Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Μπορεί ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ να είναι …30αρης;


Έχουμε ξαναγράψει ότι ο Καραμανλής έπεσε κυρίως από ατολμία. Και από διαφορετική πολιτική κουλτούρα. Δεν είχαν πείρα κι αυτός και η ΝΔ ανατρεπτικών μηχανισμών. Ιστορικά, όταν η δεξιά χρειαζόταν βία για να μείνει στη εξουσία υπήρχαν τα κανόνια του Σκόμπυ ή το Δόγμα Τρούμαν. Όταν όμως πλάκωσαν οι τριτοκοσμικοί του ΠΑΣΟΚ οι Νεοδημοκράτες έχασαν και τ΄ αυγά και τα πασχάλια. Πράγμα που επιβεβαιώθηκε και τον Δεκέμβρη του 2008, όταν δόθηκε το σήμα αλλαγής διακυβέρνησης.

Φλώροι Οννεδίτες, και καλοταϊσμένα golden boys που να τα βγάλουν πέρα με εξαρχειώτες street fighting men.

Η ΝΔ θα γίνει αξιόμαχη όταν οι Νεοδημοκράτες γίνουν μαχητές. Δεν εννοώ «επανάσταση» από τον καναπέ, αλλά ενεργή αντίσταση στον πασοκισμό σε όποια πτυχή της καθημερινότητας. Και στο δρόμο.

Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για την ΟΝΝΕΔ. Στην ηλικία τους εμείς κατεβαίναμε στον δρόμο και ξηλώναμε τις πλάκες από τα πεζοδρόμια. 20αρηδες με τα μυαλά στα κάγκελα ενάντια σε όλους και σε όλα. Έτσι είναι οι νέοι και έτσι πρέπει να είναι.

Τι διαβάζουμε λοιπόν στα βιογραφικά των υποψήφιων προέδρων της ΟΝΝΕΔ; Για ΜΚΟ, χορηγίες, επιχορηγίες, ΦΠΑ, ένσημα, συστήματα και αλισβερίσια με καθηγητάδες. Ο ένας ήταν με τη Ντόρα, αλλά όταν είδε ότι ο Σαμαράς την είχε πάρει αμπάριζα πήγε με τον Αντώνη. Ο άλλος είχε 185 θέσεις στο δημόσιο και θαύμαζε τον ….Αλογοσκούφη. Κι ένας τρίτος έβγαινε καμαρωτός φωτογραφίες με τον … Κυριάκο για να τις δείχνει στα εγγόνια του.

Ένα ερώτημα μόνο. Είναι δυνατόν ο επικεφαλής της πολιτικής νεολαίας του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά να είναι πάνω από …30 ετών; Μας δουλεύετε; Αιώνιοι φοιτητές θα διεκδικούν τα δίκαια της νέας γενιάς;

Θέλετε να παίξετε μπάλα, πραγματικά και όχι με τα αδελφάτα του Κολωνακίου;

Αλλάξτε τώρα το καταστατικό της ΟΝΝΕΔ και ορίστε ότι ο πρόεδρος της οργάνωσης δεν μπορεί να είναι πάνω από 26 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου