Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

"6 Προσυνέδρια 6 Νίκες Χατζή"


Χτες με το προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ στην Πάτρα κλείνει ο κύκλος των πέντε προσυνεδρίων (Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ηράκλειο, Πάτρα) της ΟΝΝΕΔ, που γίνονται έξι αν προσθέσει κανείς και το έκτακτο συνέδριο της Αθήνας. Στην ουσία δεν επρόκειτο για κάποια προσυνεδριακή διαδικασία αλλά για εκδηλώσεις – σε ξενοδοχεία κατά βάση - που οι τέσσερις υποψήφιοι μπορούσαν να απευθυνθούν στους νέους της Νέας Δημοκρατίας.

Η αρχή έγινε από τα Γιάννενα. Όλοι γνώριζαν ότι το Πανεπιστήμιο εκεί έχει ταχθεί ανοιχτά με τον Χατζή, όμως κανείς δεν περίμενε ότι στον πανικό του πάνω, το στρατόπεδο του Παπαμιμίκου (ναι, ναι εκείνου του Παπαμιμίκου της ΟΝΝΕΔ ΑΕ, της ΕΥΑΘ ΑΕ και της ΤΡΑΜ ΑΕ) θα αναγκαζόταν να μεταφέρει κόσμο από τη Θεσσαλονίκη για να μην έχει η αίθουσα στο “DU LAC” μόνο υποστηρικτές του Χατζή. Ο Αξιώτης κάτι προσπάθησε να κάνει με κόσμο από την Αθήνα, αλλά από τότε η υποψηφιότητά του ψυχορραγούσε. Στα Γιάννενα λοιπόν (που η ΔΑΠΑΡΑ θα ναι πάντα πρώτη που λέει το σύνθημα) σημειώστε Χατζής.

Μετά από μια εβδομάδα ακολούθησε η Θεσσαλονίκη. Δάκρυα και ιδρώτας είχαν προαναγγελθεί για την υποδοχή του λαϊκού ήρωα Παπαμιμίκου. Αμ δε, ενώ είχε κλειστεί αρχικά ολόκληρο το Βελλίδειο για την υποδοχή του «καθαρού παιδιού», δύο ημέρες πριν την εκδήλωση το πρωτοπαλίκαρο του Παπαμιμίκου (Άκης Νούλης) ενημέρωσε την διοίκηση της Ρηγίλλης ότι επιθυμούν την κράτηση μόνο του 1/3 της αίθουσας. Κάτι δεν είχε πάει καλά στην κινητοποίηση…Την ώρα του προσυνεδρίου περίπου 800 άτομα βρίσκονταν στην αίθουσα, θεωρητικά δεδηλωμένοι όλοι υποστηρικτές του Παπαμιμίκου, φευ όμως, οι 300 μόνο φώναζαν για τον εταιριάρχη. Από την άλλη ο Χατζής με την διοργάνωση μίας εκδήλωσης 300 ατόμων στην παραλία της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη μέρα έδειξε ότι στην συμπρωτεύουσα το παιχνίδι είναι ανοιχτό. Από σεβασμό και μόνο επειδή σπούδασε σε αυτήν την πόλη (Λαρισαίος είναι μην το ξεχνάμε) σημειώστε Παπαμιμίκος.

Την επόμενη μέρα στην Καβάλα είχαν πάρει από νωρίς θέση οι ίδιοι 300 μαζί με την παραπαίουσα ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής. Κοιταζόντουσαν μεταξύ τους και κόμπαζαν ότι στην Βόρειο Ελλάδα ο Παπαμιμίκος σαρώνει, άλλο που δεν είχαν ούτε έναν καβαλιώτη ανάμεσα τους. Η χαρά όμως δεν κράτησε πολύ, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το προσυνέδριο 500 δαπίτες από το ΤΕΙ της Καβάλας, το ΤΕΙ των Σερρών και το ΑΕΙ της Ξάνθης μπήκαν στην αίθουσα και ενώθηκαν με τους 100 καβαλιώτες υποστηρικτές του Κώστα του Χατζή. Οι πιο υποψιασμένοι Άκης Νούλης και Σάκης Ιωαννίδης είχαν καταλάβει τι έγινε και το χρώμα του προσώπου τους ήταν σαν λευκός τοίχος. Η ομάδα Καραγιάννη (Άρης Σπηλιωτόπουλος) που ελέγχει το σύνολο των μαζικών οργανώσεων στην Βόρειο Ελλάδα είχε ταχθεί ανοιχτά στο πλευρό του Χατζή. Στην Καβάλα σημειώστε Χατζής.

Εδώ κάπου μεσολαβεί το έκτακτο συνέδριο της Αθήνας, ήταν προφανές και όλοι το γνώριζαν ότι το κάστρο του Χατζή ήταν η Αθήνα. Λίγοι όμως περίμεναν 2000 άτομα να ζητωκραυγάζουν για τον – και εκλεκτό του Σαμαρά- Χατζή. Από την άλλη οι ίδιοι 300 Θεσσαλονικείς με την συνδρομή 200 ομοϊδεατών τους προσπαθούσαν συνεχώς να δυναμιτίσουν το κλίμα. Στην Αθήνα να μην σημειώσετε Χατζής. Να ρωτήσετε έστω και ένα νέο που παραυρέθηκε στο ΣΕΦ.

Η Κρήτη είχε φορέσει τα καλά της και περίμενε τους υποψηφίους. Ήταν από καιρό γνωστό ότι οι οργανώσεις, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Ηρακλείου, ΑΕΙ Ρεθύμνου και Πολυτεχνείου Κρήτης δίνουν αγώνα για τον Χατζή. Ενώ και το ΑΕΙ του Ηρακλείου στηρίζει τον Βασίλη Αξιώτη (πρέπει να βραβευτεί για αυτό, είναι το μόνο περιφερειακό πανεπιστήμιο που στηρίζει τον Αξιώτη). Ο Παπαμιμίκος στην Κρήτη αρκείται στο κλειστό και αραχνιασμένο σύστημα της ΟΝΝΕΔ Χανίων, του σκληρού μητσοτακισμού (αφού είπαμε σε άλλον κλείνει το μάτι ο Πρόεδρος Αντώνης).

Ήταν μία γιορτή της Δημοκρατίας με τιμώμενο τον Κώστα Χατζή και οικοδεσπότη τον Θανάση Μαυρομάτη, πρωτοπαλίκαρο τιυ Καραγιάννη από το ΤΕΙ Ηρακλείου.

Και καταλήξαμε εσχάτως στην Πάτρα, μία πόλη που δεν έχει διοίκηση η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ τα τελευταία δύο χρόνια. Με ευθύνες για αυτό συγκεκριμένες και συγκεκριμένων ανθρώπων. Οι οποίοι είτε στηρίζουν τον Αξιώτη είτε τον Παπαμιμίκο. Για αυτόν ακριβώς το λόγο το 70% της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ στηρίζει σθεναρά από την αρχή της προεκλογικής περιόδου τον Κώστα Χατζή. Απόδειξη και η σημερινή μεγαλειώδη υποδοχή που επιφύλαξαν στον Χατζή. Φαίνεται ότι το παιχνίδι έχει μάλλον κριθεί. Ο Χατζής, με την παράλληλη υποστήριξη του γραφείου του Σαμαρά, θα κόψει πρώτος το νήμα στις 18 Απριλίου."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

1 σχόλιο:

  1. helloooo...prwtaprilia einai ayrio kai oxi prox8es pou anarth8hke ayto to keimeno...
    to paixnidi oxi mono den exei kri8ei...to anti8eto malista..to paixnidi twra arxizei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή