Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΝΝΕΔ-Προβληματίζουν οι θέσεις Χατζή

http://www.paprapolitika.gr/

Προβληματισμό σε μεγάλη μερίδα της νεολαίας αλλά και σε στελέχη της ΝΔ φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις-θέσεις του υποψήφιου προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Κώστα Χατζή, κατά τη διάρκεια των προσυνεδρίων σε Γιάννενα, Θεσσαλονίκη και Καβάλα.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι κάποιοι στη Ρηγίλλης επιμένουν ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος έχει πάρει το χρίσμα από τον πρόεδρο του κόμματος (κάτι πουσύμφωνα με πληροφορίες διαψεύδεται κατηγορηματικά από το περιβάλλον Σαμαρά).

Παραθέτουμε κείμενο που μας έστειλε αναγνώστης του parapolitika.gr:

«Γράφει Νεοδημοκράτης Αναγνώστης...

Γνωρίζει η Ρηγίλλης τις θέσεις του Χατζη;

Κάποιοι κύκλοι της Ρηγίλλης που διαρρέουν ότι ο Κώστας Χατζής είναι ο εκλεκτός κάποιων παραγόντων.., άραγε γνωρίζουν τις θέσεις του;

Γνωρίζουν τι προτείνει από προσυνέδριο σε προσυνέδριο;

Γνωρίζουν το πόσο διαβάλλει την παράταξής μας;

Για να τα πιάσουμε από την αρχή:

1. «Στα επόμενα Δεκεμβριανά η ΟΝΝΕΔ θα βρεθεί στη μάχη, δίπλα στα σώματα ασφαλείας». Μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι γίνονται εκλογές για πολιτική και όχι για στρατιωτική νεολαία ; ; (προσυνέδριο Γιάννενα)

2. «Κατάργηση των ΜΚΟ» Ζητά δηλαδή την κατάργηση του άρθρου του Συντάγματος που αναφέρεται στη δυνατότητα των Ελλήνων να συστήνουν μη κερδοσκοπικά σωματεία. Παρεμπιπτόντως, είναι ακριβώς το ίδιο άρθρο που δίνει τη δυνατότητα στη WWF, στην Greenpeace, ακόμη και στην ΟΝΝΕΔ να υφίσταται και να δρα. Το να ζητά κάποιος να καταργηθεί το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να δρουν συλλογικά (πρακτική: πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι), αντί να ρυθμίσει τα κακώς κείμενα των ΜΚΟ, έχει να συμβεί στη χώρα μας από το 1974. (προσυνέδριο Θεσσαλονίκη)

3. Εφαρμογή Εθνικής Αγροτικής Πολιτικής: Η Κοινή Αγροτικη Πολιτική, για τον υποψήφιο πρόεδρο Κώστα Χατζή, μοιάζει έννοια άγνωστη. Αλλά επειδή πολλές φορές η άγνοια είναι πιο επικίνδυνη από την υστεροβουλία, μήπως θα έπρεπε να θυμηθεί ότι ανήκει στη Νέα Δημοκρατία; Στη μεγάλη αυτή παράταξη, που έδωσε μάχες για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας; Μήπως θα έπρεπε να καταθέτει προτάσεις για τη βελτίωση της ΚΑΠ και την προώθηση των ελληνικών θέσεων, αντί να μιλά για εθνική αγροτική πολιτική; (προσυνέδριο Καβαλάς)

4. Κρατικοποίηση εταιρειών κατασκευής μπουκαλιών και συσκευασιών για τη δωρέαν προώθηση των ελληνικών προϊόντων, που είναι τα καλύτερα παγκοσμίως!!. Όχι δεν ειμαστε σε κομμουνιστική χώρα. Όχι δεν ζουμε σε καθεστώς υπαρκτού σοσιαλισμού. Ναι ανήκουμε στη Νέα Δημοκρατία. Ναι, είμαστε το φιλελεύθερο, το κεντροδεξιό κόμμα. Μήπως ο υποψήφιος Κώστας Χατζής θα έπρεπε να μεταπηδήσει στο ΚΚΕ; Γιατί ακόμη και το ΠΑΣΟΚ θα του εμοιαζε δεξιό;

5. Και η συνέχεια έρχεται..

Όταν λοιπόν ο υποψήφιος Κώστας Χατζής διαδίδει ότι έχει το χρίσμα (που ο πρόεδρος μας διευκρίνισε πως για πρώτη φορά στην ιστορία του κόμματός μας, δεν θα το δώσει σε κανέναν) κατανοεί το βαθμό στον οποίο σηκοφαντεί το κόμμα μας; τη Νεά Δημοκρατία; Καταλαβαίνει το πόσο προσβάλλει τον πρόεδρό μας, τον Αντώνη Σαμαρά; Δεν είμαστε ούτε ΛΑΟΣ, ούτε ΚΚΕ! Με αυτές τις θέσεις μόνο από εκεί θα μπορούσε να έχει πάρει χρίσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου