Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Απάντηση στην επιστολή Παπαμιμίκου από το antinews.gr

Η απάντηση του Antinews στην επιστολή του Ανδρέα Παπαμιμίκου


Κύριε Παπαμιμίκο,

Συγχαρητήρια που εργάζεστε, συγχαρητήρια για τα ένσημά σας, συγχαρητήρια για την έναρξη επαγγέλματος από τα 24 σας. Μόνο με το «αδιάκοπα» θα διαφωνήσουμε: μέσα από το δικό σας βιογραφικό προκύπτει ότι έχετε παρακολουθήσει μαθήματα στη Γαλλία. Δεν προκύπτει βέβαια χρόνος εγγραφής και τυχόν αποφοίτησης, όμως σε κάθε περίπτωση φανταζόμαστε ότι αυτό αποτελεί διακοπή στο «αδιάκοπο» της εργασίας σας. Επίσης δεν προκύπτει από το βιογραφικό σας τυχόν εκπλήρωση των στρατιωτικών σας υποχρεώσεων, επειδή όμως δε φανταζόμαστε ότι μπορεί να μην τις έχετε εκπληρώσει, ούτε βέβαια ότι εξακολουθούσατε να εργάζεστε κατά τη θητεία σας -κανένας άλλωστε δε μπορεί να το κάνει, γιατί εσείς να είστε εξαίρεση- εντοπίζουμε και δεύτερη διακοπή στο «αδιάκοπο». Δεν έχει βέβαια σημασία, αφού η εργασία είναι τιμή για τον καθέναν, όμως οφείλουμε να το επισημάνουμε για να είμαστε ακριβείς.

Το ότι έχετε εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης σε μια και μόνο ΜΚΟ συμφωνεί απολύτως με το «στη συνέχεια επέλεξα ν’ απασχοληθώ σ’ αυτό τον χώρο επαγγελματικά» βέβαια διακρίνουμε μια τάση μεγαλοποίησης και ωραιοποίησης της κατάστασης στο βιογραφικό σας, όμως αυτό είναι αναμενόμενο και συγχωρείται σε κάθε βιογραφικό. Το ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ ασχολήθηκε με «έργα εθνικής σημασίας» δημιουργεί τα αναπόφευκτα ερωτηματικά, αλλά ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε;

Κανείς μας δεν είναι αρμόδιος να κρίνει την ποιότητα των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Σειρά επιτυχημένων Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ απέτυχαν να εφαρμόσουν μια διαδικασία αξιολόγησης στα Ελληνικά Πανεπιστήμια: ως εκ τούτου, δε νομιμοποιούμαστε εμείς να το κάνουμε. Ούτε φυσικά προτιθέμεθα να αμφισβητήσουμε την Δημόσια Εκπαίδευση που παρέχουν τα σχολεία μας, ούτε να πούμε κάτι για τη Λάρισα ή οποιοδήποτε άλλο μέρος της Επαρχίας. Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί αναφέρετε όλα τα σχετικά.

Για την ηλικία σας, μην έχετε αμφιβολίες. Αυτή τη στιγμή (όταν γράφονται αυτές οι γραμμές) είστε 30 ετών, 3 μηνών, 16 ημερών. Δε μας παρέχετε επαρκείς πληροφορίες για να γίνουμε πιο ακριβείς (ώρες, λεπτά κλπ). Αστρολογικά, γεννηθήκατε στο ζώδιο του Σκορπιού, αν μας δίνατε ακριβείς πληροφορίες θα σας λέγαμε και τον ωροσκόπο, μαζί με προβλέψεις για τις 18 Απριλίου.

Για την «ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης», της οποίας διατελέσατε Πρόεδρος, δε μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα. Μόνο αυτά τα ολίγα:

α) θεωρούμε αδιανόητο κάποιος, όποιος και να είναι αυτός, να χρησιμοποιεί τον τίτλο μιας οργάνωσης με 31 (τότε) χρόνια ιστορίας για να ιδρύσει Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και να κάνει τα bluetown festivals. Αποτελεί ασεβή συμπεριφορά προς την οργάνωση την οποία διοικεί (γιατί τότε ακριβώς διατελούσατε και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης -της Οργάνωσης, όχι της Εταιρείας, εκεί απλώς βρεθήκατε στο ΔΣ). Και δείχνει ότι θεωρείτε ως «τσιφλίκι» μια οργάνωση η οποία ούτε ξεκίνησε με εσάς, ούτε θα τελειώσει με εσάς.

β) επιμένετε να εκθέτετε το νόμιμο, συγχέοντας το με το ηθικό. Προσοχή: είναι λάθος. Και άλλοι το έκαναν, πολιτικοί φίλοι των συνεργατών σας, και τελικά το πλήρωσαν.

γ) θεωρούμε ότι η απάντησή σας αποτελεί διάψευση στο άρθρο της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», στις 5 Μαρτίου 2006, link για το οποίο και σας παραθέτουμε εκ νέου (http://www.paron.gr/v3/new.php?id=7413&colid=&catid=33&dt=2006-03-05%200:0:0). Σύμφωνα με το άρθρο εκείνο, διατελέσατε μέλος σε πέντε Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες. Είναι ευχάριστο το γεγονός της διάψευσής σας. Όμως, ταυτόχρονα, διαψεύδετε και τον ίδιο σας τον εαυτό. Γιατί ο ίδιος απαντώντας το 2005 σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Έθνους, http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=21038 παραδεχόσασταν τη συμμετοχή τη δική σας και των φίλων σας από την ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης σε περισσότερες από μία ΜΚΟ.

Λέγατε στις 18 Δεκεμβρίου του 2005, στην απολογητική σας δήλωση προς τον τότε γραμματέα του κόμματός σας Βαγγέλη Μειμαράκη, ότι «Η συμμετοχή μελών της στην ΟΝΝΕΔ δεν τους απαγορεύει τη συμμετοχή τους σε μια ΜΚΟ με πλούσια κοινωνική δράση. Αντίθετα, είναι αίτημα των καιρών οι νέοι να είναι μπροστάρηδες της κοινωνίας των πολιτών». Λέγατε επίσης ότι «Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ‘Balkan AID’ είναι μια ΜΚΟ που ιδρύθηκε το 2002 από μια ομάδα νέων επιστημόνων και η οποία ουδέποτε ζήτησε και ουδέποτε έλαβε οποιαδήποτε χρηματοδότηση. Συμμετέχει σ’ αυτήν ως απλό μέλος του Δ.Σ. ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Ανδρέας Παπαμιμίκος. Καυχιόσασταν μάλιστα ότι «τα μέλη της, της άλλης, αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ‘Πρωτοβουλία για τη Νεανική Δράση’ είναι πρώην και νυν μέλη της ΟΝΝΕΔ, πρώην και νυν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, καθώς και άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με τις δύο οργανώσεις. Η ‘Πρωτοβουλία για τη Νεανική Δράση’ είναι μια δραστήρια οργάνωση με έμπρακτα αποτελέσματα των δράσεών της, οι οποίες με κανέναν τρόπο δεν σχετίζονται με δράσεις και εκδηλώσεις της ΟΝΝΕΔ».

Πόσες τελικά είναι οι ΜΚΟ κ. Παπαμιμίκο που είχατε σχέση; Μία; Η ΟΝΝΕΔ Α.Ε.; Δύο; Η ΟΝΝΕΔ Α.Ε. και η ‘Balkan AID; Τρείς; Η ΟΝΝΕΔ Α.Ε. η ‘Balkan AID’ και η ‘Πρωτοβουλία για τη Νεανική Δράση’; Ή μήπως τέσσερις; Όλες οι προηγούμενες μαζί με αυτή που έχετε εργαστεί;

Σε ποια τελικά ΜΚΟ έχετε εργαστεί κ. Παπαμιμίκο; Μήπως σε άλλη από αυτές που σας αναφέρουμε; στο «Δίκτυο πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ»; Γιατί δεν την αναφέρετε στην επιστολή σας; Ποια ήταν η σχέση της, αλλά και η σχέση σας με τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου; Μήπως ο Πρύτανής σας (ο οποίος εξελέγη με τις ψήφους τις δικές σας και των φίλων σας στη Θεσσαλονίκη) ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΚΟ που «εργαζόσασταν»; Ποιος σας επέλεξε ως «εργαζόμενο» κ. Παπαμιμίκο; Περάσατε κάποια συνέντευξη; Και αν ναι από ποιον; Μήπως από τον τότε αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου σας που μετά έγινε πρύτανης με τις ψήφους τις δικές σας; Αυτές κ. Παπαμιμίκο είναι οι δημιουργικές σας προτάσεις για την ΟΝΝΕΔ; Με τον πρύτανη μας μαζί στις ΜΚΟ που χρηματοδοτούσε αδρά ο μετέπειτα (επί οχτάμηνο, όπως παραδέχεστε) εργοδότης σας ο κ. Στυλιανίδης, μαζί με τον Πρύτανη και στο Πανεπιστήμιο, με την ψήφο τη δικιά σας; Έτσι ονειρεύεστε εσείς τα Πανεπιστήμια κ. Παπαμιμίκο; Μπορεί και αυτό να είναι νόμιμο, αλλά επιτρέψτε μας να έχουμε άλλη άποψη για το αν είναι και ηθικό!

Για την απόκτηση ΑΦΜ και αυτοτελούς νομικής προσωπικότητας για την ΟΝΝΕΔ έχει αναπτυχθεί ένας διάλογος, τον οποίο παρακολουθούμε με ενδιαφέρον. Για την ώρα, όμως, υπέρ της άποψής σας μόνον αόριστα επιχειρήματα ακούμε. Και μόνο ως ιδέα -και όχι ως πρόταση- μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε, αφού η διατύπωσή της αφήνει πλήθος κενών και αναπάντητων ερωτηματικών. Γιατί, φυσικά, καμία ενημέρωση δεν υπάρχει για το τι νομική μορφή θέλετε να έχει η ΟΝΝΕΔ, από πού θα προέλθει η χρηματοδότησή της, πώς θα της ασκείται πολιτικός έλεγχος (πλην του οικονομικού), ποια θα είναι η θέση των μελών (εταίρων; μετόχων;) της στη Νέα Δημοκρατία, ποιος θα μεριμνά για τη στέγασή των οργανώσεών της, αν το ίδιο θα ισχύσει και για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και όλα αυτά που μόνο ασήμαντα δεν είναι.

Μπορείτε την επισήμανσή σας για τη νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την οποία επικαλείστε ως Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, να την μεταφέρετε και στον Πρόεδρο του Κόμματός σας τον Αντώνη Σαμαρά. Μπορείτε, μάλιστα να του εισηγηθείτε όχι μόνον την ΟΝΝΕΔ, αλλά και ολόκληρη τη Ν.Δ. να την μετατρέψετε σε ΜΚΟ, όπως πιθανά να ονειρεύεστε!

Σας μεταφέρουμε τα συγχαρητήριά μας για την επί οκτάμηνο συνεργασία σας με τον κ. Στυλιανίδη στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Θεωρούμε ότι επιβεβαιώνετε τα όσα στο site μας έχουμε αναγράψει σχετικά.

Σας μεταφέρουμε τα συγχαρητήριά μας για την ενεργό συμμετοχή σας στην κοινωνία των πολιτών. Δε θα περιμέναμε, όμως, από έναν υποψήφιο Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ να χρησιμοποιεί τέτοια ορολογία, ούτε με τέτοιον τρόπο να προβάλλει τον εαυτό του.

Σας μεταφέρουμε τα συγχαρητήριά μας για την αθώωσή σας –προφανώς δεν έχουμε λάβει την αθωωτική απόφαση, που περιμένουμε άμεσα να μας την στείλετε- αλλά δεν έχουμε λόγο να μη σας πιστεύουμε.

Ευχόμαστε, ειλικρινώς, να μην έχετε και άλλες αντίστοιχες δικαστικές περιπέτειες από την επόμενη έμμισθη θητεία σας, στο Δ.Σ. της ΤΡΑΜ Α.Ε., η οποία εστάλη στον αρμόδιο εισαγγελέα από τον επιθεωρητή δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιτζή. http://www.yme.gr/?getwhat=7&tid=21&aid=2041&id=

Μήπως αμφισβητείτε και τη θητεία σας στην ΤΡΑΜ Α.Ε; Είστε υπερήφανος γι αυτήν; Για θυμηθείτε καλύτερα… http://www.tramsa.gr/download/oikonomikes_katastaseis_2008.pdf

Δε γνωρίζουμε γιατί αναφέρετε τη μίσθωση λεωφορείου για τη μεταφορά μελών της οργάνωσης. Δεν αναφερθήκαμε σε αυτό εμείς. Εκτός κι αν αναφέρεστε στη φωτογραφία σας από τη συγκέντρωση «νέων φίλων της κας Μπακογιάννη στο Γκάζι», δύο μόλις εβδομάδες πριν τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ., στην οποία ήρθαν μαζί σας νέοι από τη Θεσσαλονίκη. Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε –όπως μας λέτε- ότι το κόστος της μετακίνησης τότε το καλύψατε εσείς. Αλλά αν το κάνατε, καλό θα ήταν να δημοσιοποιήσετε τα τιμολόγια από εκείνη την επίσκεψή σας στην κα Μπακογιάννη. Σας θυμίζουμε πάντως, ότι την ώρα που εσείς, με τη συνοδεία «των χιλιάδων φίλων σας» κάνατε εκδήλωση για την κα Μπακογιάννη, κάποια άλλα παιδιά της ΟΝΝΕΔ, είχαν ήδη ανιδιοτελώς και εθελοντικά ενταχθεί στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά και υπέγραφαν την υποψηφιότητά του. Και εκείνοι υπέγραφαν όταν, τα ΜΜΕ έφεραν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να υπολείπεται κατά πολύ στις δημοσκοπήσεις της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η Πρωτοβουλία που αναλάβατε εν όψει των εκλογών για τη ανάδειξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας (μαζί με «χιλιάδες άλλους ΟΝΝΕΔίτες» των οποίων τα ονόματα ποτέ δεν πληροφορήθηκε κανείς) σας έδωσε όντως την ευκαιρία να επικοινωνήσετε με τους υπόλοιπους υποψηφίους και να οργανώσετε μια εκδήλωση στο Γκάζι για την κα Μπακογιάννη. Σας προσφέρουμε το video από την εκδήλωσή σας κ. Παπαμιμίκο. http://www.youtube.com/user/DoraWebTV#p/u/47/Ocr9YvuPAV0  

Δείτε καλά και θυμηθείτε κ. Παπαμιμίκο. Μήπως αναγνωρίζετε κάπου τον εαυτό σας; Μήπως αναγνωρίζεται αυτόν που προλογίζει την κα Μαπακογιάννη; Μήπως αναγνωρίζετε και τους χειροκροτητές που την υποδέχονται; Δείτε καλά και θυμηθείτε!

Σας τιμά η υπερηφάνειά σας για τους φίλους και τους συνεργάτες σας. Σας τιμά το ότι η ζωή σας δεν είναι μόνο η πολιτική. Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι έτσι επιβεβαιώνετε την υποστήριξη που σας παρέχουν όλοι οι αναφερόμενοι φίλοι σας στη δημοσίευσή μας. Όλοι εκείνοι που υπηρέτησαν σε θέσεις ευθύνης στα πολιτικά γραφεία των υπουργών κ. Αλογοσκούφη, Βουλγαράκη κλπ. Σας τιμά ότι παραδέχεστε ότι κάποιοι από τους φίλους σας έγιναν γνωστοί για τις δικαστικές περιπέτειες που είχαν στα Πανεπιστήμιά τους. Σας τιμά ότι παραδέχεστε ότι οι συνεργάτες σας που σας πιστεύουν και σας ακολουθούν, στήριξαν με πάθος τη Ντόρα Μπακογιάννη εκτοξεύοντας, τότε, ύβρεις κατά του Αντώνη Σαμαρά. Σας τιμά ότι αποδέχεστε ότι τότε δεν μπορέσατε ούτε καν αυτούς να πείσετε για την τελική σας επιλογή ως προς τον Πρόεδρο του κόμματός σας. Και επειδή αυτή ήταν η ουσία της δημοσίευσής μας, αντιλαμβανόμαστε ότι διά της απαντήσεώς σας πλέον επιβεβαιώνετε στο έπακρο, και το περιεχόμενό της.

Και κάτι άλλο! Τις ανοιχτές διαδικασίες κύριε Παπαμιμίκο δεν τις επιβάλατε εσείς. Τις επέβαλε στην ΟΝΝΕΔ ο Αντώνης Σαμαράς. Δεν του τις υπέδειξε κανείς, και όποιος το ισχυρίζεται θα πρέπει και να μπορεί να το αποδείξει. Και τις ανοιχτές διαδικασίες δεν τις είδαμε, βέβαια, πριν τον Αντώνη Σαμαρά, ούτε στην ΟΝΝΕΔ, ούτε στην ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, ούτε στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ούτε σε κανέναν χώρο στον οποίο και εσείς (ή όποιος άλλος) να έχετε την ευθύνη. Ούτε καν στην «πολυμετοχική» ΟΝΝΕΔ Α.Ε.!

Τις ιδέες σας (και επιμένουμε στο ιδέες, γιατί ως προτάσεις δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες), θα τις κρίνουμε συν τω χρόνω. Γιατί είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας. Όμως, τελικά, αυτό που βαραίνει, είναι η κρίση των ΟΝΝΕΔιτών. Και της «κοινωνίας των πολιτών» την οποία επικαλείστε, που δεν έχει καμία σχέση με ποινικά δικαστήρια, Διοικητικά Συμβούλια, Πολιτικά Γραφεία αποτυχημένων πολιτικών, ΜΚΟ, πρυτάνεις, πάρτυ, νυχτερινά κέντρα κλπ.

Καλό αγώνα κ. Παπαμιμίκο.

Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου