Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

"Η ΟΝΝΕΔ των φτωχών προτάσεων"

http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_4198.html


"Η οικονομική κρίση αποτελεί θέμα που δύσκολα μπορεί να αποφύγει κανείς, ειδικά αν κατεβαίνει για Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Χιλιάδες νέοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία αλλά και με συνθήκες (εργασιακές και οικονομικές) που συχνά θυμίζουν μεσαίωνα. Στο περιβάλλον αυτό θα περίμενε κανείς να ακούσει προτάσεις φρέσκιες, με δυναμική και πάθος, ειδικά από νέους ανθρώπους που διεκδικούν τη ψήφο... χιλιάδων νέων ανά την Ελλάδα.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου σύμφωνα με δελτίο τύπου που αναρτήθηκε σε γνωστό blog της Θεσσαλονίκης (http://ta-anilia.blogspot.com/2010/03/blog-post_770.html) και διατύπωσε τις θέσεις του για το φλέγον θέμα που απασχολεί τους νέους. Παραθέτουμε τις σημαντικότερες προτάσεις του…

… Ειδικά για τους νέους δεν κοιτάμε μόνο στο σήμερα αλλά και στο αύριο. Σήμερα, η οικονομική κρίση μας κόβει τα φτερά. Είμαστε, όμως, νέοι. Είμαστε δημιουργικοί. Έχουμε αξιοπρέπεια. Θέλουμε να δημιουργήσουμε το δικό μας μέλλον. Πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας. Δεν μπορεί κανένας να μας κόβει τα φτερά. Πρέπει, λοιπόν, στο πλαίσιο της διεκδίκησης μιας συνολικής εθνικής πολιτικής για τη νεολαία, να βάλουμε το ζήτημα της νεανικής επιχειρηματικότητας ως πρώτη προτεραιότητα, να διεκδικήσουμε: στοχευμένες δράσεις χρηματοδότησης της νεανικής επιχειρηματικότητας, μέσα από το ΕΣΠΑ, παροχή κινήτρων και στήριξης για νέους επιχειρηματίες και πολιτικές για την καλλιέργεια νοοτροπίας νεανικής επιχειρηματικότητας και στις επόμενες γενιές.

Προσπαθώντας να εντοπίσω έστω και μία συγκεκριμένη πρόταση για τους νέους…απέτυχα! Ο Ανδρέας των Μη – Κυβερνητικών Οργανώσεων, ο Ανδρέας των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΥΑΘ και της ΤΡΑΜ ΑΕ, ο Ανδρέας της ΟΝΝΕΔ ΑΕ, δεν έχει τίποτα να προτείνει σε όλους όσους κολλάνε πραγματικά ένσημα, παρά μόνο προτείνει να περιμένουμε χρηματοδοτούμενα προγράμματα από το ΕΣΠΑ. Δηλώνει πως πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά δε μας λέει σε ποια ιδιωτική επιχείρηση έχει εργαστεί; Προβάλλει την ανάγκη νεανικής επιχειρηματικότητας που αυτός δεν επέδειξε κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας.

Το πρόβλημα του συγκεκριμένου υποψηφίου δεν είναι πως ανδρώθηκε ως κρατικοδίαιτος νεολαίος. Το πρόβλημα είναι πως στερείται προτάσεων. Ψάχνοντας το blog του δεν βρήκα ούτε μία πρόταση για οποιοδήποτε θέμα μπορεί να ενδιαφέρει έναν νέο παρά μόνο πως θα αλλάξει τις δομές της ΟΝΝΕΔ. Δεν είδα θέσεις για την οικονομική κρίση, την ανεργία, την εκπαίδευση, το περιβάλλον.

Την ίδια ώρα, οι συνυποψήφιοι του αναπτύσσουν πολιτικό λόγο για τα ζητήματα που απασχολούν την νεολαία. Χαρακτηριστική η προσπάθεια του Κώστα Χατζή να βγάλει την ΟΝΝΕΔ από την εσωστρέφεια και την στειρότητα του πολιτικού της λόγου. Σε επιστολή με τίτλο «12 προτάσεις για τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου» (http://www.kostasxatzis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=138%3A12-&catid=34%3Ablog&Itemid=18&lang=el), παραθέτει μία σειρά θέσεων.

Ανεξαρτήτως, του αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τις θέσεις των υποψηφίων, έχει αρχίσει να φαίνεται ξεκάθαρα η διαφορετική πολιτική προσέγγιση και η μελλοντική προοπτική της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας. Κενές λέξεις, ευχολόγια και συναντήσεις κορυφής άνευ περιεχομένου μπορούν να οδηγήσουν μόνο στη δημιουργία μίας φτωχής πολιτικά νεολαίας. Χρειάζεται φρεσκάδα, θάρρος και πρωτοτυπία για να πιστέψουν και να οραματιστούν οι νέοι. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου