Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΟΝΝΕΔ: Ο ισχυρός Παπαμιμίκος, ο πονηρός Αξιώτης, ο προεδρικός Χατζής και ο πονοκέφαλος του Σαμαρά

Το μπελά του έχει βρει ο Αντώνης Σαμαράς με την ΟΝΝΕΔ, αφού ο υποψήφιος για την προεδρία της «γαλάζιας» οργάνωσης στον οποίο έχει δώσει το χρίσμα εμφανίζεται... τρίτος στις δημοσκοπήσεις. Τον προεδρικό θώκο της «γαλάζιας» νεολαίας θα διεκδικήσουν ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο Κώστας Χατζής, ο Βασίλης Αξιώτης και ο Κώστας Ιωάννου. Το κοινό σημείο όλων των υποψηφίων είναι ότι κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαμάχης Σαμαρά-Μπακογιάννη, είτε κρυφά είτε φανερά, είχαν όλοι στηρίξει Σαμαρά. Όμως, η Ρηγίλλης θέλει να εκλεγεί πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο Κώστας Χατζής, που θεωρείται «παιδί» του Αντώνη Σαμαρά, ενώ ήταν στενός συνεργάτης του και στο υπουργείο Πολιτισμού. Φαβορί στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, που ήταν στενός συνεργάτης του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Μάλιστα, όταν ο Στυλιανίδης είχε γίνει υπουργός Μεταφορών, ο Παπαμιμίκος, εκτός από τη θέση του στο γραφείο του υπουργού, ήταν έμμισθο μέλος και στα διοικητικά συμβούλια δύο ΔΕΚΟ, της ΑΜΕΛ Α.Ε. και της ΤΡΑΜ Α.Ε.

Δεύτερος στις μετρήσεις είναι ο Βασίλης Αξιώτης, ενώ κάποιοι καλά γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στη «γαλάζια» νεολαία, στοιχηματίζουν ότι η υποψηφιότητά του έχει υποκινηθεί από τον απελθόντα πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και νυν ευρωβουλευτή, Γιώργο Παπανικολάου. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι στην τελική ευθεία, δηλαδή λίγο πριν τις 18 Απριλίου, που θα γίνει η εσωκομματική διαδικασία με εκλογή από τη βάση, ο Αξιώτης θα αποσυρθεί υπέρ του Χατζή, καθ' υπόδειξη Παπανικολάου, προκειμένου να δώσει τη νίκη στον Χατζή και να ανεβάσει τη διαπραγματευτική του ισχύ την επόμενη μέρα (και ο ίδιος ο Αξιώτης και ο Παπανικολάου)

Σε κάθε περίπτωση, μαθαίνουμε ότι στην αυριανή ομιλία του στο ΣΕΦ, ο Αντώνης Σαμαράς θα κρατήσει πλήρως τις ισορροπίες ανοίγοντας τις εργασίες του έκτακτου συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, που θα τροποποιήσει το καταστατικό της «γαλάζιας» οργάνωσης, ώστε να προβλέπεται εκλογή προέδρου από τη βάση. Παράλληλα, όμως, στο παρασκήνιο, Κώστας Μαρκόπουλος και Βασίλης ΜΙχαλολιάκος κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε ολοένα και περισσότερες σχολές, εκτός των ΤΕΙ Χαλκίδας, να προσεγγίσουν τον Χατζή και να του δώσουν τη νίκη στις 18 Απριλίου...


πηγή zoomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου