Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

Ο Κ. Χατζής κέρδισε το δικαίωμα ψήφου 16ρηδων Βορειοηπειρωτών και Κυπρίων!


Νέα νίκη για τον Κώστα Χατζή αποτελεί η σημερινή απόφαση των τεσσάρων υποψηφίων υπό τον Αντώνη Σαμαρά για τη δυνατότητα ψήφου των ομογενών Οννεδιτών και Δαπιτών από τη Βόρεια Ήπειρο και την Κύπρο.

Το δικαίωμα ψήφου των Κυπρίων και Βορειοηπειρωτών είχε αμφισβητηθεί από τον αντίπαλο του Κώστα Χατζή, Ανδρέα Παπαμιμίκο ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσε κάτι αντίστοιχο.

Τόσο οι Κύπριοι, όσο και οι Βορειοηπειρώτες, αποτελούν προνομιακό χώρο για τον Κώστα Χατζή, που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα εθνικά ζητήματα, με θέσεις αντίστοιχες με αυτές του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε, ο ίδιος χώρος αποδείχθηκε εξίσου προνομιακός και για τον Αντώνη Σαμαρά κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.

Εξίσου σημαντική και θετική για τον Κώστα Χατζή είναι και η απόφαση για δικαίωμα ψήφου στους νέους ηλικίας 16-18. Ο επί χρόνια συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Κώστας Χατζής έχει επενδύσει στην κινηματική λογική της υποψηφιότητάς του, κόντρα στις ισορροπίες και τις συμφωνίες που επεδίωξε και πέτυχε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος με κάποιους υπουργούς της πρώην κυβέρνησης, αλλά και με τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Η εκλογή Χαζή από τον πρώτο γύρο, φαίνεται να έρχεται πιο κοντά και από τη δυναμική της στήριξης Καραγιάννη στο πρόσωπό του. Η επιρροή Καραγιάννη είναι πολύ υψηλή στη ΔΑΠ, σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας, στο Λεκανοπέδιο και τα ΤΕΙ. Η εντυπωσιακή αυτή συνεργασία θα σφραγιστεί στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Κυριακή στο ΣΕΦ, παρουσία του Αντώνη Σαμαρά.

Το ισχυρό προβάδισμα Χατζή και η δυναμική εκλογής του από το πρώτο γύρο έχει σπείρει πανικό στο στρατόπεδο Παπαμιμίκου, με αποτέλεσμα να σπρώχνουν τον 31χρονο υποψήφιο όλο και περισσότερο στη διεύρυνση της συμφωνίας του με τη Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία όμως περιορίζει την επιρροή της σε επίπεδα του 8-10%.

Σε ό,τι αφορά τους άλλους υποψηφίους, θεωρείται βέβαιο ότι τόσο ο Αξιώτης όσο και ο Ιωάννου, δεν θα φτάσουν τελικά στην κάλπη και θα αποσυρθούν, αφού η επιρροή τους είναι εξαιρετικά περιορισμένη ανάμεσα στους Οννεδίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου