Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Η ανθρωπογεωγραφία της ΟΝΝΕΔ

Γράφει η Γαλάζια Νεολαία

Η ΟΝΝΕΔ βαδίζει σε μία πρωτόγνωρη διαδικασία στα μακρόχρονη πορεία της. Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, η νεολαία της παράταξης θα προχωρήσει στην εκλογή του Προέδρου της από τη βάση. Οι εκλογές δεν έχουν οριστεί ακόμα, αλλά καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως αυτές θα πραγματοποιηθούν το δεύτερο 10ήμερο του Απρίλη. Το γεγονός αυτό βέβαια δεν έχει εμποδίσει τους φερόμενους ως υποψήφιους Προέδρους να αναπτύξουν πρωτοβουλία και δράση.

Πρώτος, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ο 31 χρονών Ανδρέας Παπαμιμίκος. Με έδρα του τη Θεσσαλονική, όπου συνδικαλίστηκε, ο Παπαμιμίκος ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα κινούμενος στη Βόρεια Ελλάδα. Ισχυρό του χαρτί η πολιτική στήριξη που λαμβάνει από τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη στον οποίο διατέλεσε σύμβουλος κατά τη διάρκεια της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Παρά το μικρό της ηλικίας του ο Παπαμιμίκος πρόλαβε κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής περιόδου να διατελέσει μέλος του ΔΣ της ΕΥΑΘ και της ΤΡΑΜ ΑΕ. Οι επικριτές του, τονίζουν με νόημα πως τα Διοικητικά Συμβούλια και των δύο εταιρειών έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, με το ΔΣ της ΕΥΑΘ (και του κυρίου Παπαμιμίκου) να έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως. Σκοτεινό σημείο αποτελεί και η συμμετοχή του εν λόγω υποψηφίου στη δημιουργία και διοίκηση της Μη – Κυβερνητικής Οργάνωσης ΟΝΝΕΔ Α.Ε., καθώς και σε σειρά άλλων ΜΚΟ που έλαβαν κρατικές επιχορηγήσεις επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας.

Δυναμική υπήρξε η είσοδος του 25χρονου Βασίλη Αξιώτη. Προερχόμενος από το φοιτητικό της Αθήνας και γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας των Βορείων Προαστίων, ο Αξιώτης στην αρχή φάνηκε ως το αντίπαλο δέος του Παπαμιμίκου. Εγκλωβίστηκε όμως πρόωρα σε τακτικές μάρκετινγκ και προβολής του ονόματος του χωρίς την παράλληλα ανάπτυξη πολιτικών θέσεων, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να κερδίσει ούτε τις σχολές της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στην Αθήνα από όπου προέρχεται.

Υποψήφιος για την Προεδρία της ΟΝΝΕΔ είναι και ο 29 χρονών Κώστας Χατζής. Προερχόμενος από τις περιφερειακές οργανώσεις της νεολαίας αποτελεί την έκπληξη μέχρι στιγμής. ΟΝΝΕΔίτης της Εύβοιας ο Χατζής, αρχικά δεν φάνταζε ως ικανός να τρομάξει τους προερχόμενους από Θεσσαλονίκη και Αθήνα, Παπαμιμίκο και Αξιώτη αντίστοιχα. Οι ξεκάθαρες πολιτικές του θέσεις και το μετριοπαθές του χαρακτήρα του, κέρδισαν την εμπιστοσύνη αρχικά πολλών στελεχών της ΔΑΠ, εν συνεχεία σημαντικών στελεχών της ΟΝΝΕΔ με αποτέλεσμα να φαντάζει αυτή τη στιγμή ως ο πλέον ικανός να πείσει τους νέους για το μέλλον της παράταξης. Οι επικριτές του καταλογίζουν τη σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και την έλλειψη κυβερνητικής εμπειρίας, αφού κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ ο Χατζής προτίμησε να ακολουθήσει κομματική και όχι κυβερνητική πορεία.

Τελευταίος υποψήφιος, ο συμπαθής Κώστας Ιωάννου, προερχόμενος από τα Τοπικά Συμβούλια Νέων, ο Ιωάννου διατύπωσε πολιτικές θέσεις αλλά καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η υποψηφιότητα του δεν θα φτάσει μέχρι την ημέρα της εκλογής, όχι λόγω αδυναμιών, αλλά κυρίως λόγω της αδυναμίας να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών που απαιτείται για να κατέβει κάποιος υποψήφιος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου