Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ

Μία επιστολή με ημερομηνία Ιουλίου 2009. Έχει μερικά αξιοπρόσεκτα δεδομένα ...

Πρόεδρε,

Τούτη την ώρα είσαι θυμωμένος και στενοχωρημένος. Θυμωμένος για την ψεύτικη εικόνα εμφυλίου που πλασάρεται σε ΜΜΕ και blogs. Στενοχωρημένος γιατί δεν ήθελες να προσθέσεις ακόμα ένα πρόβλημα στο Μαξίμου , τον οποίο τόσο πολύ στηρίζεις όλα αυτά τα χρόνια.

Τα ξέρω όλα Πρόεδρε…

Ξέρω ότι η σκηνοθετημένη ένταση εκπορεύεται από δύο ανθρώπους: τον Αλογοσκούφη και τον Βουλγαράκη. Οι δυστυχείς, είναι τόσο απελπισμένοι, που έφτασαν να στήνουν κόντρες στους πιτσιρικάδες για να διεκδικήσουν την πολιτική τους επιβίωση. Βλέπεις, όσο ήταν καβάλα στ’ άλογο, ήταν όλα καλά. Τα «παιδιά» τους τα είχαν τακτοποιημένα με μουσαντένια μεταπτυχιακά και κρατικοδίαιτες θεσούλες. Τώρα, όμως, βλέπουν την Οργάνωση ως το τελευταίο όπλο για την πολιτική τους νεκρανάσταση. Ο κύριος καθηγητής, που μοστραριζόταν και για δελφίνος, τώρα ανησυχεί αν θα επανεκλεγεί. Και ο «αγαπημένος» της Ντόρας, φοβάται μήπως φάει σουτ από το ψηφοδέλτιο, μαζί με όσους έβαλαν «το δάχτυλο στο μέλι». Και βάζουν τα τσικό να κάνουν βαβούρες για νάχουν κι αυτοί οι έρμοι κάτι να παζαρέψουν πριν τις εκλογές. Αλλά και για την «επόμενη μέρα», όποτε έρθει…

Ξέρω, βέβαια, ότι τα τσικό, είναι πολιτικά ανύπαρκτα, κι αυτό σε τσαντίζει ακόμα περισσότερο. Ο Κατσαφάδος, που τον έβαλες και γραμματέα, αμφιβάλλω αν ξέρει που είναι το γραφείο του στα κεντρικά. Μόνο για φωτό δίπλα στο Μεγάλο ερχόταν, για το προεκλογικό του φυλλάδιο, στην Α΄ Πειραιώς ντε… Δεν πρέπει να έχει υπάρξει πιο αδρανής γραμματέας Κ.Ε. στην ιστορία της Οργάνωσης. Κι ο Ιωαννίδης, που τον έχουν και στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας οι «σοφοί» του κόμματος να αμείβεται, πρέπει να έμαθε τα γραφεία πρόσφατα, όταν ήρθε κι έκανε τον τραμπούκο και τάσπαγε, έτσι, για να τον χαίρονται κι οι «ακαδημαϊκοί», που και να θέλουν πλέον δε μπορούν να τον μαζέψουν…

Ξέρω ότι τα παιδιά έχουν σχέση με νύχτα, μπουζούκια κλπ. Όπως κι ο Πετράν…Μιλάμε για χοντρές κονόμες… Ξέρεις τι είναι στο ένα κινητό να κανονίζεις εκδήλωση του Ινστιτούτου και στο άλλο να κανονίζεις πρώτο τραπέζι πίστα, με όλα τα…παρελκόμενα, για να κλικάρεις Δαπιτάκια. Όχι ότι κι εσύ δεν έχεις τέτοια άτομα, αλλά παλεύεις να τους μαζέψεις…

Όλα τα ξέρω Γιώργη…

Ξέρω ότι η Ντόρα τρίβει τα χέρια της και γελάει…. Μπρρ….Κι ας το παίζουν ουδέτεροι οι δικοί της. Βλέπεις η Ντόρα δεν είναι ερασιτέχνης, να φανεί ότι σε υπονομεύει, άρα μαζί σου και το Μεγάλο. Αλλά έχει τον τρόπο της, για να βρίσκουν περάσματα δημοσιότητας οι άλλοι και να αποκλείεται η δική σου φωνή. Θυμάσαι άλλωστε το περσινό καλοκαίρι. Τότε, που παραλίγο να σκάσεις απ’ τη στενοχώρια και δεν ήξερες από πού να φυλαχτείς. Κι όταν έρθει η ώρα, θα τα μαζέψει εκείνη τα παιδιά. Θάναι βέβαια χαμηλά στην ιεραρχία, αλλά θάχουν μια αγκαλιά κι αυτά, τώρα που ορφάνεψαν από Υπουργούς και «μπαμπάδες».

Κι άλλα ξέρω Πρόεδρε…

Ξέρω ότι κι ο Κομοτηνιός τόχει βάλει το χεράκι του. Για άλλους λόγους βέβαια. Αλλά αυτός απαλλάσσεται, λόγω αλαζονείας….

Ξέρω ότι εσύ ζήτησες να φύγεις. Επίμονα. Την ίδια μέρα που εξελέγης. Όμως «άλλαι αι βουλαί του Κυρίου». Λογικό. Για τέτοια είμαστε τώρα ; Αλλά άντε να σε πιστέψουν. Και το πίνεις το πικρό ποτήρι τώρα, ενώ θάπρεπε νάσουν στα καλύτερά σου. Όλα για την «εντροπία».

Όμως ξέρω Πρόεδρε, ότι αυτό το τελευταίο ήταν και το μεγάλο σου λάθος…

Για χάρη της «εντροπίας», ενστερνίστηκες κι εσύ, την «ήπια προσαρμογή». Ακολούθησες την τακτική του Μεγάλου. Μοιάζετε εξαιρετικά βλέπεις. Έχετε τεράστια αποδοχή στη βάση και δεν ξέρετε ή δεν τολμάτε να την χρησιμοποιήσετε. Προτίμησες τις ισορροπίες, παρ’ όλο που ο συσχετισμός δυνάμεων ήταν συντριπτικά υπέρ σου. Επέτρεψες σε παρασιτικές ομάδες να επιζήσουν, παρ’ ότι έψαχναν στελέχη με το φανάρι. Τους έδωσες πολλά περισσότερα απ’ όσα διανοούνταν ότι θα πάρουν. Και τώρα στο ξεπληρώνουν….

Παρά ταύτα, ξέρω ότι το παιχνίδι τόχεις ακόμα Πρόεδρε…

Ξέρω ότι μπορείς να απαλλάξεις την Οργάνωση από τα βαρίδια…Ξέρω ότι μπορείς να αναδείξεις την πολιτική ανυπαρξία κάθε ετερόκλητης συμμαχίας. Ξέρω ότι μπορείς να εξασφαλίσεις την υστεροφημία σου και την επιστροφή της ΟΝΝΕΔ στις παραδοσιακές αξίες της. Ξέρω ότι υπάρχουν και συνεργάτες σου, όχι όλοι, που μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος.

Θα το κάνεις, όμως, Πρόεδρε ;


Ένας ΟΝΝΕΔίτης απ’ τα παλιά

 
Υ.Γ. Ξέρω, τέλος, ότι δεν περίμενες να τ’ ακούσεις όλα αυτά από εμένα. Βλέπεις, με είχες συνηθίσει στην κόντρα τόσα χρόνια. Όμως οι καιροί δεν επιτρέπουν μικρότητες. Άλλωστε, η μαγική λέξη είναι μία και λέγεται «ήθος». Και αυτό είμαι σίγουρος ότι εξακολουθείς να το έχεις φίλε Γιώργο….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου