Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Β.Αξιώτης : Τέλος στην ιδεολογική κάλυψη της τρομοκρατίας

"Ο νέος θάνατος ενός 15χρονου Αφγανού μετανάστη από την βόμβα αμετανόητων τρομοκρατών συγκλόνισε για ακόμα μια φορά το Πανελλήνιο.

Η Ελλάδα, μία από τις τελευταίες ανεπτυγμένες χώρες που εξακολουθεί να έχει ανοικτά ζητήματα με την τρομοκρατία, παρακολουθεί εδώ και πολλές δεκαετίες τις τρομοκρατικές οργανώσεις, με τους στόχους τους να πληθαίνουν, την παρουσία τους να επιτείνεται και την δράση τους να αναπτύσσεται.
Η ολοένα και διευρυνόμενη παρουσία τους οφείλεται στην πολιτική κάλυψη από συγκεκριμένους χώρους των τρομοκρατικών ενεργειών, την πρόσδοση ενός άλλοθι στην δήθεν ευγενή δράση τους, την αντιμετώπισή τους με ωχαδερφισμό και παθητικότητα.
Ήρθε η ώρα οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αντιδράσουν, να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε κάθε μορφή βίας, από όπου και αυτή αν προέρχεται, είτε από σφαίρες αστυνομικών, είτε από βόμβες τρομοκρατών. Κύριο μέλημα της δημοκρατίας είναι η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης. Κύριο χαρακτηριστικό μιας ευνομούμενης κοινωνίας είναι η συμμόρφωση όλων με το Σύνταγμα και τους νόμους.
Εμείς στην Κίνηση Ανανέωσης, νέοι άνθρωποι, απαλλαγμένοι από ιδεοληψίες και αναχρονιστικά στερεότυπα, εκφραστές της φιλελεύθερης νεολαίας, δεν θέλουμε να δούμε περισσότερα θύματα, δεν θέλουμε να δούμε άλλο αίμα νέων ανθρώπων να χύνεται στο βωμό της αυθαιρεσίας και της ανομίας, προερχόμενη είτε από επίσημα είτε από ανεπίσημα χέρια.
Θα σταθούμε ενάντια σε κάθε τέτοια λογική, θα καταδικάσουμε με παρρησία κάθε νοσηρό φαινόμενο, με πίστη στις αρχές της δημοκρατίας και της ισονομίας.
Γιατί όλοι πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, όσο αυτονόητο και αν θα έπρεπε να ήταν αυτό στην Ελλάδα του σήμερα.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του νέου θύματος της τρομοκρατίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου