Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Ανοιχτή επιστολή ΟΝΝΕΔ Μεγάλης Βρετανίας

Γράφει η ΟΝΝΕΔ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

Προς κάθε ενδιαφερόμενο,

Με μεγάλη απογοήτευση αλλά και έκπληξη πληροφορούμαστε ότι κάποιοι προσπαθούν να εμποδίσουν την συμμετοχή των οργανώσεων εξωτερικού στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ. Οι οργανώσεις εξωτερικού της ΟΝΝΕΔ και αυτό μπορούμε να το διαβεβαιώσουμε όσον αφορά την ΟΝΝΕΔ Μ.Βρετανίας ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της κινητοποίησης του απόδημου ελληνισμού για τις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές δουλεύοντας πάντα υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Στηριζόμενη ως επί το πλείστον σε νέους επαγγελματίες αλλά και μεταπτυχιακούς φοιτητές, που δίνοντας τον καθημερινό τους αγώνα στα πλέον ανταγωνιστικά περιβάλλοντα της Ευρώπης είτε στον χώρο εργασίας τους είτε στο πανεπιστήμιο, είχαν πάντα την διάθεση να ασχοληθούν με τα κοινά μέσω της μεγαλύτερης ελληνικής οργάνωσης νεολαίας της Μ.Βρετανίας. Ήταν πάντα στην διάθεση του κόμματος σε όλες τις δύσκολες εκλογικές μάχες που δόθηκαν. Τις νικηφόρες μάχες. Αλλά και τις πιο πρόσφατες που αν και το αποτέλεσμα δεν ήταν το θεμιτό δεν το έβαλαν κάτω. Αφιερώνοντας τον ελεύθερο τους χρόνο αλλά και εις βάρος τις εργασίας τους ή των σπουδών τους όπου το απαιτούσαν οι περιστάσεις . Με πλήρη ανιδιοτέλεια, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, η ΟΝΝΕΔ για τους απόδημους έλληνες αποτελεί την γέφυρα επικοινωνίας με την αληθινή τους πατρίδα.

Ήταν όμως στην πρώτη γραμμή και στην διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών. Όταν η Νέα Δημοκρατία έκανε το πολυπόθητο άνοιγμα στην κοινωνία. Ήταν οι ΟΝΝΕΔίτες της Μ.Βρετανίας που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην μηχανογράφηση και την γραμματειακή υποστήριξη. Η ΟΝΝΕΔ Μ.Βρετανίας ήταν είναι και θα είναι ο βασικός πυλώνας της νεοδημοκράτικης συνείδησης στην πιο απομακρυσμένη ελληνική κοινότητα της Ευρώπης.

Η ΟΝΝΕΔ Μ.Βρετανίας, έστω και αν είναι η πιο απομακρυσμένη Νομαρχιακή Επιτροπή δίνει πάντα το παρόν στα φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ, στα συνέδρια έκτακτα και τακτικά πάντα με έξοδα των μελών της και πάντα με αξιοπρεπή παρουσία.

Η ΟΝΝΕΔ Μ.Βρετανίας θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ΟΝΝΕΔ όσο υπάρχει ΟΝΝΕΔ και όσο υπάρχει απόδημος ελληνισμός στην Βρετανία. Για τον λόγο αυτό η ΟΝΝΕΔ Μ.Βρετανίας επιβάλλεται να συμμετέχει στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ. Δεν γνωρίζουμε τους ακριβής λόγους που κάποιο προσπαθούν να μας εμποδίσουν από το να συμμετέχουμε. Ελπίζουμε να μην σχετίζεται με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ Μ.Βρετανίας και δήλωσε ομόφωνα την υποστήριξη της στον υποψήφιο για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο. Είναι μικροκομματικό και ανήθικο κάποιοι να προσπαθούν να παρέμβουν στις ανοιχτές διαδικασίες επειδή απλώς προδικάζουν το αποτέλεσμα της κάλπης. Δεν νοείται η νεολαία του κόμματος που τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της ψήφου του απόδημου ελληνισμού να εμποδίζει το δικαίωμα του εκλέγειν που έχουμε. Αν κάποιο θέλουν να σκέφτονται όπως το ΠΑΣΟΚ που δεν ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου για τον απόδημο ελληνισμό, εμείς θα σταθούμε απέναντι τους.

Όλοι δεχτήκαμε με ενθουσιασμό την απόφαση του προέδρου μας για εκλογή προέδρου ΟΝΝΕΔ από την βάση χωρίς χρίσματα, με γνώμονα πολιτικά κριτήρια. Οι απόδημοι έλληνες δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού να μην μπορούν να συμμετέχουν στην πιο ιστορική στιγμή της ΟΝΝΕΔ. Προσβλέπουμε λοιπόν στην επικύρωση της ψήφου των νέων του εξωτερικού στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης και της ιδεολογίας μας, του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Είμαστε οι καρποί του οράματος του Εθνάρχη μας Κωνσταντίνου Καραμανλή, για μια Ευρώπη ενωμένη, για μια Ελλάδα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό! Δεν θα επιτρέψουμε σε ευρωσκεπτικιστικούς κύκλους να βιάζουν το όραμα του Εθνάρχη μας. Αυτή είναι η στιγμή μας. Όλων μας!

Με τιμή

Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μ.Βρετανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου