Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Το Μεγάλο Παζάρι

Γράφει ο "Γαλάζιος Ρεπόρτερ"


 
Ήταν τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου όταν η ομάδα Καραγιάννη ανακοίνωσε την στήριξή της στη Ντόρα Μπακογιάννη μέσω ενός προοδευτικού κειμένου. Σήμερα, περίπου τέσσερις μήνες μετά και με βάση έγκυρες κομματικές πηγές, οι ίδιοι άνθρωποι υπό τις απόλυτες κατευθύνσεις του 38χρονου «νεολαίου» κινούνται στη στήριξη της υποψηφιότητας... του Κώστα Χατζή. Οι ίδιες πηγές αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να έρθουν κοντά ο Χατζής και ο Καραγιάννης όταν ξεκινούν από εντελώς διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και ιδεολογικά προστάγματα.

Πώς ταυτίζεται η ανοικτή, δημοκρατική και μεταρρυθμιστική νεολαία που μιλάει το κείμενο Καραγιάννη με την ΟΝΝΕΔ του άκρατου λαϊκισμού που επιζητά ο Χατζής;

Πώς ταυτίζεται η πρόταση του Καραγιάννη για ευρύτερη συνεργασία του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ με φορείς της κοινωνίας με αυτή του Χατζή που μιλά για σκληρή κομματική οργάνωση;

Πώς ταυτίζεται ο κοσμοπολίτης Άρης Σπηλιωτόπουλος με τις ακραίες εθνικιστικές κορώνες του Κώστα Χατζή;

Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, ότι τα κριτήρια της συγκεκριμένης επιλογής, εάν τελικώς γίνει, δε θα είναι σίγουρα πολιτικά. Θα εξυπηρετούν ιδιοτελείς σκοπούς και θα είναι προϊόν ενός deal. Ενός deal που έγινε κάτω από το τραπέζι.

Αντιλαμβανόμαστε, όμως και άλλα δύο πράγματα. Πρώτον, ότι ο Καραγιάννης θα «πουλήσει» μαζικότητα την οποία έχει χάσει εδώ και καιρό καθώς οι περισσότερες οργανώσεις του το μόνο που έχουν, πλέον, δεν είναι τα μέλη αλλά οι σφραγίδες. Και δεύτερον, ότι ο Χατζής που μέχρι τώρα περιφερόταν ως κολλητός του προέδρου και αυτοδιαφημιζόταν σαν σαμαρικότερος του Σαμαρά, τώρα είναι έτοιμος να συμπράξει με τον βασικότερο υποστηρικτή της Ντόρας στις εκλογές του κόμματος.

Ότι και να συμβαίνει, όμως, δεν καταλαβαίνουν , οι τελευταίοι εναπομείναντες παράγοντες της ΟΝΝΕΔ ότι οι συμφωνίες με κλειστές πόρτες μεταξύ ολίγων, τέλειωσαν.

Η κοινωνία των νέων ανθρώπων συνολικά και οι ΟΝΝΕΔίτες και ΔΑΠίτες θα αγνοήσουν μηχανισμούς, θα περιφρονήσουν τους αιώνιους «πατερουληδες» και θα πράξουν όπως και στις 29 Νοεμβρίου. Θα ψηφίσουν απέναντι σε κάθε μεσάζοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου