Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Καλά μόνο αυτούς θα διαγράψει ο Σαμαράς;


Δίνουν και παίρνουν οι «λίστες διαγραφών» στις εφημερίδες μετά την ομιλία του Σαμαρά στην Καλαμάτα όπου δεν άφησε καμία πλέον αμφιβολία ότι επίκειται «ταμείο» στη ΝΔ.
Το ποιοι θα βρεθούν εκτός κόμματος είναι ένα θέμα που χειρίζεται αποκλειστικά ο ίδιος, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει διάφορους παρατρεχάμενους, ονόματα δεν λέμε προς το παρόν, να τροφοδοτούν  τα ΜΜΕ με λίστες, οι οποίες βέβαια συντάσσονται από που έχει η «πηγή» αντίπαλο στην εκλογική του περιφέρεια, ποιον δεν γουστάρει κλπ κλπ.
Αναδημοσιεύουμε λοιπόν μια από τις σχετικές λίστες που δημοσιεύεται σήμερα στο ΒΗΜΑ και διερωτώμεθα: Καλά μόνο αυτοί θα «ντουφεκισθούν» που λέει και ο Φαήλος; Νομίζω ότι οι πληροφοριοδότες του συγκροτήματος και των άλλων ΜΜΕ δεν είναι καλά πληροφορημένοι – ούτε καν στο κάδρο των αποφάσεων δεν είναι εδώ που τα λέμε.
Στην επιχείρηση «καθαρά ψηφοδέλτια» στις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι κκ. Αρ. Παυλίδης, Γ. Βουλγαράκης, Θ. Ρουσόπουλος , Ευ. Μπασιάκος και Π. Δούκας (οι απόψεις στη Ρηγίλλης διίστανται για το αν πρέπει να διαγραφεί). Η τύχη άλλων στελεχών θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της έρευνας των εξεταστικών επιτροπών της Βουλής για τη Siemens και το Βατοπαίδι, αλλά και από αυτήν για την οικονομία που προσανατολίζεται να ενεργοποιήσει το ΠαΣοΚ. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται οι νυν βουλευτές κκ. Αλ. Κοντός και Κ. Κιλτίδης για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, για τους οποίους υπάρχουν εισηγήσεις στη Ρηγίλλης να βρεθούν εκτός ΚΟ. Επίσης, στην κομματική ιεραρχία θεωρείται δεδομένο ότι εκτός ψηφοδελτίων θα είναι πάλι οι κκ. Σ. Τσιτουρίδης (επιμένει ότι θα τον κρίνει ο λαός του Κιλκίς), Μ. Λιάπης (λέει ότι δεν τον αφορά το θέμα), Γ. Αλογοσκούφης (έχει αναστείλει την κομματική του ιδιότητα), ενώ εσχάτως ετέθη και πάλι το όνομα του κ. Β. Μαγγίνα που δεν ήταν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές.
Με τις τελευταίες αναφορές του κ. Σαμαρά για αποτυχία της κυβέρνησης «να επανιδρύσει το κράτος », αλλά και τις παρασκηνιακές συζητήσεις υψηλόβαθμων κομματικών παραγόντων έχει μπει στο κάδρο και ο βουλευτής Α΄ Αθηνών και πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος, για τον οποίο λένε ότι πρέπει να αποχωρήσει μόνος του αφού είναι στο στόχαστρο των ψηφοφόρων της ΝΔ και στον «πάγο» από τη νέα ηγεσία. Ερωτηματικό παραμένει όμως όσον αφορά τον κ. Ι. Παπαθανασίου , για τον οποίο υπάρχει διχογνωμία ως προς το αν ευθύνεται ή όχι για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Στη Ρηγίλλης τα περισσότερα πυρά δέχεται ο κ. Αλογοσκούφης, ενώ απλώς ο κ. Παπαθανασίου είναι στον «πάγο».
Το πρόβλημα της Ρηγίλλης τις τελευταίες ώρες είναι ο κ. Παυλίδης, ο οποίος επιμένει ότι αύριο θα είναι παρών στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της ΝΔ. Γίνονται πολλές παρασκηνιακές επαφές ώστε να μεταπειστεί ο πρώην υπουργός να μην εμφανιστεί στη διάσκεψη και προκαλέσει, ενώ στο νησί επικρατεί ένταση από τους υποστηρικτές του κ. Παυλίδη. Αν επιμείνει και παραστεί, όλα είναι ανοικτά και δεν αποκλείεται να είναι ο πρώτος που θα διαγραφεί από τον κ. Σαμαρά.

View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου