Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

Ο Παπαμιμίκος και η ΟΝΝΕΔ ... όπως την επιθυμεί

Γράφει η Γαλάζια Νεολαία

"Το Γαλάζιο Χρηματιστήριο"

Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ΟΝΝΕΔ γνωρίζουν άριστα τη γενιά των Golden Boys, που επί κυβερνήσεως Καραμανλή στελέχωσαν το κράτος και συνέβαλλαν τα μέγιστα στη εκλογική κατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες Βουλευτικές Εκλογές. Ο Παπαμιμίκος από το γραφείο Στυλιανίδη, μέλος του ΔΣ της ΕΥΑΘ και της ΤΡΑΜ ΑΕ. Ο Τοκάκης σύμβουλος επικοινωνίας του Αλογοσκούφη μέλους του ΔΣ της ΕΡΤ. Ο Πάνου σύμβουλος του Βουλγαράκη υπεύθυνος καθοδήγησης της νεολαίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Τα «άξια» αυτά τέκνα του νεοφιλελευθερισμού έχουν επιστρέψει τώρα και δεν κρύβουν τις προθέσεις τους. Σε πρόσφατο άρθρο τους σε γνωστό blog (http://www.parapolitika.gr/), με τίτλο «Η στρατηγική ήττα Χατζή και συμφωνία με Καραγιάννη» ξεδιπλώνουν το πλούσιο ταλέντο που τους ανέδειξε…! Μιλάνε για limit up – limit down προσώπων λες και γράφουν για μετοχές ή για δομημένα ομόλογα, αναφερόμενοι προφανώς στη δυναμική που κάποιοι εμφανίζουν ως προσωπικότητες. Μιλάνε για σχολές και οργανώσεις που κάποιος «πουλάει στο χρηματιστήριο της ΟΝΝΕΔ», προφανώς κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.

Η λογική τους είναι εμφανής, όπως και η ΟΝΝΕΔ που επιθυμούν να δομήσουν. Μία ΟΝΝΕΔ χρηματιστήριο που όλα τα μέρη της, όλες οι μετοχές της θα βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση. Μία ΟΝΝΕΔ στην οποία θα ισχύει ο νόμος της αγοράς … αλλά και ο νόμος των κερδοσκόπων. Μία ΟΝΝΕΔ όπου μέλλον θα έχουν μόνοι όσοι επενδύουν σε βαριά χαρτιά.

Μπορεί οι ίδιοι να επιθυμούν να «καταλάβουν» την ΟΝΝΕΔ γιατί μόνο έτσι αυξάνουν τη δική τους διαπραγματευτική δύναμη, αλλά ας μην ξεχνούν πως παράλληλα με αυτούς τόσα χρόνια υπήρχαν και χιλιάδες άλλοι νέοι οι οποίοι δεν υπηρέτησαν την πατρίδα τους και την παράταξη τους σε υπουργεία και θέσεις διοικητικών συμβουλίων. Είναι όλοι αυτοί οι νέοι που εργάζονται σε απλές, καθημερινές δουλειές, που υπηρέτησαν κανονικά τη θητεία τους στο στρατό και οι οποίοι δεν έχουν και δεν ενδιαφέρονται για «μετοχές να διαπραγματευτούν» … καθώς αξία τους δίνει το ήθος και η μαχητικότητα τους. Όλοι αυτοί οι νέοι στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου ΟΝΝΕΔ θα δώσουν τη δική τους απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου