Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Κάτι παίζει στη ΔΑΠ-ΝΦΚ Ρεθύμνου;;;;;;;;;;;

Μας έστειλε αναγνώστης την ακόλουθη ανταλλαγή μηνυμάτων στο group του Facebook της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ρεθύμνου...

Τα σχόλια δικά σας ...

---------------------------------------------------------------------

Panagiotis Plass: 24 Μαρτίου στις 11:45 μ.μ.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ρεθύμνου στηριζει, για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ, την υποψηφιότητα του Κώστα Χατζή.!



---------------------------------------------------------------------

Vagia Mousa: 26 Μαρτίου στις 10:45 π.μ. Απάντηση

χτες εστάλη μία ανακοίνωση από τον Παναγιώτη Πλασσαρά, προς τα μέλη του γκρουπ, με το οποίο ενημερώνει πως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ρεθύμνου στηρίζει Κώστα Χατζή. Ως creator του γκρουπ, καθώς και όλοι οι administrators (εκτός του Γ.Κ. που δεν καταφεραμε να επικοινωνησουμε μαζί του) θεωρήσαμε αναγκαίο να σας ενημερώσουμε για τα εξής¨

1. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ρεθύμνου, δεν έχει διοίκηση, καθώς δεν έχουν πραγματοποιηθεί εκλογές. Οποιοσδήποτε υποστηρίζει πως είναι υπεύθυνος πόλης, προφανώς και ψεύδεται, διαφορετικά ας μας κοινοποιήσει το πρακτικό των εκλογών.

2. ως εκ τούτου κανένας που αυτοανακηρύσσεται υπεύθυνος πόλης, καταστρατηγώντας και τις βασικές δημοκρατικές αρχές που διέπουν τη φιλελεύθερη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν μπορεί να αποφασίσει τι θα στηρίξει ολόκληρη η οργάνωση και να μετατρέπει το γκρουπ της ΔΑΠ σε γκρουπ υποστήριξης υποψηφίου.

Το γκρουπ αυτό δημιουργήθηκε για την υποστήριξη και προώθηση των φιλελεύθερων αρχών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τοκαπηλεύεται ευκαιριακά για άλλους λόγους.

Λυπούμαστε που αναγκαστήκαμε να παρέμβουμε, αλλά δεχτήκαμε πολλά μηνύματα από τα μέλη:

Μούσα Βάγια
Καμπούρη Μαρία
Αβραμίδης Μιχάλης
Τσούκας Βαγγέλης
Κατίρη Κούλα
Μανωλούκου Κατερίνα

---------------------------------------------------------------------

Panagiotis Plass: 27 Μαρτίου στις 12:47 π.μ. Απάντηση

Θέλω να ζητήσω εκ των προτέρων συγγνώμη απ’ τα μέλη του group για την ακούσια εμπλοκή τους στα εσκεμμένα μικροπολιτικά παιχνίδια κάποιων και των παρατρεχάμενων παρά αυτών , αλλά είναι τόσο λεπτό το ζήτημα που πιστεύω ότι οφείλω να απαντήσω τόσο για το ότι θίχτηκε η προσωπικότητά μου και η αξιοπρέπειά μου όσο και οι εκατοντάδες φοιτητών και στελεχών που ψηφίζουν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ρεθύμνου υπό την προεδρεία μου αλλά στηρίζουν και εμένα προσωπικά.

Θα ήθελα να ενημερώσω ότι οποιαδήποτε θέση έχω ή είχα μέσα σ αυτήν την παράταξη ουδέποτε τη κατέλαβα με αισχρά και δόλια μέσα αλλά με την προσωπική μου διαδρομή και την αξία μου, πάντα όμως μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Δεν ξέρω όμως αν θυμάστε κάποιοι τις προτάσεις που μου κάνατε σε μια καφετέρια του Ρεθύμνου μαζί με κάποιες «κυρίες» , μερικές απ τις οποίες απ ότι είδα προσυπογράφουν τη κίνησή αυτή χωρίς να ξέρω βέβαια αν εδώ οι υπογραφές είναι εν γνώσει τους, όπως ακόμα τις θέσεις και τα προνόμια που μου τάζατε αν έρθω με το μέρος σας και αν παίξω τα μικροπολιτικά σας παιχνίδια σε βάρος άλλων στελεχών της παράταξης. Επιπρόσθετα δεν ξέρω αν θυμάστε τη στάση μου και την επαναλαμβανόμενη ρήση μου ότι «δεν θα λομπισω με κανέναν σε βάρος της παράταξης ..είμαι μόνο με το καλό της ΔΑΠ Ρεθύμνου».

Το καλοκαίρι πριν με τιμήσουν τα στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ρεθύμνου, δίνοντάς μου το τιμόνι της παράταξης με διαβεβαίωσε ο τέως όπως και ο νυν γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Ελλάδος , και ενώ ζητούσα συνεχώς και επίμονα τη διεξαγωγή εκλογών, ότι διορισμένος και εκλεγμένος είναι το ίδιο ακριβώς ,με τις ίδιες αρμοδιότητες όπως και ευθύνες. Με διαβεβαίωσαν επίσης, πως με την πρώτη ευκαιρία θα έρθουν στο Ρέθυμνο και για το τυπικό της υπόθεσης. Με τη δήλωσή « 1. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ρεθύμνου, δεν έχει διοίκηση, καθώς δεν έχουν πραγματοποιηθεί εκλογές. Οποιοσδήποτε υποστηρίζει πως είναι υπεύθυνος πόλης, προφανώς και ψεύδεται, διαφορετικά ας μας κοινοποιήσει το πρακτικό των εκλογών.

2. ως εκ τούτου κανένας που αυτοανακηρύσσεται υπεύθυνος πόλης, καταστρατηγώντας και τις βασικές δημοκρατικές αρχές που διέπουν τη φιλελεύθερη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν μπορεί να αποφασίσει τι θα στηρίξει ολόκληρη η οργάνωση και να μετατρέπει το γκρουπ της ΔΑΠ σε γκρουπ υποστήριξης υποψηφίου.» αναιρείτε τη δικαιοδοσία τέως και νυν γραμματέα και τις δηλώσεις που έγιναν και πιστοποιούν τα λεγόμενά μου σε κεντρική ολομέλεια ;

Απ τη στιγμή πιστεύω που πήρα το χρίσμα από τον ίδιο το γραμματέα μέσα σε ολομέλεια ομόφωνα, και δεν είναι το Ρέθυμνο η μόνη πόλη που συμβαίνει αυτό, δεν καταλαβαίνω το σκοπό της δήλωσης αυτής.

Μήπως η αξία και η σκοπιμότητα της «βαρυσήμαντης» αυτής δήλωσης είναι ο παραγοντισμός; Μήπως βλέπετε ότι χάνετε πλέον τα ηνία και μαζί με αυτά την ψυχραιμία σας; Ή τέλος, μήπως στηρίζετε άλλον υποψήφιο και δεν σας βγαίνουν τα κουκιά απ’ το Ρέθυμνο; Γιατί τόσο καιρό που έτρεχα από τη συγκεκριμένη θέση και καταβαλλόμουν απ τους πάντες στα αμφιθέατρα στις συνελεύσεις, στα Δ.Σ. , στις συγκλήτους δεν ακούστηκε τίποτα για τη θέση μου παρά μόνο τώρα που πλησιάζουν εκλογές της ΟΝΝΕΔ;

Επιτρέψτε μου, λοιπόν βάσει των παραπάνω να συνεχίσω να είμαι γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ρεθύμνου και με τη συνέχεια να στηρίζω εγώ και η παράταξη που εκπροσωπώ, τον Κώστα Χατζή , τον υποψήφιο για την προεδρεία της ΟΝΝΕΔ συναποφασίζοντας και όχι απαιτώντας μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Η κεντρική διοίκηση που αποτελείται από τη γραμματεία και τους υπευθύνους των τμημάτων πήρε μια απόφαση και εγώ απλά έπρεπε να την ακολουθήσω και όπως έκαναν οι άλλες ΔΑΠ ανά την Ελλάδα να την υποστηρίξω μέσα απ το group.

Αγωνίζομαι τόσα χρόνια για μια καθαρή, φιλελεύθερη και πάνω απ όλα αυτοδιοικούμενη παράταξη. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να προτάσσω το ανάστημά μου σε όποιον προσπαθήσει να πράξει το αντίθετο και ότι θα αγωνίζομαι για τη διαφάνεια όσο και αν δεν αρέσει αυτό σε κάποιους.

Τέλος να σας ενημερώσω ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ρεθύμνου λόγω των τελευταίων εξελίξεων έχει νέο αυτοδιοικούμενο group στο facebook και θα παρακαλούσα τα μέλη να βγουν απ το υπάρχον και να ενταχθούν στο παρακάτω.


ΠΛΑΣΣΑΡΑΣ Χ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

---------------------------------------------------------------------

Manolis Agraf: 27 Μαρτίου στις 1:01 π.μ. Απάντηση

Θα ηθελα να κανω με τη σειρα μου 2-3 παρατηρησεις, αν και παντα ανηκα σ' αυτους που πιστευαν πως ο συνδικαλισμος γινεται στις συνελευσεις και τα τραπεζακια, και το τρεξιμο στη νυχτα και στο πανεπιστημιο, και οχι στο facebook.

1) αν με βοηθα η μνημη μου, και η μνημη των μελων, που σαφως υποτιμαται σημερα, (γιατι πολλοι θεωρουν πως μαυρες σελιδες στην ιστορια της παραταξης ξεχαστηκαν, και πως μπορουν να ξανατρυπωσουν, εστω και απο το fb, στη Δαπ ρεθυμνου) μεχρι να ερθει το αθλιο αυτο mass message ημασταν τοσο εγω οσο και ο παναγιωτης admins στο group. η αφαιρεση μας απο τη λιστα των διαχειριστων εγινε για να μη μας δοθει η δυνατοτητα να απαντησουμε? αυτο που θεωρω εξ ορισμου αντιδημοκρατικο ειναι να μην εχει ουτε ενας φοιτητης, ουτε ενας δαπιτης του ρεθυμνου τη δεδομενη στιγμη δυνατοτητα ελεγχου ενος group φοιτητικης παραταξης στο ρεθυμνο, αλλα να την εχουν διαφοροι μερικοι εκ των οποιων οδευουν προς επετειο δεκαετους ενασχολησης με τη Δαπ Ρεθυμνου, και σαφως οχι ευπροσδεκτης απο εμας τους κατω.

2)Η επιλογη του γραμματεα και της γραμματειας πολης και ο διορισμος μας, αν θελετε, εγινε μεσα σε ολομελεια της Δαπ ρεθυμνου, απο τεως γραμματεα δαπ ΑΕΙ και με την απολυτη συναίνεση της απερχομενης γραμματείας. Αντίρρηση δεν ακούστηκε τοτε, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ως μελη, επιτρεψατε μου να οριζω αυτους που ειναι ακομα φοιτητες, που τρεχουν, επενδυουν χρονο και χρημα στην παραταξη, και οχι αυτους που την επικαλουνται ή την παζαρευουν μετα την αποφοιτηση τους). το τυπικον της εκλογης καθυστερει, αλλα, να ειστε βεβαιοι, οχι απο εμας. Παραταυτα, Η νομιμοποιηση απο τα στελεχη μας αρκει για να κανουμε τη δουλεια μας, δεν θα ουρλιαζουμε σαν καποιες υστερικες(??) επειδη δεν εχει φτασει ακομα το ονομα μας σφραγισμενο στα κεντρικα για να τρεφουμε ελπιδες λαμπρης κομματικης σταδιοδρομιας.

3)Η αποφαση για επισημη στηριξη στον Κωστα Χατζη, προεκυψε μετα απο συνεδριαση της Γραμματείας Πόλης, η οποια, οσο και να μην την αναγνωριζουν καποιοι (μερικες μερες της εβδομαδας-οταν δεν τους βολευει) απολαμβανει πληρους στηριξης απο την Κεντρικη Γραμματεια ΔΑΠ ΑΕΙ. Οπως και στις υπολοιπες πολεις, μετα απο συζητηση και ψηφοφορια καταληξαμε σε εναν υποψηφιο.Οι εκλογες της ΟΝΝΕΔ ειναι κατι που μας αφορα ολους, και ιδιαιτερα τη ΔΑΠ ρεθυμνου η οποια εχει μια ευκαιρια να δωσει ενα δυνατο παρον στην ΟΝΝΕΔ και στο Κομμα χωρις τη διαμεσολαβηση "καλοθελητων αποφοιτων" που τρεχουν για officia και μεταπτυχιακα. Εννοειται πως ειμαι βεβαιος πως σε περιπτωση που η ΔΑΠ δηλωνε επισημα τη στηριξη της στο Βασιλη Αξιωτη, δηθεν παραπονα δε θα υπηρχαν απο δηθεν μελη. Ομοιως για τον Παπαμιμικο και τον παρατρεχαμενο. Απλα τα polls δινουν αλλα και τα κουκια δε σας βγαινουν. και στο μυαλο καποιων, αν δεν μπορουν να δωσουν αυτοι τη ΔΑΠ ρεθυμνου καπου, δεν μπορει να τη δωσει κανεις πουθενα. Η ΔΑΠ θα παει μονη της εκει που πρεπει να παει.

4) Θα ηθελα, τελος, να ευχαριστησω ολα τα παιδια της Δαπ ρεθυμνου, τους αγνους Δαπιτες, που παρα τα οσα εχουν ακουσει συνεχιζουν την καλη δουλεια χωρις να ξενερωνουν, γιατι δε ζητουν τιποτα για τον εαυτο τους, και εχουν φτασει σημερα να διεκδικουν σθεναρα ΔΥΟ τμηματα στο Ρεθυμνο. και ολους οσους παρα την καμπανια δυσφημισης που οργανωθηκε και διεξηχθη απο συγκεκριμενα lobbακια εκτος ρεθυμνου πλεον (ευτυχως) μας αγαπουν και μας στηριζουν στις αποφασεις μας και στο εργο μας.

Στο τελευταιο αντιπαραβαλλω το 0/9 τμηματα της χρονιας των μεγαλων στελεχων που θα εγραφαν κατα τα αλλα ιστορια/ το κοψιμο ψηφων περυσι απο αυτους που αγαπουσαν τη ΔΑΠ/ τα ονειρα για μεταπτυχιακα και φοιτητοπατεριληκια στο ρεθυμνο στην πλατη της παραταξης/ την αποπομπη υπευθυνου πολης απο συντονιστικη ομαδουλα που ηρθε να σχεδιασει "το μελλον της Δαπ ρεθυμνου"/ τις καθ' ολα ξεκαρδιστικες δραματικες παραστασεις με ολους αυτους που διαριγνυουν τα ιματια τους στο ονομα της ΔΑΠ να φιλονικουν για το ποιος αγαπαει περισσοτερο την παραταξη/ μεχρι και τον ισχυρισμο οτι συμμετειχαμε, μαζι με αλλους, στην επιτροπη αξιολογησης των υποψηφιων για ΠΜΣ, λες και ειμαστε μελη ΔΕΠ.Οσο Ο καθε βασιλακης καιλας και ο καθε επιδοξος πολιτευτης προσπαθει να προωθει την ατζεντα των προσωπικων του συμφεροντων και της κλαψας του για τα ανεκπληρωτα ονειρα του μεσα απο τη ΔΑΠ ή ακομα πιο γελοιοδως απο το γκρουπακι στο facebook, τοσο θα χανει σε αξιοπιστια η παραταξη. για αυτο το λογο συγκρουστηκαμε, απο την πρωτη στιγμη, με τετοιου ειδους πρακτικες, ακομα και με κινδυνο να μας πνιξουν τα απονερα της κρισης. Γυριστε λοιπον μερικοι στις πολεις σας, βρειτε ισως μια δουλεια και αρχιστε να κανετε κατι εκει, αν δεν μπορειτε να ζησετε χωρις συνδικαλισμο, και αφηστε τη ΔΑΠ στους εκαστοτε Δαπιτες. Ισοβια συμβαση με τη ΔΑΠ δεν εχει κανεις. προς γνωση και συμμορφωση καποιων, δεν θα σταματησει η ΔΑΠ Ρεθυμνου να συγκρουεται με τετοιου ειδους λογικες, και να θυμαστε οτι ο επομενος που θα προσπαθησει να καβαλησει την παραταξη για να δει μεχρι που θα τον παει, μαλλον θα πεσει πολυ νωριτερα απο οσο υπολογιζει.

Υ.Γ.

Ευχαριστουμε ολα τα παλαιοτερα στελεχη που πονανε την παραταξη. “Παραδοξως”, το μονο που θελουν αυτοι να ξερουν απο εδω κατω ειναι ποσο καλα ειναι τα αποτελεσματα των φοιτητικων εκλογων.

Τελος, σας καλουμε ολους στο νεο, καθαρο και αυτοδιαχειριζομενο γκρουπ της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ρεθυμνου, στο link:

3 σχόλια:

  1. Ευτυχώς οι εξελίξεις θα είναι τέτοιες μετά την εκλογή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ,ώστε η Μούσα, γνωστή και ως ''πάτρωνας του Ρεθύμνου'' δεν θα έχει λόγο ύπαρξης στην Οργάνωση.
    Αρκετά σας ανεχτήκαμε κυρία Μούσα!
    Ως πότε θα ''πουλάτε" την ΔΑΠ Ρεθύμνου?
    Ως πότε θα δημιουργείτε δήθεν εχθρούς, ώστε να έχετε λόγο ύπαρξης?
    Οι μάσκες έπεσαν!!!

    Στο καλό!Δεν θα λείψετε σε κανέναν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xaxaxaxaxa....kai meta thn mousa exoun kai alloi seira.....EPESAN OI MASKES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί η Μούσα να έχει φύγει και κατά τη γνώμη σας να έχουν πέσει και οι ΜΑΣΚΕΣ, αλλά πλανάστε πλάνην οικτράν. Δεν έχουν πέσει ακόμα όλες!!! Υπάρχουν κι άλλες μάσκες να πέσουν. Και για όσους δεν το πιστεύουν θα δουν ιδίοις όμμασι σε λίγο καιρό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή