Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ποιος θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας στην μάχη της ΟΝΝΕΔ;

Ενισχύεται συνεχώς η υποψηφιότητα του Κώστα Χατζή για την Προεδρία της ΟΝΝΕΔ, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τον Ανδρέα Παπαμιμίκο και την υπόγεια σχέση του με το σύστημα της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά και τη δυσφορία του περιβάλλοντος του Προέδρου της Ν.Δ. για τις δικαστικές του περιπέτειες και την εμπλοκή του σε διάφορες ΜΚΟ.

Την υποψηφιότητα Χατζή αναμένεται να υποστηρίξει στο Συνέδριο της Κυριακής, ολόκληρη η ομάδα των ΟΝΝΕΔΙΤΩΝ που κάλεσαν τον σημερινό Πρόεδρο της Ν.Δ. να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ν.Δ. μέσα από το ιστορικό –πλέον- κείμενο ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ καλούν ΟΝΝΕΔΙΤΗ.

Πρόκειται για Προέδρους Νομαρχιακών Επιτροπών, μεταξύ των οποίων το Ηράκλειο Κρήτης, οι Πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ Αρκαδίας, Καρδίτσας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Καβάλας, Λευκάδας, όλες οι Τ.Ε. της Εύβοιας, οι Πρόεδροι δεκάδων ΤΟΣΥΝ , όπως της Αγίας Παρασκευής, Ιστιαίας κλπ., η συντριπτική πλειοψηφία των Οργανώσεων του Λεκανοπεδίου, όπως του υπολοίπου Αττικής, και η πλειοψηφία των οργανώσεων της Περιφέρειας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι την υποψηφιότητά του στηρίζουν πλέον οι Υπεύθυνοι Οργανώσεων Λεκανοπεδίου, Ευθύμης Τσίγκας και των Οργανώσεων Περιφέρειας, Νίκος Μαλαπέτσας.

Η υποψηφιότητα Χατζή διαθέτει πλέον και τα ισχυρότερα ερείσματα και ανάμεσα στις πανεπιστημιακές σχολές και τα ΤΕΙ της Αθήνας. Με εξαίρεση την Γεωπονική Σχολή όπου αποτελεί το κάστρο του Βασίλη Αξιώτη, η πλειοψηφία της Αθήνας τάσσεται στο πλευρό του. Αντίστοιχη δυναμική έχει σε ΑΕΙ σε ολόκληρη την επικράτεια όπως στην Κρήτη, το Παν. Αιγαίου, τη Μακεδονία, την Πάτρα, τα Ιωάννινα κλπ.

Από την άλλη, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος περιορίζεται στη στήριξη του Ευριπίδη Στυλιανίδη, με τον οποίο γνωρίζονται από την έμμισθη θητεία του στο Υπουργείο Μεταφορών και από τη θητεία του στα Δ.Σ της ΕΥΑΘ και της ΤΡΑΜ που (όπως σας έχουμε ενημερώσει) ελέγχονται από τις δικαστικές αρχές. Μέσω του Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο Παπαμιμίκος, έχει την υποστήριξη ορισμένων βουλευτών (όπως του Χρήστου Ζώη και του Χρήστου Σταικούρα). Ο Παπαμιμίκος αντλεί τη δύναμή του από τη Θεσσαλονίκη όπου έχει την υποστήριξη του πρύτανη του Παν/μου Μακεδονία και συνεργάτη του στη ΜΚΟ για τα Δυτικά Βαλκάνια Ηλία Κουσκουβέλη, και έχει ερείσματα στο Πανεπιστήμιο της Παντείου, μέσω του τ. διευθυντή του γραφείου του Γιώργου Βουλγαράκη, Βαγγέλη Πάνου, και μέσω των σκληρών «Ντορικών» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά Κωνσταντίνου Κατσαφάδου και Βασίλη Ντοκάκη. Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος διατείνεται ότι έχει και την υποστήριξη ισχυρού παράγοντα κοντά στο περιβάλλον Σαμαρά, γεγονός για το οποίο αμφιβάλλουμε.

Αυτήν την αδυναμία του –πέραν της Θεσσαλονίκης- ο Ανδρέας Παπαμιμίκος προσπαθεί να την καλύψει μέσω της συνεργασίας του με τη Ντόρα Μπακογιάννη. Η Ντόρα, η οποία παραδοσιακά δεν είχε και δεν έχει επιρροή στην ΟΝΝΕΔ, προσφέρει την υποστήριξη των Θεσσαλονικιών φίλων της (όπως ο τ. Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Λευτέρης Γεωργιάδης) καθώς και ορισμένων ομαδαρχών της όπως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που συνδέεται με το Δήμαρχο Κομοτηνής, πολιτικό φίλο του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Κυρίως όμως έχει θέσει στην υπηρεσία του Ανδρέα Παπαμιμίκου τα φιλικά της blog και τους φίλους της δημοσιογράφους, με στόχο να «κοντύνουν» τον βασικό του αντίπαλο, Κώστα Χατζή. Όπως ακριβώς έκανε και με τον Αντώνη Σαμαρά κατά την πρόσφατη εσωκομματική διαδικασία.

Ο κρίσιμος παίκτης

Κρίσιμος παράγοντας στο τελικό αποτέλεσμα, φαίνεται να είναι η απόφαση του Γιώργου Καραγιάννη, πολιτικού φίλου του Άρη Σπηλιωτόπουλου. Η απόφασή του υπέρ της μίας ή της άλλης υποψηφιότητας που θα ληθφεί μέχρι το προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Κυριακή, είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει αποφασιστικά το αποτέλεσμα.

Ο Γιώργος Καραγιάννης, ελέγχει σήμερα ένα ισχυρότατο μπλοκ σχολών της ΔΑΠ ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στη Βόρειο Ελλάδα (Μακεδονία και Θράκη), πέραν της Θεσσαλονίκης, είναι παντοδύναμος, ενώ ισχυρότατη είναι και επιρροή της ομάδας του στα ΤΕΙ της Αθήνας, στο Λεκανοπέδιο, την Πάτρα και το Ηράκλειο.

Σήμερα, στην ΟΝΝΕΔ, η ομάδα Καραγιάννη ελέγχει περί το 20%, ποσοστό που μπορεί να είναι μεγαλύτερο λόγω της καθολική ψηφοφορίας και της επιρροής του σε μαζικά τμήματα. Το περιβάλλον Παπαμιμίκου θεωρεί ότι η υποστήριξη Καραγιάννη μπορεί να του δώσει την κρίσιμη ώθηση που χρειάζεται ώστε να ισχυροποιηθεί και σε περιοχές πέραν της Θεσσαλονίκης και γι αυτό τον λόγο έχει ενεργοποιήσει (πολιτικούς και επικοινωνιακούς μηχανισμούς) για να δελεάσει τον Γιώργο Καραγιάννη.

Αν όμως ο Καραγιάννης συνταχθεί με τον Κώστα Χατζή, φαίνεται ότι ο τελευταίος «καθαρίζει» με άνεση το παιχνίδι από τον πρώτο γύρο.

Κρίσιμη για τις εξελίξεις η απόφασή του, κοντός ψαλμός…

 

2 σχόλια:

  1. an o samaras afhsei papamimiko kai allous kareklokentaurou sths epoxhs karamanlh pou ploutisan se baros twn Neodhmokratwn tha allaksoume parataksh Ke Samara, na to thumaste, eiste sunenoxos sth diafthora Ke Samara eseis kai to periballon sas, o epikoinwniologos pou pinei kafe sunwxws sthn plateia kolwnakiou Me ton dieuunth sas ton sunenoxo sta rousfetia tou panteiou pan/miou. Ntroph sas Ke Samara kai pistepsame se sas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα μάθαμε τελικά... Το μέλλον της ΟΝΝΕΔ είναι στα χέρια του Άρη λοιπόν.. Ποιοί ΟΝΝΕΔίτες κ ποιές ΟΝΝΕΔίτισες θα αποφασίσουν;;; Αποφάσισε ο Άρης για σας.. Ποιό άνοιγμα στην Κοινωνία;;
    Τι να λέμε τώρα.. Περιμέναμε όλοι την απόφαση του Άρη και του ομαδάρχη του (χαχαχχα) Γιώργου Καραγιάννη να μας πουν ποιόν θα βγάλουνε...
    Δ...είτε ποιά είναι τα παιδιά του συστήματος λοιπόν..
    Ποιοί περιμένανε την στήριξη πολιτικών μπαμπάδων;;
    Όλοι αυτοί που μέχρι σήμερα ήταν οι "άφθαρτοι"..
    Όλοι αυτοί που μέχρι σήμερα αντιπροσώπευαν την αλλαγή στο σκηνικό ...
    Όλοι αυτοί που μέχρι σήμερα διατυμπάνιζαν ότι είναι οι "άνθρωποι" του Προέδρου...
    Όλοι αυτοί που "υπερμάχωνταν" των ανοιχτών διαδικασιών...
    Όλοι αυτοί που υποστήριζαν ότι δεν πρέπει να υφίστανται πλέον πολιτικοί μπαμπάδες στην ΟΝΝΕΔ...
    Ποιά αλλαγή και πράσιν' άλογα;;;
    Ποιοί είναι οι Σαμαρικοί και ποιοί Ντορικοί τελικά... ;;Περισσότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή