Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ZEI XΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 1940!

Έχει να φάει και να πιει από το 1940. Και είναι ακόμη ζωντανός. Λόγος για τον 82χρονο Ινδό Πραχλάντ Τζανί ο οποίος υποστηρίζει πως δεν έχει βάλει τίποτα στο στόμα του τα τελευταία 70 χρόνια. Όταν τον ρωτούν πως επιβιώνει, ο ίδιος απαντά με «πνευματική δύναμη» («spiritual life-force»)... 

Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως τον κρατά στη ζωή μια γυναικεία θεότητα η οποία τον τροφοδοτεί με «ελιξίριο» μέσω μιας οπής που έχει στον ουρανίσκο του. Η περίπτωση του Πραχλάντ, αφού πρώτα δίχασε τις τοπικές κοινότητες της Ινδίας (με άλλους να τον θεωρούν «κινητό θαύμα» και άλλους τον «τρελό του χωριού»), πλέον τώρα απασχολεί και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας οι επιστήμονες των οποίων τον εξετάζουν σε κλινική του κρατιδίου Γκουτζαράτ. Στόχος τους είναι να βρουν το «μυστικό» του (εάν βέβαια υπάρχει κάτι τέτοιο) και εν συνεχεία, να το μεταβιβάσουν τόσο στους στρατιώτες όσο και στους απλούς πολίτες.

«Εάν όσα ισχυρίζεται, επαληθευθούν, θα φέρουν σημαντικές εξελίξεις στον χώρο της ιατρικής επιστήμης, θα μπορούμε να εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους ώστε να επιβιώνουν σε ακραίες, αντίξοες συνθήκες», σημειώνει χαρακτηριστικά o Δόκτωρ Ιλαβαζχάγκαν, διευθυντής του Ινστιτούτου Φυσιολογίας και Συγγενών Επιστημών των ινδικών ενόπλων δυνάμεων.
Η πλάκα είναι πως ο Πραχλάντ υποστηρίζει μέχρι στιγμής επάξια το «μύθο» του. Τις έξι ημέρες που βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση στο νοσοκομείο δεν έχει φάει ούτε έχει πιει τίποτα αλλά παραμένει ακμαίος και υγιής. Οι ιατροί θα περιμένουν άλλες 15 ημέρες προκειμένου να καταλήξουν σε συμπεράσματα.
Σημειώνεται πως οι περισσότεροι άνθρωποι δε μπορούν να ζήσουν χωρίς φαγητό για περισσότερες από 50 ημέρες ενώ η μεγαλύτερη απεργία πείνας που έχει καταγραφεί στα χρονικά είχε διάρκεια 74 ημερών.

View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου