Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Συνέδριο ΟΝΝΕΔ στην Αθήνα: Ήρθαν πολλοί, μίλησαν όλοι, μας κέρδισε ένας!!!

Γράφει η Γαλάζια Νεολαία



Καμιά φορά αλλιώς τα περιμένεις και αλλιώς τα βρίσκεις τα πράγματα. Αυτό ακριβώς συνέβη στο συνέριο της ΟΝΝΕΔ στην Αθήνα, όπως καταμαρτυρούμε όσοι βρεθήκαμε σε αυτό.

Ο κόσμος έφτανε τις 4.000 άτομα, ενώ ο συνωστισμός μπροστά στην εξέδρα των ομιλητών ήταν απαγορευτικός για πολλούς. Με την είσοδο στην αίθουσα, υπήρχαν δύο εμφανώς σημαντικές ομάδες νεολαίων.

Περίπου, 700 άτομα υποστηρικτές του Ανδρέα Παπαμιμίκου, από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα βρίσκονταν στην δεξιά πτέρυγα της αίθουσας, ενώ οι ΔΑΠίτες και ΟΝΝΕΔίτες του Κώστα Χατζή, τουλάχιστον 2000 νέοι καταλάμβαναν το μεσαίο και αριστερό τμήμα της αίθουσας. Κάποιο κόσμο είχαν και ο Αξιώτης και Ιωάννου, ενώ στη γαλαρία της αίθουσας μπορούσε κανείς να δει αρκετούς νέους, που παρακολουθούσαν χωρίς να υποστηρίζουν εμφανώς κάποιον.

Η πρώτη έκπληξη υπήρξε με την ανακοίνωση από πλευράς Ιωάννου της αποχώρησης του από τη διαδικασία εκλογής Προέδρου λόγω αδυναμίας συγκέντρωσης των απαραίτητων υπογραφών και τη στήριξη που παρείχε στον Βασίλη Αξιώτη.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος εμφανίστηκε ίδιος όπως σε όλα τα συνέδρια. Εγκλωβισμένος στα εσωτερικά ζητήματα της ΟΝΝΕΔ... έδωσε απαντήσεις για την στάση του στο θέμα της συμμετοχής των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών και Κυπρίων, υπεραμύνθηκε του εθνικού του φρονήματος και παρουσίασε τον τρόπο που οραματίζεται να λειτουργούν τα όργανα διοίκησης της ΟΝΝΕΔ. Σε κάποιο σημείο άρχισε να αναζητά με αγωνία τον «πολιτικό πολιτισμό», την ίδια ώρα που οι υποστηρικτές του εκτόξευαν μπουκάλια και αντικείμενα προς όλες τις κατευθύνσεις. Αποτέλεσμα του πολιτικού πολιτισμού των υποστηρικτών του Ανδρέα υπήρξε η μεταφορά στο νοσοκομείο ενός ΔΑΠίτη από τα ΤΕΙ Ηρακλείου. Όταν πάντως ο πολιτισμός επανήλθε ο Παπαμιμίκος εμφανώς επηρεασμένος αρκέστηκε στο να δίνει γενικόλογες υποσχέσεις για μία ανοικτή και δημοκρατική ΟΝΝΕΔ.

Ο Κώστας Χατζής από την άλλη πλευρά υπήρξε ιδιαίτερα ανεβασμένος μάλλον από την επιτυχή μάχη που έδωσε να συμμετέχουν κανονικά στην εκλογική διαδικασία Βορειοηπειρώτες και Κύπριοι. Υπό τα συνθήματα υποστήριξης ΔΑΠιτών και ΟΝΝΕΔιτών παρουσίασε συγκεκριμένες θέσεις για τη διαρθρωτική αναδιοργάνωση της Κεντρικής Διοίκησης της ΟΝΝΕΔ και των Περιφερειακών Οργανώσεων, καθώς και για την ΔΑΠ. Πρωτοπορώντας ο Χατζής πρότεινε τη διασύνδεση της νεολαίας με επαγγελματικά επιμελητήρια και επιστημονικούς φορείς, ώστε να μπορέσει η ΟΝΝΕΔ να επεκτείνει τη δράση της σε ζητήματα που αφορούν ιδιαίτερα τους νέους, όπως η ανεργία και τα προβλήματα απασχόλησης.

Κάνοντας την ευχάριστη έκπληξη, ο Χατζής πρότεινε συγκεκριμένα οικονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα προκειμένου να μπορέσουν οι νέοι να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες που η οικονομική κρίση έχει φέρει. Ξεχωρίζουμε τη σύνδεση του κατώτερου με τον ανώτερο μισθό για να μετριαστούν οι κοινωνικές αντιθέσεις και αφορολόγητο πενταετίας για τους νέους επιχειρηματίες.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Χατζής σκέφτεται να κατέβει για Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όπως οι συνυποψήφιοι του σαρκάζουν λόγω του ότι δεν ασχολείται μόνο με ζητήματα της ΟΝΝΕΔ, αλλά σίγουρα μέχρι στιγμής αποτελεί τον μόνο υποψήφιο που απευθύνεται στο σύνολο των νέων, αγγίζοντας φλέγοντα ζητήματα που τους αφορούν. Μένει να δούμε αν τελικά θα επικρατήσει ο πολιτικός λόγος ή μικροπολιτική.

1 σχόλιο:

  1. Kat'arxhn na ksekatharisw oti eimai dapitissa alla den skopeuw na katevw stis ekloges na pshfisw.deuteron na dwsw ta sugxarhthria mou se auton pou sunetakse to arthro.einai toso antikeimeniko opws htan kai proeklogika oi eidhseis tou mega.Anarwtiemai giati sta diafora blogs kopteste toso polu gia thn eklogh Xatzh kai den mporeite estw kai apo eugeneia na krathsete tous tupous.Ntroph sas na lete oti thelete mia enwmenh ONNEd kai na prokaleite tetoia polwsh me ta apanwta uvristika kai paraplanhtika oson afora to proswpo tou Papamimikou sxolia gia ta opoia tha eprepe na kratate kapoies epifulakseis kathws mporei mporei opws lete na kruvei "skeletous"sthn ntoulapa tou alla tipota apo osa uponoeite den exei apodeixtei.afhste loipon ton kosmo na proselthei stis kalpes xwris na dhmiourgeite lanthasmenes entupwseis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή