Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Αποστάσεις Σαμαρά από πρώην υπουργούς

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΝΤΟΡΑ

Οι αποστάσεις που κράτησε ο Αντώνης Σαμαράς από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, έδωσαν το έναυσμα σε πολλά στελέχη της ΝΔ να μιλήσουν πλέον ανοιχτά για λάθη και παραλείψεις της προηγούμενης 5ετίας. Η φράση του "δεν χρωστάω σε κανέναν" προκάλεσε ποικίλα σχόλια και στο περιβάλλον Καραμανλή ο οποίος συναντήθηκε - για πρώτη φορά μετά απο τις εκλογές - με την Ντόρα Μπακογιάννη σε μία προσπάθεια να επουλωθούν οι πληγές που άφησαν οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία.

Α. Σαμαράς: "Δεν απολογούμαι για κανέναν"

Με αρκετή δόση αυτοκριτικής, ο Αντώνης Σαμαράς αποδημεί την πολιτική της ήπιας προσαρμογής στέλνοντας μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένος να χρεωθεί λάθος επιλογές της προηγούμενης 5ετίας.

"Αναμφίβολα οι κυβερνήσεις της ΝΔ δεν τόλμησαν όλα όσα έπρεπε και μπορούσαν. Έτσι η ΝΔ οφείλει να ζητήσει συγγνώμη που δεν ήταν πιο αποφασιστική όταν μπορούσε. Αλλά το ΠΑΣΟΚ ήταν μέρος του προβλήματος αυτής της ολιγωρίας. Δεν ήταν μέρος της λύσης του" σημειώνει.

"Αναμφίβολα οι κυβερνήσεις της ΝΔ δεν τόλμησαν όλα όσα έπρεπε και μπορούσαν. Έτσι η ΝΔ οφείλει να ζητήσει συγγνώμη που δεν ήταν πιο αποφασιστική όταν μπορούσε. Αλλά το ΠΑΣΟΚ ήταν μέρος του προβλήματος αυτής της ολιγωρίας. Δεν ήταν μέρος της λύσης του" Αντώνης Σαμαράς

Οι αποστάσεις του κ. Σαμαρά από τα λάθη και τις παραλείψεις της προηγούμενης 5ετίας και η φράση του «δεν απολογούμαι για κανέναν» ήχησαν τον συναγερμό στο περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή.

Οι περισσότεροι από τους βουλευτές μιλούν πλέον για νέα σελίδα στην ιστορία της ΝΔ – επικεντρώνοντας τα πυρά τους στη διαχείριση των δημοσιονομικών από τα επιτελεία Αλογοσκούφη και Παπαθανασίου, Σουφλιά.

Μιλώντας στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησης άδικα, προβλέπει κοινωνική αναταραχή και επιτίθεται στον πρωθυπουργό για τον προεκλογικό του λόγο.

"Το ΠΑΣΟΚ εν γνώσει του κορόιδεψε τους πάντες όταν φώναζε ότι «λεφτά υπάρχουν» και μοίραζε πακτωλό προεκλογικών υποσχέσεων. Έτσι κέρδισε τις εκλογές. Και δεν δικαιούται να λέει ότι «δεν ήξερε». Διότι ήξερε."


Συνάντηση Καραμανλή - Μπακογιάννη

Στο μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός συνάντησε στην Πλατεία Μαβίλη την Ντόρα Μπακογιάννη με στόχο να διαλυθούν οι σκιές που έμειναν από τις εσωκομματικές εκλογές αλλά και από τις αιχμές της πρώην υπουργού ότι όλοι οι συνεργάτες του στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά.

Σϋμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής επέμεινε ότι τήρησε απόλυτα ουδέτερη στάση, ωστόσο η κ. Μπακογιάννη φέρεται να επανέλαβε ότι ο μηχανισμός της Ρηγίλλης «δούλεψε» υπέρ του Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου