάρτες που είχε να αντιμετωπίσει.

Δυστυχώς, για τον αγνό ΔΑΠίτη, όχι τον παρτάκια ή life-style ΔΑΠίτη, που δίνει καθημερινά αγώνα επιβίωσης στη ζούγκλα του αριστεροκρατούμενου ελληνικού πανεπιστημίου δεν υπάρχει επιλογή. Ο αγώνας για τις φοιτητικές εκλογές είναι και πάλι μονόδρομος, γιατί ο ΔΑΠίτης ξέρει ότι κανένας Παπαμιμίκος δεν πρόκειται να του συμπαρασταθεί στον αγώνα που δίνει σε Διοικητικά Συμβούλια και Γενικές Συνελεύσεις. Ο γνήσιος ΔΑΠίτης έχει μάθει εδώ και χρόνια να αγωνίζεται μόνος του χωρίς να βασίζεται σε Κεντρικές Γραμματείες, Γραμματείες Πόλης, προέδρους ΟΝΝΕΔ. Και κυριότερο, έχει μάθει να μην εγκαταλείπει ποτέ την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ακόμη και αν από μέσα του βρίζει την ίδια στιγμή τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ, πόσο μάλλον έναν πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ που εξελέγη όπως εξελέγη.

Στο κάτω κάτω, εν όψει μιας στρατηγικής νίκης του "εχθρού", είναι προτιμότερη μια μικρή αναίμακτη σύμπτυξη και αναδιοργάνωση δυνάμεων.

ΥΓ Για τη χρήση στρατιωτικής ορολογίας παρακαλώ όπως κατηγορήσετε (ή
αποδώσετε εύσημα κατά περίπτωση) στον Χρ. Γούδη: "Η σκέψη είναι από τη φύση της πολεμική, ενώ η πολιτική δεν είναι παρά ένα πολεμικό παίγνιο", Ανατομία της Δεξιάς, εκδ. Κάκτος 2007.

Συντάκτης: Κλίνατ' επί δεξιά


ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ: Δημοσιεύουμε την παραπάνω επιστολή γιατί πιστεύουμε ότι παρά τον κάπως επιθετικό τόνο, στην αρχή της, προς τον νέο Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, θα συμβάλει, ειδικά με τις τελευταίες παραγράφους,-παροτρύνσεις προς τους αγνούς ΔΑΠίτες, να ενεργοποιηθούν όσοι επέλεξαν να στηρίξουν Χατζή και τη δεδομένη στιγμή είναι απογοητευμένοι. Να ενεργοποιηθούν ώστε την άλλη Τετάρτη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να βγει και πάλι πρώτη δύναμη.
Είμαστε σίγουροι ότι αυτό θέλει ο Παπαμιμίκος,
όσο το θέλει ο Χατζής και όσοι τον στήριξαν...



http://dexiextrem.blogspot.com/2010/04/blog-post_6265.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου