Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

6+1 εκπλήξεις από το Έκτακτο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

parapolitika.gr

Εκτός από την ιστορική του αξία που είχε το Έκτακτο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, καθώς αυτό αποφάσισε τις καταστατικές αλλαγές για την εκλογή του νέου Προέδρου από τη βάση της οργάνωσης, είχε και πάρα πολλές εκπλήξεις. Για παράδειγμα δεν είναι τυχαίο ότι ο Σαμαράς επέλεξε το βήμα της νεολαίας για να στείλει τα μηνύματά του προς την εσωκομματική αντιπολίτευση. Εκτός από τις καρέκλες είχε και άλλα ενδιαφέροντα το Συνέδριο της γαλάζιας νεολαίας. Το parapolitika.gr κατέγραψε τις σημαντικότερες στιγμές της χθεσινής εκδήλωσης. Ας δούμε, λοιπόν, τι προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση σε μυημένους και μη.

1.Η στήριξη του Γραμματέα της ΔΑΠ Γιώργου Παπαδομιχελάκη στον Ανδρέα Παπαμιμίκο. Από τα ¨παιδιά¨ του Γιώργου Παπανικολάου ο Παπαδομιχελάκης, δήλωσε, όμως, ότι δεν μπορεί να κρίνει με κριτήριο τη φιλία. Κρίνει καθαρά πολιτικά και στηρίζει τον Ανδρέα Παπαμιμίκο για τις προτάσεις του και γιατί ο υποψήφιος πρόεδρος θέλει να κάνει όσα εκείνος προσπαθεί από την αρχή της θητείας του. Κρίνει πολιτικά και θα κρίνει πολιτικά και στο μέλλον. Η στήριξη του Παπαδομιχελάκη στον Παπαμιμίκο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

2.Ο υπέρμετρος εκνευρισμός και η μεγάλη ένταση ανάμεσα στους υποστηρικτές του Κώστα Χατζή και του Βασίλη Αξιώτη. Οι άνθρωποι του Χατζή μη μπορώντας ακόμη να δεχθούν τη δυναμική Αξιώτη ήταν έτοιμοι για να προκαλέσουν σύρραξη ανά πάσα στιγμή.

3.Μεγάλη έκπληξη και η προσχώρηση Ιωάννου στο στρατόπεδο Αξιώτη. Οι κακές γλώσσες λένε πολλά. Εμείς λέμε ότι ο Κώστας Ιωάννου ήταν μια απο τις καλύτερες παρουσίες στο. Μου άρεσε. Σε επίπεδο δυναμικής ο Ιωάννου δεν προσθέτει κάτι αλλά τρίτος και τέταρτος προσπάθησαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

4.Η επανεμφάνιση του έκανε και ο Γιώργος Καραγιάννης, ο «άνθρωπος» του Σπηλιωτόπουλου. Αυτό βέβαια δεν ήταν τόσο μεγάλη έκπληξη αφού τα παζάρια με διάφορους υποψηφίους για να καταλήξει τελικά στο Χατζή ήταν γνωστά από την προηγούμενη εβδομάδα. Μου κάνει, όμως, εντύπωση το γεγονός ότι κουβάλησε με καράβι από το ΤΕΙ Κρήτης περίπου 100 άτομα και δεν κατάφερε να δώσει στο Χατζή την απαιτούμενη ώθηση. Καλά τίποτα δεν είχε από την Αθήνα αυτός ο Χατζής;

5.Έκπληξη ήταν, όμως, και τα Ντοράκια . Σκληρά συντεταγμένοι πίσω από τον λαϊκό δεξιό Κώστα Χατζή να φωνάζουν «Ελλάς, Ελλάς, Αντώνη Σαμαράς» Κοίτα να δεις πως αλλάξαν οι καιροί.

6.Αρνητική εντύπωση μας προκάλεσαν τα πολλά μπλε καρτελάκια που απεμεναν στα αζήτητα μεχρι το απογευμα. Οι σύνεδροι δεν προσήλθαν και όταν ρωτήσαμε για τα αίτια, μας είπαν ότι υπήρχαν αρκετοί που δεν κλήθηκαν.

7.Παραστατικός εμφανίστηκε ο Βασίλης Αξιώτης βγάζοντας όταν έβγαλε απο το σακάκι του ένα χαρτί, λέγοντας ότι τελικά έχει τις υπογραφές. Εξάλλου φάκελο με υπογραφές παρέδωσε και ο Κώστας Ιωάνου στον Βασίλη Αξιώτη.

Τι διαπιστώνουμε, όμως, από αυτό το Συνέδριο της νεολαίας;

Πάνω από το 50% του Συνεδρίου ήταν υποστηρικτές του Παπαμιμίκου. Η ισχυρή δυναμική του Παπαμιμίκου ήταν έντονη σε όλα τα προηγούμενα προσυνέδρια αλλά τώρα επιβεβαιώθηκε για τα καλά.. Χθες απέδειξε ότι διαθέτει ισχυρότατα ερείσματα και στην Αθήνα, όπου η ομιλία του πνιγόταν στα χειροκροτήματα και στα συνθήματα των υποστηρικτών του, οι οποίοι μαζί με τους φίλους του Βασίλη Αξιώτη ήταν οι μόνοι που τήρησαν και τη ¨συμφωνία κυρίων¨ που μάθαμε ό,τι έιχε προηγηθεί. και όλοι από την Αθήνα. Οι υποστηρικτές Παπαμιμίκου και Αξιώτη έμειναν στο Συνέδριο μέχρι το τέλος. Οι υπόλοιποι του Χατζή μάλλον έπρεπε να επιστρέψουν πίσω στις πόλεις τους.

2 σχόλια:

  1. re file, se peiraxan ta ntorakia opos les pou fonazane gia to xatzi;;

    oi ntorikoi apo thn pleura papamimikou pou polemhsan to samara kai tora fonazane "ellas ellas antonis samaras" den se peiraxane;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. tin gamimeni pote tha apofasisete na tin peite esto kai gia mia fora? kai an kanete pos den tin xerete i den tin thymaste na sas thymiso ego.
    1)to episodeio to xekinise "stenos filos" toy papamimikoy.
    2)o ioannoy eixe kanei anakoinosei oti tha stirixei ton axioti apo tin proigoymeni imera kai gia apodeixei to egrafe i efimerida poy mas dosane.
    3)oso gia ta "ntorakia" xeroyme poly kala poion ypostirizoyn kai an nomizete i dithen den gnorizete einai i ypoopsifiotita toy papamimikoy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή